Lucrători pe blocul

Duma de Stat: Mâine vom adopta legea privind patentele - detalii

79
(reînnoit 19:35 16.04.2020)
Șeful Comitetului entru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioti al Dumei de Stat, Leonid Kalașnikov, a povestit ce acțiuni sunt întreprinse pentru a ușura viața imigranților care au rămas în Federația Rusă din cauza coronavirusului.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik, Alexei Stefanov. Potrivit șefului Comitetului pentru Afaceri CSI, Integrare Eurasiatică și Relații cu Compatrioti al Dumei de Stat, o lege privind patentele va fi adoptată chiar mâine, prin care va fi eliminată nevoia de a pleca peste hotare pentru reînnoirea acestuia.

"Chiar mâine vom adopta în ultima lectură legea cu privire la patente - vom elimina nevoia de a pleca în străinătate pentru a le reînnoi”, a declarat pentru Sputnik Leonid Kalașnikov.

În prezent puteți reînnoi patenta o singură dată, aflându-vă în Rusia, pentru reînnoirile repetate și ulterioare este necesar să treceți granița Federației Ruse. În curând, după cum asigură Kalașnikov, totul se va schimba.

”Sunt autorul acestui proiect de lege, l-am pregătit înainte de pandemia coronavirusului, dar acesta încă nu fusese examinat. Iar coronavirusul a încurajat toată lumea. Și acum eliminăm această regulă - va fi posibil să reînnoim patenta fără a părăsi Rusia. Mai mult, fără a veni chiar la organele Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat deputatul.

Parlamentarul a mai spus că în Rusia există aproximativ 1,7 milioane de persoane cu patente. Iar acum majoritatea dintre aceștia ajută la combaterea pandemiei coronavirusului din Federația Rusă.

”Am spus acest lucru în Duma de Stat marți, în timpul adoptării legii în prima lectură și nu mă jenez să repet. Cine acum curăță totul, ne dezinfectează? Asistenți medicali, curățători, îngrijitori - oameni care lucrează în Rusia pe bază de patentă. Aceștia, la fel ca medicii și asistentele, trebuie să le mulțumim pentru această muncă grea”, a spus Kalașnikov.

Amnistie pentru cei care au depășit toate termenele

O altă prevedere importantă adoptată este amnistierea pentru imigranții forței de muncă. Până de curând, aceștia puteau să se afle în Federația Rusă nu mai mult de 90 de zile, dar această normă a fost schimbată.

”Cu aproximativ o săptămână și jumătate sau două în urmă, am prelungit această perioadă la 180 de zile. Mai mult, toată lumea - și cei al căror timp petrecut în Rusia se apropie de trei luni și cei care au încălcat deja acest termen și se tem să se prezinte la Ministerul Afacerilor Interne. Termenul de ședere în Rusia este extins și pentru toți cei care au încălcat deja, iar încălcarea în sine este iertată”, a spus Kalașnikov.

Acest lucru s-a făcut grație unei decizii speciale a Guvernului, comisiei guvernamentale, la insistența Comitetului Dumei de Stat cu privire la afacerile CSI, integrare eurasiatică și relațiile cu compatrioții ruși, a explicat deputatul.

”Ne-am adresat guvernului să examineze și celelalte situații de migrație ale străinilor. Pentru că sunt foarte mulți - este vorba și de permisele de ședere și cei cu statut de refugiat, și intrarea temporară cu mașini cu plăcuțe de înmatriculare străine... În total sunt câteva zei. Și pentru aceștia solicităm extinderea termenelor. Nu vreau să dau nume, dar oamenii din Guvern îmi promit că totul se va putea rezolvat rapid”, a declarat Leonid Kalașnikov.

Reamintim că marți, 14 aprilie, au fost trimise contestații de la șeful Comitetului Duma de Stat pentru Afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatriotii ruși Leonid Kalașnikov pentru revizuirea mai multor acte normative privind străinii în adresa premierului rus Mihail Mișustin, primarului Moscovei, Serghei Sobeanin, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolțev.

La rândul său, Duma de Stat a însărcinat acest comitet să solicite informații Ministerului Afacerilor Interne cu privire la măsurile luate cu privire la imigranții care au rămas în Rusia fără muncă și la posibilitatea de a se întoarce în Patria lor în plină epidemie de coronavirus.

”Încă nu există vreun răspunsu, dar mi-au spus verbal că au fost luate deja măsuri. La cererea obișnuită adresată Guvernului, aceștia trebuie să răspundă în termen de o lună și la cererea așa-numită a întregii Dume în 15 zile. Dar nimeni nu va trage de timp, și există speranța că deciziile concrete vor deveni cunoscute foarte curând”, a spus Leonid Kalashnikov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
Patentă, Duma de Stat
Tematic
Putin, despre prelungirea mandatului de președinte, propusă în Duma de Stat
Duma de Stat a aprobat în prima lectură amendamentele la Constituție
Duma de Stat a susținut amendamentul cu privire la definirea căsătoriei în Rusia
Dmitri Peskov

Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei

211
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a comentat remarcile candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite pe scena internațională.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat la recentele declarații ale lui Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite „în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre”.

