Imagine simbol

Moscova: Covid-19 agravează bătălia pentru dominația globală risc de război nuclear?

1604
(reînnoit 20:12 24.04.2020)
Covid-19 nu a unit omenirea, dimpotrivă, a crescut semnificativ riscul conflictelor majore, marii jucători încercând să folosească criza pentru a-și întări poziţiile, a declarat vicepremierul rus de Externe.

BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Lupta pentru dominanța internațională s-a intensificat brusc chiar înainte de izbucnirea pandemiei, consideră vicepremierul rus de Externe, Serghei Riabkov, dar „din păcate, coronavirusul nu a putut atenua acest proces, dimpotrivă, l-a amplificat și accelerat”.

Riabkov a transmis un raport despre viitorul politicii externe ruse catre sediul central al agenției de presă TASS din Moscova.

„Divergenţele, care pot duce la conflicte internaționale majore - potențial globale -, diviziunile între puterile dominante se adâncesc. Amenințarea unui război nuclear nu a fost eliminată”, a declarat Riabkov, citat de RT.

Odată cu abandonarea unor tratate-cheie privind armele și declinul influenţei unor organisme internaționale precum ONU, „forța militară joacă un rol din ce în ce mai important în relațiile internaționale”, a spus vicepremierul rus de Externe. Jucătorii de top trebuie să lucreze împreună pentru a veni cu un răspuns diplomatic la această provocare dacă doresc să evite cel mai grav scenariu, a adăugat oficialul.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în decembrie în Wuhan, China, boala extrem de contagioasă s-a răspândit pe tot globul, provocând peste 175.000 de decese, blocând economiile majore ale lumii și făcând ravagii pe piețele financiare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1604
Tagurile:
război, risc, COVID-19, Moscova
Tematic
Chiar și un mic război nuclear ar distruge aprovizionarea cu hrană din toată lumea
Senator rus, despre imitarea de către SUA a atacului nuclear asupra Rusiei
Lavrov: Cele cinci puteri trebuie să discute despre evitarea războiului nuclear
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

37
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

37
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...
Джо Байден

Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea

235
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarația președintelui american Joe Biden că Statele Unite „nu vor recunoaște niciodată așa-numita anexare” a Crimeei

BUCUREȘTUI, 1 mar - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitrii Peskov, comentând declarația președintelui american Joe Biden că Statele Unite „nu vor recunoaște niciodată așa-numita anexare” a Crimeei, a declarat că ea nu a existat, a fost o decizie legală de reunificare.

Anterior, Biden a spus că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată Crimeea ca fiind rusă și vor continua să lucreze pentru a trage la răspundere Federația Rusă pentru „agresiunea” din Ucraina. Biden a mai spus că Crimeea este Ucraina, numind aceste cuvinte drept adevăr.

"Vedeți, anexarea Crimeei este cu adevărat imposibil de recunoscut. Nimeni nu vorbește despre anexarea Crimeei. Pentru că nu a existat așa ceva, anexarea Crimeii. A existat reunificarea Crimeei cu Rusia și destul de strict în conformitate cu toate normele dreptului internațional ", a răspuns Peskov reporterilor, fiind întrebat dacă Rusia este pregătită să interacționeze cu Washingtonul cu această poziție a Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a reamintit că reunificarea a fost rezultatul deciziei organului legislativ din Crimeea, „în conformitate cu statutul Crimeei de atunci în Ucraina”.

"A existat un set absolut clar și impecabil de acțiuni legale întreprinse. Prin urmare, nu a existat nicio anexare și nu ar trebui recunoscută. Trebuie doar să recunoașteți faptul reunificării Crimeei cu Rusia și faptul că Crimeea a fost în statutul uneia dintre regiunile Federației Ruse ", - a spus Peskov.
235
Tagurile:
Crimeea, Joe Biden
Tematic
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden
Deputat rus: Kievul vrea să atragă Moldova într-o dispută privind Crimeea
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană

Загрузка...