Vladimir Putin la ședința plenară a Dumei de Stat din 10 martie 2020

Putin, despre prelungirea mandatului de președinte, propusă în Duma de Stat

323
(reînnoit 19:34 10.03.2020)
Vladimir Putin a criticat o serie de inițiative înaintate de deputații din Duma de Stat, legate de prelungirea mandatului președintelui sau eliminarea limitării numărului de mandate din textul Constituției.

BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Vladimir Putin a rostit astăzi un discurs în Duma de Stat, care examinează astăzi în a dou a lectură amendamentele la Constituția Rusiei.

© Sputnik / Владимир Федоренко

Președintele a comentat toate inițiativele care vizează înalta conducerea a statului și parlamentul.

Astfel, șeful statului a spus că nu crede necesare alegeri parlamentare anticipate în Duma de Stat. Mai devreme, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a propus organizarea unor alegeri anticipate după adoptarea amendamentelor la Constituție. Acesta fusese susținut de deputatul partidului „Rusia Unită”, Alexandr Karelin. Totodată, Partidul Comunist a declarat că mai întâi de toate trebuie rezolvată problema devalorizării rublei și a prețurilor la petrol, precum și cu problema răspândirii coronavirusului.

“Desigur, în cele din urmă, decizia vă aparține. Însă dacă în această problemă nu există un consens în parlament, iar el nu există, așa cum mi-a comunicat președintele (Dumei de Stat, n.r.), atunci nu cred că sunt necesare alegeri anticipate în Duma de Stat”, a spus președintele, într-o intervenție în camera inferioară a legislativului rus.

Totodată, el consideră nerezonabilă propunerea de a elimina din textul Constituției limitarea numărului mandatelor prezidențiale. O astfel de inițiativă a înaintat marți deputatul din partea „Rusiei Unite”, Valentina Tereșkova.

“În timp ce țara noastră are încă multe probleme, însă când sferele politice, economice sociale vor ajunge la o stabilitate internă, când statul va deveni mult mai puternic și lipsit de vulnerabilități la provocările din afară, atunci pe prim plan vor ajunge anume oportunitățile de rotație a puterii. Avem nevoie de ea pentru a asigura o dezvoltare dinamică a puterii”, a spus președintele.

În același timp, la propunerea înaintate de Tereșkova, cu privire la prelungirea mandatului actualului președinte, Putin a declarat că nu consideră oportune niște alegeri fără de alternativă, acestea trebuie să fie deschise și competitive.

“Au existat propuneri, au fost enunțate niște idei de a introduce niște modificări în constituție pentru prelungirea mandatului actualului președinte, sluga voastră umilă. S-ar face acest lucru sub pretextul că cetățenii vor vota, dacă vor vota, pentru amendamentul propus. Da, în aprilie vor avea loc consultări naționale, însă în acest caz va reieși că mandatul președintelui este prelungit în rezultatul, de facto, a unor alegeri fără de alternativă, cee ace este incorect în opinia mea”, a spus el.

Dacă va fi aprobat un astfel de amendament, atunci atunci va fi nevoie de o apreciere a Curții Constituționale, a menționat Putin.

323
Tagurile:
Constituția, Duma de Stat, Vladimir Putin
Тема:
Reforma constituțională în Rusia (36)
Tematic
Putin, despre idea de a conduce Consiliul de Stat
Putin: Funcția de președinte nu e un loc de muncă, e o soartă
Încetarea focului și coridor de securitate: rezultatele negocierilor Putin - Erdogan
Putin: Trebuie să garantăm societății o rotație a puterii
Dmitri Peskov

Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei

219
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a comentat remarcile candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite pe scena internațională.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat la recentele declarații ale lui Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite „în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre”.

„Nu este deloc adevărat, negăm total acest lucru. Nu putem decât să regretăm că în acest fel se impune o ură totală față de Federația Rusă. Și că țara noastră este văzută ca un dușman. Nu este cazul”, a subliniat Peskov, citat de Sputnik

„Cea mai mare amenințare”

Într-un interviu acordat postului TV CBS, candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden și-a exprimat poziția față de Rusia. Potrivit acestuia, „cea mai mare amenințare pentru America în acest moment în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre este Rusia”.

De asemenea, candidatul democrat a comentat că viitorul relațiilor dintre SUA şi Rusia depinde de Rusia.

