Акция Бессмертный полк в Кишиневе

Pe media-fațada AIP Rossiya Segodnya va fi prezentată Parada Victoriei

75
(reînnoit 18:02 08.05.2020)
Pe media-fațada sediului central al Rossiya Segodnya va fi proiectată cronica Paradelor Victoriei din perioada 1945-2015.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. La aniversarea a 75 de ani de la Marea Victorie, pe media-fațada clădirii AIP Rossiya Segodnya de la Moscova, bulevardul Zubovski, va fi lansată o cronică foto a Paradelor Victoriei. “Cronica Paradelor” include peste 20 de fotografii din arhiva AIP Rossiya Segodnya. În imagini sunt surprinse momente de la cea mai importantă sărbătoare a țării, devenită un simbol al memoriei și al recunoștinței generațiilor pentru faptele de eroism din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Materialul video care va fi transmis pe un ecran gigantic va începe cu faimoasa imagine a lui Mihail Oziorski de la prima Paradă a Victoriei, desfășurată în Piața Roșie din Moscova pe 24 iunie 1945, cu participarea mareșalilor Uniunii Sovietice Gheorghe Jukov și Constantin Rokossovski. Cronologia acestei prezentării video este alcătuită din selecții de fotografii de la Paradele jubiliare ale Victoriei, care au avut loc în capitala rusă între 1945 și 2015.

Printre autorii “Cronicii Paradelor” sunt reporterii foto a AIP Rossiya Segondya și patriarhii fotografiei sovietice, care în diverse perioade au lucrat în Sovinformbiuro și APN, predecesorii actualului grup media. Este vorba în special de reporterii de război Max Alptert și David Șolomovici, fotograful personal al primului președinte al Rusiei Dmitri Donskoi, portretistul liderilor politici ai secolului XX Iuri Abramocikin, multiplii premianți ai World Press Photo Serghei Guneev și Vladimir Veatkin și mulți alții.

Prezentarea video a cronicii Paradelor Victoriei va putea fi văzută și pe paginile oficiale ale RIA Novosti în rețelele de socializare Facebook, Twitter, VKontakte, Odnoklassniki, și Youtube.

În perioada autoizolării și în legătură cu amânarea Paradei Victoriei din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, “Cronica Paradelor” devine o modalitate în plus de a le aminti oamenilor despre ziua de 9 mai, data care simbolizează gloria și mândria Rusiei.

Interpretează cântecul ”Ziua Victoriei” în limba ta maternă>>>

Cea mai mare media-fațadă a apărut pe sediul oficiului central al AIP Rossiya Segodnya în 2018. Pe ecran sunt proiectate operativ știri și imagini ale reporterilor foto ai RIA Novosti și Sputnik, din Rusia și străinătate.

AIP Rossiya Segodnya este un grup media internațional, misiunea căruia este de a relata operativ și echidistant despre ultimele evenimente din lume, de a aduce la cunoștința publicului diverse opinii asupra celor mai importante procese. AIP Rossiya Segondya prezintă o serie de surse informaționale ale agenției: RIA Novosti,RIA Novosti Sport, RIA Novosti Imobiliare, Praim, RIA Rating, InoSMI, Navigatorul Social. Pe plan internațional, grupul media este reprezentat de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

75
Tagurile:
Ziua Victoriei, parada de 9 mai, Rossiya Segodnya
Tematic
Igor Dodon pentru Sputnik: Ziua Victoriei este foarte importantă pentru Moldova
Trump, invitat la Ziua Victoriei la Moscova? Putin: ar fi „o decizie corectă”
Soldații americani vor fi invitați la Moscova la parada de Ziua Victoriei din 2020
Karin Kneissl

Fostul ministru de Externe al Austriei, înaintată pentru o funcție la Rosneft

101
Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

Sputnik V
© Sputnik / Алексей Даничев

“A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

101
Tagurile:
Rosneft, Rusia, Karin Kneissl
Tematic
Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

298
(reînnoit 14:11 03.03.2021)
Semnalele trimise de SUA Rusiei reprezintă o „difuzare în gol”, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Prin anunțurile lor legate de sancțiunile împotriva Rusiei și mesajele trimise Moscovei, Statele Unite “transmit în gol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Aceste declarații ale Departamentului de Stat ne amintesc de un difuzor defect, care se blochează, apoi iar continua. Tot ei declară mereu: vrem să trimitem Rusiei un semnal. Trece o săptămână și ei iarăși: vrem să trimitem Rusiei un semnal. Apoi iar repetă”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

“Le-am răspuns. Se creează impresia că au un program pentru 500 de milioane de semnale, pe care le emit unul după altul. Transmit semnale într-un vid absolut. Dacă acest semnal, produs de ei, este adresat nouă, noi răspundem și el pleacă pe alături”, a adăugat ea.

Urmând UE, Statele Unite au anunțat impunerea unor sancțiuni împotriva Rusiei. În listă au fost incluse 14 organizații, care sunt acuzate că ar avea o atribuție “la producția armelor chimice și biologice”. Totodată, sancțiunile americane, îndreptate împotriva unor persoane fizice și juridice, vor include restricții legate de export și vize.

Ulterior, MAE al Rusiei a declarat că reacția la noile sancțiuni ale SUA nu va fi neapărat simetrică. Decizia Washingtonului reprezintă un triumf al absurdului și un gest ostil, care nu va influența politica Moscovei și nu o va determina să cedeze în fața presiunilor, consideră diplomația rusă.

298
Tagurile:
Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”

Загрузка...
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

0
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

0
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...