Vehicul blindat de luptă bazat pe platforma T-15 cu pistă universală ”Armata”, la expoziția ”Armata Rusiei - mâine”.

Mașinile de Luptă pentru Infanterie T-15 "Armata", cele mai bune din lume

894
Organizarea spațiului intern și a sistemelor vehiculului permit militarilor să execute misiuni de luptă fără a părăsi mașina timp de trei zile, astăzi este cel mai puternic și protejat vehicul de luptă pentru infanterie de pe glob, subliniază un analist militar.

MOSCOVA, 5 iun- Sputnik, Alexandr Hrolenko. Rusia ocupă un loc de frunte în privința dezvoltării și producției de arme. Un vehicul greu de luptă pentru infanterie bazat pe platforma ”Armata” reprezintă un salt tehnologic calitativ. Noua Mașină de luptă pentru infanterie va fi cerută pe piața mondială de arme.

La Parada Victoriei de la Moscova, pe 24 iunie, printre exemplarele deosebite ale tehnicii militare grele, va fi prezentă și mașina de luptă pentru infanterie T-15 ”Armata” cu cel mai avansat modul de luptă universal ”Kinjal”, controlat de la distanță (capabil să lovească inamicul aflat la o depărtare de peste 14 kilometri, iar arma de foc cu calibrul 57 mm dispune de o rată de foc de 80 de trageri pe minut).

În prezent, aceasta este cea mai puternică și protejată MLI de pe glob.

Mașina de luptă a infanteriei pe platforma ”Armata” cu șenile este proiectat pentru a transporta trupele de infanterie și pentru a acorda sprijin trupelor din linia întâi. Sistemele de armament, manevrabilitate și apărare permit mașinii de luptă a infanteriei T-15 să acționeze în rându cu tancurile. Cu toate acestea, vehiculul de luptă a infanteriei este diferit de „cea mai apropiată rudă a sa” - Tancul T-14. Motorul este amplasat în față, în centru se află compartimentul de control, în spate se află compartimentul de desant. Arma și munițiile sunt amplasate într-un turn complet nelocuit, dotat cu telecomandă. Organizarea spațiului intern și sistemelor care asigură funcționarea MLI T-15 permite echipajului și forței de debarcare să îndeplinească misiuni de luptă fără a părăsi mașina timp de trei zile.

Mașina este controlată de trei membri ai echipajului, compartimentul de desant găzduiește 9 infanteriști complet echipați (BMP-2 și BMP-3 au o capacitate de 7 infanteriști). Rampa pliabilă face îmbarcarea și aterizarea mai comode. Datorită dimensiunii impunătoare a vehiculului, (lungime - 9,5 m, lățime - 4,8 m, înălțime - 3,5 m, greutate - 55 tone) este dotată cu armament și o cantitate semnificativă de muniții și garantează siguranța și confortul necesar pentru 12 militari. Acest "monstru" cu armură multiplă este echipat cu un motor diesel 2B-12-3A cu o capacitate de 1.500 CP, poate depăși obstacolele de apă de până la 5 metri adâncime (pe fund), pe teren accidentat dezvoltă o viteză de aproximativ 50 km/h, iar pe autostradă - până la 75 km/h. Interval de croazieră - 500 de kilometri.

Nevoia Armatei ruse în MLI ”Armata” T-15 este una enormă. Noul vehicul de luptă garantează o îmbunătățire calitativă a echipamentelor tehnice ale brigăzilor motorizate de infanterie și punerea în aplicare a noi concepte de utilizare a vehiculelor blindate pe câmpul de luptă. Dotarea armatei cu MLI T-14 și a tancului T-15 având ca platformă unică ”Armata” se va face concomitent, deoarece ambele vehicule au fost proiectate pentru operațiuni integrate de luptă.

Securitate de excepție

Toate vehiculele de luptă pentru infanteriei care există în lume sunt vulnerabile în fața armelor anti-tanc inamice, dar nu este vorba despre MLI T-15. Securitatea este principala caracteristică a seriei ”Armata”. O caracteristică importantă de proiectare a T-15 este capsula blindată (unde se află comandantul, șoferul și operatorul), precum și structura de carenă cu protecție anti-mină, care protejează echipajul și forța de desant împotriva explodării minelor de teren. O atenție deosebită merită sistemului de apărare multistrat cu câteva nivele de apărare al T-15 împotriva armelor antitanc.

Sistemul de supresie optoelectronică și sistemul de senzori pentru detectarea radiațiilor (cu un designator țintă laser sau dispozitiv de determinare a distanței) permit aruncarea automată a grenadelor de fum pentru o perdea densă cu aerosoli.

Sarcina principală este realizată de sistemul de apărare activ ”Afganit” - un sistem automat care detectează rachete anti-tanc inamice atunci când se apropie de un vehicul de luptă pentru infanterie și le doboară (fără a atinge corpul vehiculului). ”Afganitul” poate determina zona de lansare a unei rachete inamice pentru a riposta. Antenele alimentate în fază urmăresc orice activitate din apropierea MLI. De asemenea, vizibilitatea integrală la distanță scurtă este realizată de camere video care transmit imaginea pe ecranele echipajului.