Alegerile în Statele Unite

Alegerile prezidențiale în Statele Unite, programate pentru 3 noiembrie, îl vor pune pe președintele republican actual Donald Trump împotriva democratului Joe Biden. Un sondaj a fost deja desfăşurat în mai multe state. Potrivit presei, peste 55 de milioane de americani și-au îndeplinit deja datoria civică în avans, în special din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19.

219
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Dmitri Peskov
Tematic
Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei

442
După retragerea Washingtonului din tratatul INF și în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și NATO, Europa se confruntă cu noi amenințări la adresa securităţii ei, a avertizat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. „Având în vedere tensiunile persistente dintre Rusia și NATO, devin evidente noi amenințări la adresa securității europene”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un comunicat emis pe 26 octombrie de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin, președintele Rusiei
© Sputnik / Алексей Дружинин

Aceste îngrijorări sunt legate în primul rând de retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care a dus la abrogarea acestuia. Această retragere este, potrivit lui Putin, o „greșeală gravă care crește riscul izbucnirii unei curse a înarmării cu rachete, al unei creșteri a potențialului de confruntare și al unei escaladări incontrolabile”.

Putin a mai spus că Rusia continuă să creadă că Tratatul INF a fost un element important al securităţii internaționale și al stabilității strategice. Acest tratat a avut un rol important în capacitatea de predictibilitate și în limitările în domeniul rachetelor în Europa.

În acest context, este important să se depună „eforturi active pentru remedierea deficitului de încredere și pentru consolidarea stabilității regionale și globale”, a spus Putin, citat de Sputnik France.

Prin urmare, Moscova reiterează susţinerea față de moratoriul asupra desfășurării rachetelor cu rază intermediară și mai scurtă de acţiune, proclamat de Rusia. De asemenea, Rusia reiterează apelul către țările membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a proclama un moratoriu similar, a adăugat Putin în declarația sa.

Soarta tratatului FNI

Statele Unite s-au retras în 2019 din Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, acuzând Rusia că ar fi încălcat acest tratat, care a intrat în vigoare în 1988. Moscova a negat aceste acuzații și a declarat că este pregătită să demonstreze capacitățile rachetei care au trezit întrebări din partea Washingtonului. Dar această ofertă către dialog nu a fost acceptată.

442
Tematic
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece
Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească
Putin: Ieșirea SUA din Tratatul INF este o mare greșeală

Загрузка...
Mihai Gâdea

Gâdea, gata leșine din cauza dezvăluirii lui Mirel Curea!

0
(reînnoit 08:16 27.10.2020)
Mirel Curea era să-l aibă pe conștiință pe Mihai Gâdea, care s-a albit la față și a întrerupt povestirea cunoscutului jurnalist de investigații!

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Invitat la emisiunea ”Sinteza Zilei”, redactorul șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, Mirel Curea, a fost rugat să comenteze acuzațiile de corupție care planează asupra fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden, posibil președinte după alegerile de săptămâna viitoare!

Dar, Mirel Curea nu s-a rezumat doar la considerații din actualitate – ci a readus în atenție o poveste din anii 90, când președintele George Bush senior a participat la o partidă de tenis în România, în compania lui Adrian Năstase și Teodor Meleșcanu, organizator fiind controversatul milionar, bancher și om de tenis Sever Mureșan.

Partida a avut loc în 1995, deci la scurt timp după încheierea mandatului lui Bush (1989 –1993).

Ei bine, ca un exemplu de ”corectitudine” americană,  Mirel Curea a povestit că ”s-au încărcat cutii pline cu bani” – destinația fiind, evident, fostul președinte american.

Faptul a fost văzut și de jurnaliști, atunci, spune Curea, atrăgând atenția că și un jurnalist care acum e la Antena 3 a fost martor.

Mihai Gâdea s-a albit, părea că nu mai are aer în plămâni și și-a oprit repede invitatul!

Desigur, povestea de atunci este foarte interesantă, a fost o operațiune de lobby în vederea unui program ambițios al lui Năstase, aderarea la UE și NATO. Astfel, după partida din aprilie 1995 a urmat pactul politic și Declarația de la Snagov,  din iunie al aceluiași an, când toate partidele au fost de acord cu obiectivele europene și euroatlantice.

Dar, la baza operațiunii de lobby atât de necesară e posibil să fi stat și ceea ce a comentat presa de atunci – cutiile cu dolari care l-ai speriat pe Mihai Gâdea.

0
Tagurile:
Joe Biden, Mihai Gâdea, Mirel Curea

Загрузка...