Natalia Muzhennikova

Lansarea revistei Caleidoscopul Rus, dedicat aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie

88
(reînnoit 18:51 05.05.2020)
Natalia Muzhennikova a explicat ce subiecte se găsesc în această ediție a revistei, subliniind că întregul număr al publicației este dedicat Victoriei din celui de-al doilea război mondial.

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul 46 al revistei ”Caleidoscopul Rus” este dedicat aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București spune că s-a dorit marcarea pierderilor suferite atât de popoarele din URSS, cât și din alte țări – Franța, Polonia, Cehia, SUA.

Vorbim aici despre pierderi omenești și despre pierderi materiale.

Alte pagini sunt dedicate aprovizionării cu alimente.

”Aici vorbim despre Aprovizionarea Armatei Roșii în cel de-al doilea război mondial. Câteva citate am luat din multe cărți, pentru a vă spune ce mâncau soldații ruși, soldații Armatei Roșii pe front. Următoarele pagini sunt dedicate poetului de pe front. E drept că noi am dedicat aceste două pagini unei femei care se numește Iulia Drughina. Aici aveți poezia în limba rusă și traducerea acestei poezii. Drughina era și soră medicală și a ajutat soldaților noștri să supraviețuiască”, a explicat Natalia Muzhennikova.

La rubrica permanentă ce conținea o rețetă din bucătăria rusă cititorii pot afla rețeta unui fel principal de mâncare consumat de soldații Armatei Roșii pe front.

Deosebit de important – și atractiv, totodată, este articolul despre Katiușa. Natalia Muzhennikova a atras atenția că nu trebuie să facem confuzie cu celebrul și antrenantul cântec cu același nume, pentru că noi vorbim aici despre katiușă, ce era arma importantă, poate cea mai importantă în timpul celui de-al doilea război mondial”.

Nici copiii nu sunt uitați. Următoarele pagini ale revistei sunt dedicate celor mici. Cea mai afectată populație era cea pașnică – femei, bătrâni, copii.

Dar nu toți copiii erau evacuați. Unii dintre ei fugeau ca să fie partizani.

”Noi vorbim despre câțiva copii ce au devenit eroi ai URSS-ului, eroi ai războiului”, a explicat directorului Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Următoarele patru pagini se numesc ”File din istorie” și sunt dedicate istoriei celui de-al doilea Război Mondial. De aici puteți afla informații importante și interesante despre bătălia de la Kursk, de la Berlin, despre eliberarea Bulgariei, a Cehoslovaciei etc.

De asemenea, în cuprinsul revistei veți găsi informații despre muzee: Muzeul Marelui Război din Moscova, Muzeul din Sankt Petersburg dedicat războiului, Muzeul de la Kaliningrad etc.

Următoarele pagini sunt dedicate orașelor-erou. Natalia Muzhennikova spune că este un fenomen întâlnit numai în Rusia.

Amatorii de artă pot admira tablouri dedicate celui de-al doilea război mondial.

Cei care doresc revista trebuie să scrie pe adresa secretariatccr@mail.ru și vor primi un exemplar acasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
Ziua Victoriei
Тема:
Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (62)

Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești VIDEO

98
(reînnoit 15:18 16.04.2021)
La o zi după ce Joe Biden a cerut de-escaladarea tensiunilor dintre cele două ţări şi a introdus o nouă rundă de sancțiuni, un avion de recunoaștere american RC-135 a fost interceptat zburând către frontierele rusești, deasupra Pacificului.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. Pe 16 aprilie, după ce radarele rusești deasupra Pacificului au detectat o țintă aeriană care se apropia de graniță, un avion MiG-31 a fost trimis din Kamchatka Krai pentru a-l însoți.

„Echipajul său a identificat ținta ca fiind o aeronavă de recunoaștere RC-135 aparținând Forțelor Aeriene ale Statelor Unite”, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Interceptat de MiG-31, avionul american și-a schimbat direcția și s-a îndepărtat. Ministerul rus al Apărării a subliniat că granița nu a fost încălcată, potrivit Sputnik France

Apel la de-escaladare

Acest incident are loc la cinci zile după un altul similar, când a fost interceptat un avion american tot deasupra Pacificului, și la o zi după ce Joe Biden a cerut de-escaladarea tensiunilor dintre cele două țări.

„Statele Unite nu caută să inițieze un ciclu de escaladări și conflicte cu Rusia. Dorim o relație stabilă și previzibilă. Acum este momentul de-escaladării. Calea de urmat este un dialog atent și un proces diplomatic. Statele Unite sunt pregătite să avanseze într-o manieră constructivă”, a spus Biden pe 15 aprilie.

Anunțul a urmat introducerii de noi sancțiuni financiare împotriva Rusiei ca răspuns la presupuse atacuri cibernetice și la presupusul amestec în alegerile prezidențiale din 2020.

„Dacă Rusia continuă să se amestece în democrația noastră, sunt gata să iau măsuri suplimentare pentru a răspunde. Este responsabilitatea mea ca președinte al Americii”, a mai spus Biden.

