Proiectul #PoștaVictoriei

Un scriitor german mulțumește RT pentru oportunitatea de a contacta veteranii de război

63
Un scriitor german îi mulțumește postului de televiziune RT pentru oportunitatea de a-i contacta pe veteranii de război.

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Redacția postului de televiziune RT, care vorbește în cadrul proiectului #PoștaVictoriei despre veterani și îi ajută pe oameni să le transmită acestora scrisori și urările de bine, a primit un mesaj din Germania. Mesajul nu este destinat vreunui erou anume.

Însuși autorul, scriitorul german Wolf von Fichtenberg, spune că mesajul său se adresează unei întregi națiuni. În scrisoarea sa, bărbatul mulțumește poporului sovietic pentru eliberarea Europei de nazism și observă că Occidentul acordă prea multă atenție rolului Statelor Unite și prea puțin rolului URSS în cel de-Al Doilea Război Mondial.

”Vă strâng mâna în speranța că veți accepta acest gest și veți răspunde la fel”, scrie Fichtenberg.

După lansarea proiectului #PoștaVictoriei, prin intermediul căruia RT relatează poveștile veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial și ajută la transmiterea scrisorilor cititorilor către fiecare dintre ei, au fost recepționate o mulțime de mesaje.

”Pe 7 februarie 2020, am văzut un videoclip pe RT în care se vorbește despre posibilitatea de a contacta persoane care, în urmă cu 75 de ani, au participat la un război brutal și fără sens și astfel au devenit parte a istoriei”, a scris von Fichtenberg.

El a menționat că s-a născut la zece ani după încheierea războiului: „Nu știu unde m-aș fi aflat în timpul războiului, pentru că sunt prea tânăr pentru a-l fi apucat, deoarece m-am născut la zece ani de la sfârșitul lui. Cu cunoștințele pe care le deținem astăzi, aș putea da un răspuns la această întrebare, dar oare aș fi putut răspunde atunci? Prea mulți oameni au fost orbiți, prea mulți au crezut într-o minciună, iar unii au ales pur și simplu să se ignore totul. Îmi pot cere scuze pentru acțiunile noastre? Nu, nu pot, dar pot să vă întind o mână și să vă ofer prietenia mea vouă și poporului meu. Neamțul dă mâna cu rusul. Poate că această strângere de mână se va transforma într-o mulțime de strângeri de mână”.

De pe urma acțiunilor naziștilor au avut de suferit popoare întregi, inclusiv nemții, adaugă autorul scrisorii. În legătură cu acest fapt, el a adus mulțumiri Uniunii Sovietice pentru eliberarea Europei de nazism.

“În pofida a ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul războiului, și poporul nostru a avut de suferit, oamenii simpli care nu au conștientizat pe deplin ce se întâmplă. Vă mulțumesc pentru eliberarea de monstrul de Hitler, de această ființă a infernului. Aici, în Occident, se atrage prea multă atenție la aportul americanilor și prea puțin la sacrificiul de sine al poporului vostru. Să vă apere Dumnezeu și să vă dea sănătate, fericire și pace. Vă strâng mâna în speranța că veți accepta acest gest și veți răspunde la fel”, a scris Wolf von Fichtenberg.

Cu fiecare an scade numărul oamenilor care mai țin minte ce s-a întâmplat cu adevărat în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și această situație creează un spațiu pentru minciuni și falsificarea istoriei, subliniază preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Constantin Kosaciov.

“Această istorie este în continuare pe conștiința multor țări și multe popoare, însă este evident că nu pot fi acuzate nici țările și nici popoarele. Fiecare își determină singur poziția în raport cu această istorie. Fiecare, ori are bunul simț și curajul civic de a spune lucrurilor pe nume, fie nu. Uneori predomină ispita de a descrie istorie așa cum și-ar dori s-o vadă, pornind de la realitățile secolului XXI. Iată de ce este foarte bine că apar astfel de scrisori”, a subliniat el.

#PoștaVictoriei

La începutul lunii februarie, RT a prezentat prima istorie din proiectului #PoștaVictoriei. Eroina ei a devenit muncitoarea din spatele frontului Anna Gherghevna Teriohina.

În 1941, ea avea 21 de ani și era însărcinată. Soțul i-a plecat pe front și a dispărut fără urmă. În anii Războiului pentru Apărarea Patriei, Anna Gheorghevna muncea în două ture cu copilul în brațe: dimineața – în calitate de învățătoare la școală, iar seara – la tăierea lemnelor pentru un spital din regiunea Moscovei.

Nu s-a mai recăsătorit. Acum, Anna Gheorghevna a rămas singură și vă roagă să-i trimiteți scrisori de sărbătoare.

Cel de-al doilea erou este Constantin Fiodorovici Meleșko. La începutul războiului avea doar 18 ani.

“Aici am simțit cum e când îți mor camarazii, ce înseamnă viața și cum e când nu ai ce mânca”, a povestit apărătorul Leningradului asediat.

Meleșko a și-a făcut serviciul în divizia de recunoaștere, a fost rănit de o mină în anul 1942, însă și-a revenit și peste trei ani a fost printre cei care și-au lăsat autograful pe Reichstag.

Constantin Fiodorovici vă roagă să-i povestiți istoriile voastre și este gata să vă ofere sfaturi în caz de necesitate.

Scrisorile pot fi expediate la adresa poștală: 111020, Moscova, strada Borovaia, 3/1. Le vom transmite neapărat destinatarilor. Pentru eventuale întrebări, precum și pentru mesajele video adresate veteranilor, ne puteți contacta la adresa electronică: pochtapobedy@rttv.ru.

63
Tagurile:
Razboi, Veterani, RT, scriitor
Тема:
Cel de-al Doilea Război Mondial. Marea Victorie din 9 mai (61)
Tematic
Următorul război va fi cu Polonia - unul energetic
Presa germană: NATO se pregătește de un război cu Rusia
Americanii nu se mai lasă prostiți: manifestații anti-Trump și anti-război în SUA
Premierul Irakului: Riscăm cu un război mondial pustiitor
Expert: SUA pregătesc un război cibernetic
Firea declară război total lui Cîțu și ”căpușelor” PNL: ”Va fi cutremur politic!”
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

44
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

273
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

273
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...