AIP ”Rossiya Segodnya”

AIP ”Rossiya Segodnya” se alătură Alianței de luptă împotriva COVID-19

67
(reînnoit 18:03 27.03.2020)
Agenția Internațională de Presă ”Rossiya Segodnya” anunță că aderă la Alianța de luptă contra noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 martie - Sputnik. AIP ”Rossiya Segodnya” s-a alăturat Alianței împotriva coronavirusului, creată de Fondul rusesc de Investiții Directe (FRID), Uniunea Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (URIA), Grupul Yandex și Mail.ru, potrivit serviciului de presă al Agenției.

Kremlinul
© Sputnik / Tabyldy Kadyrbekov

AIP ”Rossiya Segodnya” va participa activ, acordând sprijinul informațional necesar al proiectelor Alianței”, este precizat într-un comunicat al serviciului de presă.

Primul proiect comun al FRID și AIP ”Rossiya Segodnya” în cadrul luptei împotriva coronavirusului a fost publicarea în Rusia a ”Ghidului pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19” - prima publicație din lume care descrie în mod cuprinzător experiența acumulată în domeniul prevenirii și controlului, diagnosticului și tratamentului, precum și îngrijirea pacienților infectați.

Manualul a fost întocmit de Prima Clinică Academică a Școlii Universitare de Medicină din provincia Zhejiang, pe baza datelor clinice și a experienței Republicii Populare Chineze în lupta împotriva coronavirusului. FRID, AIP ”Rossiya Segodnya” și Universitatea Secenov au efectuat traducerea și publicarea rapidă a lucrării în Rusia. Acesta este distribuit gratuit instituțiilor medicale, întreprinderilor și tuturor specialiștilor interesați.

"Instrucțiunile pentru prevenirea și tratarea noilor infecții cu coronavirus COVID-19" sunt disponibile pentru descărcare accesând: https://rdif.ru/data/file/COVID_19_Book.pdf.

Directorul general al MIA ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev, a dat asigurări că Agenția își va folosi toate resursele pentru a informa oamenii despre coronavirus.

”Am decis să ne alăturăm Alianței pentru a folosi toate capacitățile noastre, toate resursele Agenției noastre internaționale pentru informarea cât mai promptă și mai corectă a oamenilor în această perioadă dificilă și pentru căutarea de noi practici de combatere a coronavirusului. Acum este datoria noastră profesională, responsabilitatea noastră comună", a declarat Kiselev.

Directorul general al FRID, Kirill Dmitriev, consideră că o condiție necesară pentru obținerea victoriei asupra coronavirusului este informarea cât mai obiectivă și mai operativă a cetățenilor privind situația actuală și despre măsurile luate pentru combaterea răspândirii virusului.

”Profesionalismul și eficiența înaltă a AIP ”Rossiya Segodnya” vor consolida în mod semnificativ Alianța și vor susține calitativ suportul informațional al proiectelor sale. Agenția și-a demonstrat deja capacitatea de a căuta noi practici și apordări în procesul de informare a publicul despre acestea, editând, împreună cu FRID, o versiune a unui manual în limba rusă privind combaterea coronavirusului, care are o valoare de neprețuit a experienței obținute în cadrul clinicii din China, care a fost în fruntea luptei împotriva noului virus. Încredere, eficiență și informații de înaltă calitate a RIA Novosti și Sputnik, membri ai AIP ”Rossiya Segodnya” au fost întotdeauna cei mai buni, iar acum rămân cele mai complete surse de știri pentru oameni”, a declarat el.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

67
Tagurile:
COVID-19, Rossiya Segodnya
Tematic
COVID-19. Tătaru: ”Medicii cu simptome ușoare vor continua munca la spital”
Salvini amenință cu scoaterea Italiei din UE: „E un cuib de vipere și șacali!”
Fost premier britanic cere un guvern mondial care să lupte cu coronavirusul
Ministrul Sănătății din Marea Britanie, testat pozitiv cu Covid-19
Coronavirus: Italia încă nu a atins vârful infecţiilor – peste 700 morţi într-o singură zi
Această țară europeană ar putea fi afectată de coronavirus mai grav decât Italia
Evaluare Națională și Bac 2020: se amână până în toamnă?
Karin Kneissl

Fostul ministru de Externe al Austriei, înaintată pentru o funcție la Rosneft

94
Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru poziția de membru a consiliului de directori al companiei ruse Rosneft.

BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Guvernul Rusiei a înaintat pe fostul ministru al Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, în calitate de directorul independent în consiliul de directori al Rosneft, potrivit unei dispoziții publicate site-ul executivului rusesc.

Sputnik V
© Sputnik / Алексей Даничев

“A se înainta în calitate de candidați pentru poziția de reprezentanți ai Federației Ruse în consiliul de directori și comisia de audit al societății publice de acțiuni “Compania Petrolieră Rosneft” (Moscova), conform anexei”, se menționează în document.

În lista candidaților din partea guvernului Rusiei, în calitate de director independent este menționată și Karin Kneissl, fără indicarea funcției. Din 2017, până în 2019, aceasta a condus Ministerul Afacerilor Externe al Austriei. De asemenea, aceasta are titlul de doctor în drept. Kneissl nu face parte din actuala componență a consiliului de directori.

De asemenea, în lista candidaților sunt prezenți vicepremierul Aleksandr Novak, consilierul președintelui rus, Maxim Oreșkin, șeful Rosneft, Igor Secin. În calitate de directori independenți sunt propuși: directorul executiv al Nord Stream 2 AG, Matthias Arthur Warnig, președintele consiliului de administrare Marcuard Holding Limited, Hans-Jörg Rudloff, președintele comitetului de acționari ai Nord Stream AG, Gerhard Schröder. Toți aceștia sunt membri ai actualului consiliu de directori ai Rosneft.

94
Tagurile:
Rosneft, Rusia, Karin Kneissl
Tematic
Austria prelungește carantina până pe 24 ianuarie
Austria, dispusă să devină o platformă de negocieri între SUA și Rusia
Reguli noi pentru intrare în Austria, în contextul pandemiei COVID
Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"

286
(reînnoit 14:11 03.03.2021)
Semnalele trimise de SUA Rusiei reprezintă o „difuzare în gol”, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 3 mart – Sputnik. Prin anunțurile lor legate de sancțiunile împotriva Rusiei și mesajele trimise Moscovei, Statele Unite “transmit în gol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Aceste declarații ale Departamentului de Stat ne amintesc de un difuzor defect, care se blochează, apoi iar continua. Tot ei declară mereu: vrem să trimitem Rusiei un semnal. Trece o săptămână și ei iarăși: vrem să trimitem Rusiei un semnal. Apoi iar repetă”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

“Le-am răspuns. Se creează impresia că au un program pentru 500 de milioane de semnale, pe care le emit unul după altul. Transmit semnale într-un vid absolut. Dacă acest semnal, produs de ei, este adresat nouă, noi răspundem și el pleacă pe alături”, a adăugat ea.

Urmând UE, Statele Unite au anunțat impunerea unor sancțiuni împotriva Rusiei. În listă au fost incluse 14 organizații, care sunt acuzate că ar avea o atribuție “la producția armelor chimice și biologice”. Totodată, sancțiunile americane, îndreptate împotriva unor persoane fizice și juridice, vor include restricții legate de export și vize.

Ulterior, MAE al Rusiei a declarat că reacția la noile sancțiuni ale SUA nu va fi neapărat simetrică. Decizia Washingtonului reprezintă un triumf al absurdului și un gest ostil, care nu va influența politica Moscovei și nu o va determina să cedeze în fața presiunilor, consideră diplomația rusă.

286
Tagurile:
Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea
Zaharova a comentat declarația diplomației SUA în legătură cu Nord Stream-2
Zaharova a comentat apariția noțiunii de “terorism intern”

Загрузка...
Imagine simbol

Aeroporturile avertizate nu ceară adeverințe de vaccinare

0
(reînnoit 19:36 03.03.2021)
OMS a transmis un avertisment public prin care a atras atenția aeroporturilor și altor puncte de trecere a frontiere să nu ceară adeverințe de vaccinare anti-Covid 19.

BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.

OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.

OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

0
Tagurile:
Aeroport, Vaccinare

Загрузка...