Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Ministerul rus de Externe: Brexit va avea consecințe grave asupra Uniunii Europene?

366
(reînnoit 16:59 10.02.2020)
Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, vorbeşte despre cât de grave vor fi consecinţele pentru Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii din bloc.

BUCUREŞTI, 10 feb – Sputnik, Doina Crainic. „Britanicii au rămas întotdeauna deoparte” şi este puțin probabil ca Uniunea Europeană să fie puternic afectată de ieșirea acesteia din bloc, a declarat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

Nu se aşteaptă ca ieşirea Regatului Unit să aibă consecințe grave pentru Uniunea Europeană, a spus acesta.

„Britanicii au stat întotdeauna deoparte în Uniunea Europeană și au încercat mereu să-și faca propriul joc, este o realitate”, a spus ministrul într-un interviu acordat Rossiïskaïa Gazeta, citată de Sputnik France

Potrivit acestuia, britanicii au profitat de avantaje economice și comerciale datorită prezenței lor în UE, în timp ce s-au distanţat politic și şi-au apărat interesele, precum și pe cele ale Washingtonului.

„Această atitudine specială a fost evidentă, chiar și atunci când Regatul Unit făcea parte din Uniunea Europeană. De aceea nu cred că Brexit-ul va aduce daune mari UE”, a declarat ministrul.

„Dacă acest lucru va ajuta [Uniunea Europeană] să devină o uniune mai coerentă, să-și consolideze suveranitatea și independența pe o bază care nu va fi reprezentată de rusofobie (Londra a jucat un rol semnificativ în această privinţă), vom saluta această tendință”, a adăugat Lavrov.

Pe 31 ianuarie, la miezul nopții, Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, încheind un proces care a durat trei ani și jumătate. Brexit deschide o perioadă de tranziție în care Londra va trebui să ajungă la un acord cu celelalte țări cu privire la formatul de cooperare care va fi aplicat în toate domeniile.

366
Tagurile:
Brexit, Sergei Lavrov
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Mii de britanici, în stradă pentru a sărbători Brexit -„pro-Europa, dar nu pro-UE” -VIDEO
Ziua Brexit: Ce urmează să se întâmple cu românii din UK – de când se introduc vize
UE, vot covârșitor pentru Brexit în Parlamentul European. Ce urmează
Românii din UK - măsuri post-Brexit: reducerea salariului minim pentru imigranţi
Brexit: scrisoarea liderilor UE către Marea Britanie anunță pierderea beneficiilor
Aurescu, contrazis de un cunoscut analist: ”Adevărata problemă a României după BREXIT”
Post-Brexit: UE își prezintă liniile de negociere cu Londra
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

389
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

389
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

96
Vladimir Putin a anunțat că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului. Preparatul a fost creat de specialiștii Ministerului Apărării și Centrul “Gamalei” și a primit denumirea de „Sputnik V”.

Vaccinul a fost testat cu succes pe un grup de voluntari, care au menționat că se simt bine și au observat nici un efect secundar după vaccinare.

Potrivit medicilor, toți participanții la teste au dobândit imunitate față de COVID-19, iar preparatul s-a dovedit a fi sigur.

Mai multe țări s-au arătat interesate de procurarea vaccinului rusesc, în prezent se negociază oportunitatea efectuării testărilor și lansarea producției în alte țări.

Pe lângă Ministerul Apărării și Centrul Gamalei, de producția vaccinului se ocupă și două companii rusești – Centrul Vektor din Novosibirsk, care a demarat deja testările pe oameni, și Institutul de Vaccinuri și Seruri din Sankt Petersburg.

Primele partide ale preparatului pentru vaccinarea în masă a rușilor ar urma să apară la mijlocul lunii august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Dezinfectarea mâinilor

Avertizare ANPC: dezinfectant extrem de toxic vândut în magazine poate provoca deces

0
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atenţia că în comerţ este vândut un gel de mâini dezinfectant care conţine o substanţă deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Paul Anghel, directorul general al Direcţiei de Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, a avertizat că în comerţ este vâdut un gel de mâini dezinfectant care conţine metanol, o substanţă foarte toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a atras atenţia Paul Anghel, citat de Mediafax

Acesta a mai spus că de pe ambalaj lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Mai mult, ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.

Sursa citată mai avertizează că ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și chiar la deces. De asemenea, se mai semnalează că produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP) acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
magazine, deces, Scandalul dezinfectanților
Tematic
TEHNOLOGIE: în România a apărut spitalul care se dezinfectează singur
Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
Ce interese serveşte Tolo.ro în scandalul dezinfectanţilor?
Mănuși, măști, dezinfectanți - Cum ne protejăm pielea în timpul pandemiei? -specialist rus
Kremlinul şi reședința lui Putin, echipate cu „tuneluri de dezinfectare” Covid-19 - VIDEO

Загрузка...