Imagine simbol

Rusia și UE, pe cale de a elimina dolarul - stimularea tranzacţiilor în monedele naționale

427
(reînnoit 19:17 12.02.2020)
Odată cu creșterea numărului de afaceri şi tranzacţii în alte monede, Moscova și Bruxelles-ul discută modalități de a crește volumul tranzacţiilor în euro sau ruble, a spus reprezentantul Rusiei la UE Vladimir Chizhov.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Doina Crainic. Discuțiile cu privire la această schimbare au loc în contextul în care dolarul rămâne în continuare o „armă puternică” a SUA, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la UE, într-un interviu pentru Sputnik, citat de RT.

Sancțiunile sunt un alt instrument pentru Washington, având în vedere că companiile străine dependente de piața americană trebuie să înceteze să colaboreze cu firme, precum și cu țări întregi, pe care SUA le are în vizor.

„Suntem în dialog [cu privire la trecerea la ruble și euro în tranzacţii], iar ponderea tranzacţiilor în euro este în creștere”, a spus Chizhov.

Totuși, înlăturarea monedei americane nu este un lucru uşor, mai ales când vine vorba de exporturi de energie, potrivit lui Chizhov. Acest lucru se datorează faptului că petrolul este de obicei plătit în dolari, comerțul fiind canalizat pe piața mondială, subliniază oficialul.

„Nu este atât de ușor, chiar și în ciuda dorinței ambelor părți [de a crește numărul tranzacţiilor în euro sau ruble] și, mai ales, având în vedere că mari companii energetice europene nu au fost foarte dornice să efectueze tranzacţii în euro până acum”, a explicat reprezentantul rus.

Atât Rusia, cât și UE au interese economice și politice comune, dar sancțiunile existente împotriva Rusiei împiedică cooperarea bilaterală, a subliniat Chizhov. Totuşi, restricții europene nu sunt luate în considerare, iar Moscova nu va cere ridicarea acestora până când Bruxelles-ul nu va avea suficientă voință politică pentru a „rezolva impasul”.

427
Tagurile:
Dolari, UE, Rusia
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

83
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

83
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
MiG-31

Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents

304
Două avioane de patrulare, al SUA și Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Avionul rusesc de luptă MiG-31 a interceptat deasupra Mării Barents avioanele de patrulă ale SUA și Norvegiei, care au fost nevoite să facă cale întoarsă, a anunțat Centrul Național de Control asupra Apărării (din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei).

Potrivit Centrului, pe 19 aprilie, radarele rusești au detectat în spațiul aerian al Mării Barents două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei.

“În scopul identificării țintelor aeriene și prevenirea violării frontierei de stat, a fost ridicat în aer avionul de luptă MiG-31 din componența apărării antiaeriene a Flotei Nordului. Echipajul avionului a identificat țintele drept un avion al aviației de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene ale SUA și avionul aviației de patrulare P-3C Orion, al forțelor aeriene ale Norgeviei și le-a escortat deasupra bazinului Mării Baltice”, a anunțat Centrul.

Militarii ruși au specificat că după “ce avioanele militare străine s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avioanele rusești au revenit cu bine la aerodrom, iar încălcarea frontierei nu a fost admisă”.

Centrul Național de Control asupra Apărării a adăugat că zborul avionului rusesc de luptă a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

304
Tagurile:
Marea Barents, Norvegia, SUA, Rusia
Tematic
„Interceptarea este imposibilă”: cu ce vor fi echipate noile nave rusești
Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO
Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești – VIDEO

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...