„Nu este deloc adevărat, negăm total acest lucru. Nu putem decât să regretăm că în acest fel se impune o ură totală față de Federația Rusă. Și că țara noastră este văzută ca un dușman. Nu este cazul”, a subliniat Peskov, citat de Sputnik

„Cea mai mare amenințare”

Într-un interviu acordat postului TV CBS, candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden și-a exprimat poziția față de Rusia. Potrivit acestuia, „cea mai mare amenințare pentru America în acest moment în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre este Rusia”.

De asemenea, candidatul democrat a comentat că viitorul relațiilor dintre SUA şi Rusia depinde de Rusia.

Alegerile în Statele Unite

Alegerile prezidențiale în Statele Unite, programate pentru 3 noiembrie, îl vor pune pe președintele republican actual Donald Trump împotriva democratului Joe Biden. Un sondaj a fost deja desfăşurat în mai multe state. Potrivit presei, peste 55 de milioane de americani și-au îndeplinit deja datoria civică în avans, în special din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19.

211
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Dmitri Peskov
Tematic
Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei

419
După retragerea Washingtonului din tratatul INF și în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și NATO, Europa se confruntă cu noi amenințări la adresa securităţii ei, a avertizat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. „Având în vedere tensiunile persistente dintre Rusia și NATO, devin evidente noi amenințări la adresa securității europene”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un comunicat emis pe 26 octombrie de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin, președintele Rusiei
© Sputnik / Алексей Дружинин

Aceste îngrijorări sunt legate în primul rând de retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care a dus la abrogarea acestuia. Această retragere este, potrivit lui Putin, o „greșeală gravă care crește riscul izbucnirii unei curse a înarmării cu rachete, al unei creșteri a potențialului de confruntare și al unei escaladări incontrolabile”.

Putin a mai spus că Rusia continuă să creadă că Tratatul INF a fost un element important al securităţii internaționale și al stabilității strategice. Acest tratat a avut un rol important în capacitatea de predictibilitate și în limitările în domeniul rachetelor în Europa.

În acest context, este important să se depună „eforturi active pentru remedierea deficitului de încredere și pentru consolidarea stabilității regionale și globale”, a spus Putin, citat de Sputnik France.

Prin urmare, Moscova reiterează susţinerea față de moratoriul asupra desfășurării rachetelor cu rază intermediară și mai scurtă de acţiune, proclamat de Rusia. De asemenea, Rusia reiterează apelul către țările membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a proclama un moratoriu similar, a adăugat Putin în declarația sa.

Soarta tratatului FNI

Statele Unite s-au retras în 2019 din Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, acuzând Rusia că ar fi încălcat acest tratat, care a intrat în vigoare în 1988. Moscova a negat aceste acuzații și a declarat că este pregătită să demonstreze capacitățile rachetei care au trezit întrebări din partea Washingtonului. Dar această ofertă către dialog nu a fost acceptată.

419
Tematic
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece
Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească
Putin: Ieșirea SUA din Tratatul INF este o mare greșeală

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin și Iosefina denunță ce face PSD-Ciolacu

0
(reînnoit 08:07 27.10.2020)
Doi oameni care nu tac – și care scot la iveală atitudinea cu totul ciudată și nefirească a liderilor social democrați

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Ceea ce s-a petrecut la alegerile pentru primăria Capitalei a avut un final neașteptat: în ciuda protestelor, a probelor privind ilegalitățile, PSD a pus brusc… ”batista pe țambal”! Așa că Nicușor Dan a fost declarat primar!

De ce a tăcut PSD? Ce s-a ales de contestațiile PSD?!

”PSD Ciolacu mimează că face opoziție!”, acuză Codrin Ștefănescu. ”Mimează că face contestații pentru alegerile din capitală”.

Codrin extinde observațiile acuzatoare: PSD ”mimează că se opune restricțiilor absolut idioate impuse de guvern - mimează îngrijorarea fată de încălcarea tuturor drepturilor și libertăților”.

”Mimează până și revolta pentru amânarea alegerilor”, consemnează Codrin și ultimul scandal din Parlament. ”Totul e doar teatru ieftin și grotesc! Dar câtă tăcere și frică în PSD! Nimeni nu spune nici “miau”!”

Și cunoscuta Iosefina Pascal, unul dintre cei mai de succes vloggeri, acuză schimbarea atitudinii PSD.

”Deci, PSD a făcut joc de glezne în cazul contestațiilor împotriva lui Mucușor, depunându-le după termen?”, scrie Iosefina Pascal.

”Bun, doar nu vor să deranjeze sistemul, STS-ul și Parlamentul Meu”, scrie ironic Iosefina Pascal.

0
Tagurile:
Codrin Ștefănescu

Загрузка...