Convoi militar turc, deplasându-se spre Idlib, imagine simbol

Expert militar rus despre situația din Idlib: Este foarte complicat

493
(reînnoit 17:52 06.03.2020)
Ca urmare a negocierilor de la Moscova dintre Vladimir Putin și Recep Tayyp Erdogan, s-a decis încetarea focului în regiunea siriană Idlib. Iată ce crede expertul militar rus Aleksei Podberezkin despre importanța acestui acord.

CHIȘINĂU, 6 mart - Sputnik. Președinții Rusiei și Turciei au convenit asupra încetării focului în Siria. Probleme rămân în continuare, dar a fost luată o decizie importantă, a declarat expertul militar rus Alexei Podberezkin pentru Radio Sputnik.

În urma negocierilor de la Moscova, care au durat șase ore, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au convenit asupra încetării focului în provincia siriană Idlib. Proiectul de acord a fost anunțat de miniștrii de Externe din cele două țări.

S-a decis ca încetarea focului să înceteze începând cu 6 martie, de la miezul  nopții. În plus, Moscova și Ankara organizează un coridor de siguranță de-a lungul autostrăzii M-4, șase kilometri la nord și la sud de aceasta, iar patrularea comună în zonă va începe pe 15 martie.

Rusia și Turcia și-au reafirmat angajamentul față de acordurile încheiate anterior - privind crearea zonelor de deescaladare din 2017 și memorandumul de la Soci din 2018.

Deasemenea, Moscova și Ankara și-au arătat hotărârea de a combate toate manifestările terorismului. Părțile au convenit că nu există o soluție militară în conflictul din Siria și și-au reafirmat angajamentul față de respectarea suveranității Siriei.

Directorul Centrului de Studii Militar-Politice al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse (MGIMO), doctorul în științe istorice Aleksei Podberezkin a făcut declarații pentru Radio Sputnik despre importanța fundamentală a acordurilor încheiate de cei doi lideri.

"Acordurile dintre Putin și Erdogan sunt de natură fundamentală. Un alt lucru este implementarea lor tehnică, ceea ce este foarte complicat. Putin și Erdogan au preluat responsabilitatea tuturor părților în conflict, iar acest lucru este foarte riscant... Nu se poate garanta că ceilalți participanți la conflictul militar din Idlib vor ține cont de sfaturile lui Putin și Erdogan, dar faptul că forțele noastre armate vor controla în comun situația are o importanță imensă - este o dovadă a faptului că este posibil să se pună de acord chiar și asupra celor mai dificile probleme dacă există dorință... Realizare Acordurilor reprezintă o decizie de succes și extrem de la timp, Putin și Erdogan au dovedit că mijloacele politice nu au fost epuizate", a declarat Alexei Podberezkin.

Situația din Idlib s-a agravat după ce pe 27 februarie teroriștii grupării “Hay'at Tahrir al-Sham” au pornit o ofensivă de proporții asupra pozițiilor forțelor armate siriene. Armata Siriei a contraatacat omorând 36 de soldați turci care se aflau în apropierea militanților.

Ca răspuns, Ankara a anunțat lansarea unei noi operațiuni militare în nord-vestul Siriei - „Scutul de primăvară”. Anterior, Lavrov a declarat că Turcia nu a respectat angajamentele asumate în privința provinciei Idlib. În special, aceasta nu a separat teroriștii de opoziția înarmată care este dispusă să dialogheze cu guvernul sirian.

493
Tagurile:
Expert, Idlib
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
Tematic
Assad a stabilit data alegerilor parlamentare în Siria
Șoigu: SUA jefuiesc Siria de resursele de petrol
Lavrov: Siria are tot dreptul să lupte cu teroriștii în Idlib
Siria va doborî toate avioanele care vor pătrunde ilegal în spațiul aerian sirian
Assad: Siria nu a întreprins nicio acțiune ostilă împotriva Turciei
Aviația rusă a atacat pozițiile teroriștilor pro-turci din Siria
Sareks-2019

Flota de Nord a Rusiei va fi dotată cu arme hipersonice

44
(reînnoit 21:17 01.06.2020)
Flota de Nord va primi armamente și echipamente militare, inclusiv arme hipersonice, a declarat comandantul acesteia, Alexandre Moiseiev. Acest lucru va contribui la întărirea protecției rutei de transport prin Arctica.

BUCUREŞTI, 1 iun – Sputnik, Doina Crainic. După dotarea avioanelor sale, Rusia își va consolida Flota de Nord cu arme hipersonice. Aceste rachete de ultimă generație sunt capabile să depășească Mach 10 (12.348 km/h). Viceamiralul Alexander Moiseiev, comandantul Flotei, a anunțat acest lucru într-un interviu acordat ziarului Krasnaia Zvezda.

„Până la sfârșitul anului, peste 180 de unități de arme și echipamente militare adaptate condițiilor dificile ale Arcticii vor fi livrate către forţele terestre și de coastă ale Flotei. Vom continua să testăm noi arme, inclusiv arme hipersonice, care vor crește calitativ potențialul de luptă al Flotei de Nord”, a declarat Moiseiev.