98
Tagurile:
Rusia, SUA, Avion
Tematic
Avion de luptă rusesc, unul dintre cele mai frumoase din lume – site american
Un avion militar An-26 s-a prăbușit în Kazahstan - Video
Rusia: primul avion electric va fi prezentat la târgul internațional aerospațial MAKS 2021

Загрузка...
Capitoliul SUA

Companiile germane din Rusia condamnă sancțiunile SUA

50
Camera ruso-germană de comerț extern critică sancțiunile Statelor Unite împotriva Rusiei: e cale contraproductivă, e nevoie de un dialog.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Camera ruso-germană de comerț extern condamnă sancțiunile SUA împotriva Rusiei: e o cale contraproductivă, care duce spre un impas, se spune într-o declarație a vicepreședintelui administrației camerei, Valeria Hmelevskaia.

Joi, SUA au anunțat introducerea unor sancțiuni împotriva Rusiei, care vor viza 32 de persoane fizice și asociații. De asemenea, sancțiunile interzic instituțiilor financiare din SUA să achiziționeze obligațiuni de stat rusești, plasate pe bursă după 14 iunie. În afară de aceasta, Washingtonul a declarat că expulzează din țară 10 diplomați ruși.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, președintele SUA, Joe Biden, fiind întrebat dacă sunt prevăzute sancțiuni suplimentare împotriva Nord Stream – 2, a spus că proiectul reprezintă o problemă complicate, care afectează aliații din Europa. Cu toate acestea, a adăugat el, noile sancțiuni împotriva gazoductului sunt discutate.

“Noile sancțiuni, precum și cele anterioare, afectează oamenii simpli și companii. Derularea continuă a spiralei sancțiunilor din partea SUA reprezintă o cale contraproductivă, care duce spre un impas. Rusia în plan economic, tehnologic și politic se va îndepărta tot mai mult de Occident și se va întoarce cu fața spre China. Nu de sancțiuni e nevoie, ci de un dialog”, a declarat Hmelevskaia.

În declarație se mai subliniază că majoritatea (89 la sută) din companiile germane care activează în Rusia se pronunțau în decembrie 2020 pentru ridicarea sancțiunile economice aplicate Rusiei. Atunci, 70 la sută din companiile chestionate au declarat că gazoductul Nord Stream 2, care trece prin Marea Baltică, este important și de neînlocuit în asigurarea Europei cu resurse energetice.

Camera ruso-germană de comerț extern reprezintă interesele companiilor germane în Rusia și a companiilor rusești în Germania. În prezent, din organizație fac parte 1000 de companii, fiind una din cele mai mari asociații a mediului de afaceri din țară. Potrivit Camerei, în prezent în Rusia activează 3971 de companii cu capital german.

50
Tagurile:
Rusia, Germania
Tematic
UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei
New York Times: SUA vor impune sancțiuni asupra datoriei naționale rusești
SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei și vor expulza 10 diplomați ruși

Загрузка...
Генеральный директор Amazon Джефф Безос

Giganții digitali, atacați chiar la ei acasă

0
(reînnoit 16:13 16.04.2021)
Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor din SUA a aprobat un raport care aduce acuzații grave marilor companii digitale americane.

BRUXELLES, 16 apr – Sputnik. Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor a aprobat un raport care acuză marile companii de tehnologie că zdrobesc sau preiau firmele mici.

Odată cu aprobarea în timpul unei audieri maraton, raportul de peste 400 de pagini va deveni un raport oficial al comisiei şi planul cadru pentru o lege pentre restrângerea puterii de piaţă a marilor companii din domeniul digital precum Google Alphabet, Apple, Amazon.com şi Facebook.

Raportul a fost aprobat printr-un vot de 24-17, chiar dacă respectivele companii au negat orice acţiune greşită.

Raportul este prima revizuire de acest fel a industriei tehnologice efectuate de Congres, iar documentul sugerează modificări ample la legea antitrust şi descrie zeci de cazuri în care se arată că aceste companii s-au folosit abuziv de putere.

"Amazon, Apple, Google şi Facebook deţin fiecare putere de monopol asupra unor sectoare semnificative ale economiei noastre. Acest monopol trebuie să se încheie", a transmis congresmanul David Cicilline într-un comunicat.

Primul proiect de lege a fost deja introdus. Un grup bipartisan de parlamentari americani, condus de Cicilline şi senatorul Amy Klobuchar, a introdus un proiect de lege în martie, pentru a facilita organizaţiilor de ştiri să negocieze colectiv cu platforme precum Google şi Facebook.

Tot în Senat, Klobuchar a depus în februarie un proiect de lege mai larg, pentru a consolida capacitatea autorităţilor antitrust de a opri fuziunile, coborând pragul pentru oprirea tranzacţiilor şi acordându-le mai mulţi bani pentru lupte legale.

Republicanii au criticat companiile Big Tech pentru că au cenzurat discursul conservator, dând ca exemple blocarea unor conturi pe Facebook sau Twitter sau interzicerea accesului fostului preşedinte Donald Trump la platforme.

0
Tagurile:
Amazon, Apple, Facebook, SUA
Tematic
Rusia cere Facebook să elimine din Instagram ofertele pentru curierat de droguri
Zuckerberg, citat la audieri în Canada - „Facebook se crede deasupra statelor”
Facebook vrea să creeze o versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani
Europarlamentarii îl întreabă șeful Amazon dacă îi spionează
Fondatorul Amazon, mai bogat om din istorie: câștigă 4000 de dolari pe secundă!

Загрузка...