În cazul în care obuzele inamicului depășesc totuși linia defensivă a ”Afganit”-ului, intră în joc complexul de apărare dinamică ”Malahit”. Ambele sisteme oferă linii de apărare fiabile pentru MLI T-15, dar lovitura ar putea fi suportată și de corpul principal blindat din oțel. Combinația de materiale permite obținerea rezistenței echivalente a unei plăci de beton armat cu o grosime de 1200 mm. În plus, aparatul dispune de instrumente electronice de război care blochează navigarea prin satelit și semnale radio capabil să schimbe traiectoria rachetelor inamicului. Apărarea anti-mină a părții de jos este capabilă să respingă valul de șoc chiar al unei mine puternice. Amplasarea frontală a propulsorului MLI oferă o protecție suplimentară pentru echipaj și desant.

”Nu există analogi echivalenți în lume în ceea ce privește gradul de securitate. Mașina de Luptă a Infanterie T-15 este superioară altor modele din această clasă, inclusiv cea mai recentă Puma germană (Schützenpanzer Puma), care înlocuiește acum Marder MLI din Bundeswehr. Doar transportatorul de trupe israelian ”Namer” poate concura cu aceasta și doar la câțiva parametri.

Voi sublinia faptul că nu toate caracteristicile Mașinii de Luptă a infanteriei T-15 sunt cunoscute publicului larg, Armata este unul dintre cele mai clasificate proiecte ale Ministerului Apărării din Rusia.

Putere zdrobitoare

Noile tactici în conflictele locale (și luptele urbane) au impus ca vehiculele de luptă cu infanteria să fie mai tenace. Cel mai recent MLI rusești sunt dotate cu armura de tanc, este capabil să ofere protecție fiabilă infanteriei și să se angajeze în luptă cu aproape orice inamic. Un vehicul puternic, bine blindat și armat va asigura livrarea rapidă a unităților de infanterie în linia întâi, va asigura acolo un sprijin important pe linia de tragere, va nimici punctele de tragere ale inamicului și va rupe linia de apărare fortificată. MLI T-15 va fi capabilă să facă față atât sarcinilor atât pe câmpul de luptă cât și în condiții urbane.

Arma principală a T-15 este modulul de luptă „Kinjal” cu o armă automată cu calibrul de 57 de mm și sistemul de rachete antitanc „Ataka-T”. Modulul de luptă nelocuit se realizează sub forma unui sistem de luptă controlat de la distanță, cu rotație circulară. Arma puternică de ​​tragere rapidă de 57 de mm este conceput pentru a distruge țintele de pământ și aer cu ajutorul unor cochilie cu armură și cochilii cu mare explozie la o distanțe de până la 14.500 de metri. Rachetele ghidate antitanc 9M120 ”Ataka” sunt lansate asupra țintelor blindate (cu sisteme de apărare active) la o distanță de până la 10 km. Un mijloc suplimentar de luptă împotriva inamicului este mitraliera PKTM de 7,62 mm. Sistemul automat este capabil în mod activ și pasiv să caute și să urmărească țintele cu un localizator optic. De exemplu, pot fi detectați lunetistii mascați, efectuarea urmăririi și tragerea asupra a două ținte concomitet.

Lansarea rachetei Sarmat
© Photo : Министерство обороны РФ

”Subliniez, spre deosebire de MLI-urile țărilor NATO, modulele de luptă T-15 suportă regimul de apărare antiaerian în liptă la mică distanță, cu detectarea pasivă a aeronavelor cu ajutorul dispozitivelor optice cu infraroșu.

Arma MLI T-15 poate nimici aproape toate țintele aflate la sol (inclusiv tancurile) și poate da jos avioane de atac, elicoptere anti-tanc ”Apache” și drone de atac MQ-1 Predator. Există o stație radar, un sistem dezvoltat de senzori și un stabilizator de arme cu două planuri. Pentru fiabilitate, sistemul de control computerizat include două obiective multifuncționale: unul pentru artilerie, celălalt pentru comandantul mașinii.

Principiul modular al spațiului de construcție permite schimbarea opțiunilor echipamentelor de luptă în funcție de necesitățile tactice. Câteva modele din prezent ale MLI T-15 probabil vor fi completate cu noi module.

Integrarea militară

Într-un sistem unic de gestionare a legăturilor tactice (ESU TK), MLI T-15 este capabil să transfere datele integrate despre țintele detectate către alte vehicule și să accepte desemnarea țintei pentru distrugere - în conformitate cu armamentul sau cu poziționarea. Acesta este un nivel calitativ nou de organizare de lupte a trupelor.

Astfel, T-15 este conceput pentru a efectua operațiuni de luptă de combatere a oricărui inamic, ca parte a brigăzilor de tancuri și a unităților de infanterie motorizată ca principală armă de luptă multifuncțională - chiar și în condițiile folosirii armelor nucleare sau a altor tipuri de arme de distrugere în masă.