Acest lucru contribuie la întărirea rutei de nord-est, pentru transport maritim nordic, care face legătura între oceanele Atlantic și Pacific prin nordul Siberiei. Astfel, acest segment rusesc al Arcticii este „sub protecție eficientă”, potrivit viceamiralului, citat de Sputnik France

Arhipelagul Novaia Zemlea, situat între Marea Barents și Marea Kara, va fi echipat cu sisteme avansate de apărare anti-aeriană S-400 Triumph, a adăugat Moiseiev.

Supremația rusă în armele hipersonice

În decembrie anul trecut, Moscova a anunțat desfășurarea armelor hipersonice Zircon și Kinjal după teste reușite efectuate în noiembrie în aer, sol și pe mare. Preşedintele Vladimir Putin a spus atunci că Rusia este singura țară care deține acest tip de armă cu rază de acţiune intercontinentală.

În martie 2020, preşedintele american Donald Trump a anunţat succesul rachetei hipersonice „Glide body” de pe Arhipelagul Hawaii. Alte teste sunt planificate pentru a ajunge din urmă Rusia și China, după cum a recunoscut Washingtonul. Trump a spus că noua armă americană va fi mai rapidă decât cele două rivale ale sale.

44
Tagurile:
Arma hipersonica, Flota Rusiei, Rusia
Tematic
"Zirconul" va schimba tactica flotei navale și echilibrul de forțe în Oceanul Planetar
Sevmaș gata să scoată "Borei-А" și "Iaseni-М": Cât de mult se va schimba flota rusă
Flota de Nord a Rusiei va efectua exerciţii arctice de amploare în această vară

Загрузка...
Kremlin

Kremlinul a comentat inițiativa lui Trump de a invita Rusia la G7

140
Dmitri Peskov, a comentat inițiativa lui Donald Trump de a invita Rusia la summitul G7 din septembrie.

BUCUREȘTI, 1 iun- Sputnik. Kremlinul nu cunoaște detaliile ideii enunțate de președintele SUA, Donald Trump, despre invitarea Rusiei la summitul G7, nu există o claritate dacă această inițiativă este una oficială, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

“Deocamdată nu cunoaștem detaliile acestei propuneri, nu știm dacă e vorba de o inițiativă oficială. Era vorba de invitarea Rusiei și altor state în G7, în acest caz avem întrebări despre calitatea noastră și agenda discuțiile, care va fi componența participanților”, a spus Peskov.

“Știți că președintele Putin susține orice dialog, în orice domeniu. Însă, în cazul dat, pentru a reacționa la astfel de inițiative, trebuie să dispunem de mai multă informație, de care, din pacate, nu dispunem”, a precizat oficialul rus.

Peskov a adăuat că există și alte mecanisme eficiente pentru dialog, așa cum este G20, care permit economiilor de frunte să discute despre problemele actuale.

Mai devreme, Trump a declarat că intenționează să amâne organizarea summitului G7 pentru luna septembrie și să invite la reuniune patru state, inclusiv Rusia (Rusia, India, Coreea de Sud și Australia). Ulterior, directorul Casei Albe pentru comunicare strategică, Alyssa Farah, a declarat că summitul grupului extins va permite discutarea “viitorul Chinei”.

140
Tagurile:
Summitul G7, Donald Trump, SUA, Kremlin, Rusia
Tematic
Trump, ascuns într-un buncăr subteran în timpul protestelor violente în faţa Casei Albe
Trump: armata e gata să intervină la Minnesota, „când încep jafurile, încep împușcăturile”
Twitter l-a cenzurat din nou pe Trump pentru o postare despre Minneapolis
Trump va participa sâmbătă la cea de a doua încercare de lansare a navei spațiale
Revolta violentă din SUA, susținută de Soros? Trump, reacție fulminantă, cutremur mondial!

Загрузка...

Imagini fascinante din peștera Mua din Vietnam

0
(reînnoit 21:32 01.06.2020)
 • O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
 • O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam
Din zona peșterilor Mua din Vietnam poate fi văzută o panoramă care îți taie răsuflarea. Sputnik vă propune o selecție de imagini din această destinație turistică.

Hang Mua este denumirea muntelui care se află împreună cu peștera Mua Caves în zona protejată, în apropiere de parcul național Tam Coc, în provincia Vietnamului de Nord, Ninh Bình. În special, acest loc este cunoscut anume sub denumirea Mua Caves, chiar dacă acolo există două peșteri mici, însă turiștii sunt atrași de punctul de observație, care se află pe vârful muntelui Hang Mua.

Pentru a ajunge pe punctul de observație, turiștii trebuie să parcurgă 500 de trepte. De pe punctul de observație pot fi văzute aspecte incredibile din toate părțile, în special, râul Ngo Dong și mai multe stânci din jurul parcului Tam Coc.

0
 • O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam

 • O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam


Загрузка...