Sistemul de informații și control de luptă (BIUS) al MLI T-15 oferă un grad semnificativ mai ridicat de control al T-15 în comparație cu MLI-urile din generațiile anterioare. BIUS oferă echipajului MLI date complete despre starea tehnică a vehiculului, permițându-le să se concentreze direct asupra misiunilor de luptă. Anterior, dezvoltatorii au promis că Mașina de luptă a infanteriei T-15 va avea la bord chiar drone pentru recunoașterea și evaluarea situației operaționale.

Modelele vechi MLI-1 și MLI-2 au fost create ca mijloc de sprijin și acoperire pentru unitățile de tanc care operează pe câmpul de luptă. Viteza mare și greutatea redusă au oferit o bună manevrabilitate a mașinilor. Cu toate acestea, armura slabă nu asigura un grad înalt de supraviețuire. În privința caracteristicilor tactico-tenice, MLI T-15 se poziționează în fața tuturor omologilor existenți. În plus, principalele tancuri de luptă T-14 și MLI T-15 au aceleași propulsoare și transmisie hidromecanică. Această unificare a fost aplicată pentru prima dată în Rusia și simplifică considerabil întreținerea vehiculelor de luptă.

Nu este o coincidență faptul că MLI T-15 le-a căzut pe plac comandanților militari indieni. De asemenea, armatele Irakului, Kuweitului, Thailandei și Pakistanului se gândesc să achiziționeze cele mai noi Mașini de Luptă pentru infanterie. Rusia poate concura cu succes în pe această nișă pe piața armelor cu americanii, care continuă să furnizeze vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley către zeci de țări. Potrivit experților militari ruși și străini, T-15 va fi încă mult timp un model la care se vor raporta birourile de proiectare din străinătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

894
Tagurile:
Rusia, Armata
Тема:
Industria militară rusă (140)
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
“Sarmat” este gata de zbor: de ce are nevoie Rusia de un nou „Satana”
S-au încheiat testările Su-57: forțele aeriene ale Rusiei vor fi dotate cu 76 de unități
Testarea "Poseidon": Pregătiri pentru prima lansare a ”torpilei Apocalipsei”
Sevmaș gata să scoată "Borei-А" și "Iaseni-М": Cât de mult se va schimba flota rusă
Exercițiile rusești în Marea Neagră – o reacție adecvată la acțiunile NATO
Avantajului autotunului “Koaliția-SV” pe baza “Kamaz”
Pentru ce-i trebuie Rusiei extinderea bazelor militare în Siria
Pentagonul militarizează România – implicații periculoase

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

37
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea

137
(reînnoit 19:00 07.08.2020)
Un nou sondaj al Centrului Rus pentru Studierea Opiniei Publice arată câți ruși au încredere în președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un nou sondaj, realizat de Centrul Rus pentru Studiere Opiniei Publice, arată numărul rușilor care au încredere în Vladimir Putin. Astfel, 64,9 la sută din respondenți au declarat că au încredere în președintele Rusiei, în timp ce 31,3 la sută au răspuns negativ.

Totodată, respondenților li s-a propus să aleagă dintr-o listă a politicienilor persoanele ai cărora activitate o aprobă în cea mai mare măsuri. Peste 60 la sută l-au indicat pe Putin.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie – 2 august, prin interviuri telefonice, cu o selecție aleatorie pe două straturi a numerelor mobile și staționare, pe un eșantion de 11,2 mii de persoane de peste 18 ani.

Marja de eroare, cu o probabilitate de 95 la sută, nu depășește 1 la sută.

CIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva infecției cu coronavirus de un tip nou, creat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”, împreună cu Ministerul Apărării al Rusiei, urmează să fie înregistrat pe 12 august. Potrivit RIA Novosti, acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Sănătății al Federației Ruse, Oleg Gridnev.

”Înregistrarea vaccinului dezvoltat de centrul Gamalei va avea loc pe 12 august. Acum este ultima etapă, a treia. Testarea în cadrul acesteia este extrem de importantă. Trebuie să înțelegem că vaccinul trebuie să fie sigur. Lucrătorii medicali și persoanele în vârstă vor fi vaccinate în primul rând”, a declarat Gridnev pentru reporterii din Ufa, la deschiderea centrului de oncologie.

Se va putea evalua eficacitatea vaccinului, după cum a specificat ministrul adjunct, atunci când se va forma imunitatea de masă.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat despre etapa finală de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrul „N.F. Gamalei” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. Vaccinul dezvoltat de Centrul „Gamalei” a fost testat la Universitatea Secenov și la spitalul Burdenko pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului dezvoltat de „Vector” au început pe 28 iulie.

Murașko a subliniat că autoritățile din Rusia intenționează să înceapă vaccinarea în masă în luna octombrie. În primul rând, vor fi vaccinați cei din „grupurile speciale”, adică mediciii și profesorii.

Experții au dezvoltat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, după ce au fost vaccinați, la voluntari au fost identificați anticorpii necesari împotriva coronavirusului, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova a ajutat și țările din cadrul CSI încă de la începutul pandemiei, trimițând medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a semnat o lege care înăsprește controlul asupra investițiilor străine
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Putin: Spațiul ex-sovietic e unul prioritar în politica externă a Rusiei

Загрузка...