Imagine simbol

Sistemele de rachetă S-500 vor intra în dotarea armatei ruse în 2020

499
Noile sisteme de rachetă S-500 „Prometei” vor intra în dotarea armatei ruse în anul 2020, anunță viceministrul al Apărării Alexei Krivoruchko.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. În anul 2019, în Rusia au avut loc testările ale celor mai noi rachete pentru sistemul S-500 “Prometey”, a anunțat viceministrul Apărării al Rusiei, Alexei Krivoruchko.

“Există o convingere fermă că noul sistem va putea intra în dotarea forțelor armate în anul 2020”, a declarat oficialul rus.

Mai devreme, presa anunțase că testările preventive ale sistemului „Prometei” au fost stabilite pentru anul 2020, acestea urmând să între în dotarea armatei în 2025.

S-500 aparțin unei noi generații ale sistemelor de rachetă “sol - aer” și reprezintă un sistem cu o acțiune de rază lungă și capacitate de interceptare la altitudini mari, cu un potențial sporit de apărare antirachetă.

Astfel, sistemul poate lovi rachete balistice și să intercepteze obiecte din spațiul cosmic apropiat (aproximativ la 100 kilometri de la suprafața pământului).

499
Tagurile:
Rusia, Ministerul Apărării
Тема:
Industria militară rusă (131)
Tematic
Lucrările la noul sistem de apărare aeriană S-500 rusesc - aproape de final
Sistemul avansat de rachete rusesc S-500 Prometey intră în producția în serie - VIDEO
Rusia: Când va începe testarea sistemului de apărare antiaeriană de ultimă generaţie S-500
Când S-500 vor intra în dotarea armatei ruse – răspunsul Ministerului Apărării

Amendamentele la Constituția Rusiei, susținute de circa 78 la sută dintre alegători

91
(reînnoit 07:00 02.07.2020)
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,9 la sută din procesele verbale, 77,93% dintre participanții la vot s-au pronunțat în favoarea amendamentelor la Constituție.

CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Potrivit datelor prealabile, în favoarea adoptării amendamentelor la Constituție au votat 77,93 la sută dintre alegătorii ruși, iar împotrivă s-au pronunțat 21,26 la sută, a anunțat Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse după procesarea a 99,9 la sută dintre procesele verbale.

Totodată, CEC informează că prezența la urnele de vot a constituit aproape 65 la sută.

Miercuri a fost ultima zi a consultărilor populare pentru adoptarea amendamentelor la Constituție. Inițial, votarea a fost planificată pentru 22 aprilie, însă a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus. Ulterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la noua dată a consultărilor populare – 1 iulie.

Pornind de la necesitatea de a ține cont de situația epidemiologică și  pentru siguranță cetățenilor, s-a decis ca votarea să se desfășoare pe parcursul întregii săptămâni, de pe 25 iunie până pe 1 iulie. Totodată, locuitorii Moscovei și ai regiunii Nijni Novgorod și-au putut exprima votul online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91

Загрузка...
CEC

Primele rezultate ale consultărilor populare din Rusia

176
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, peste 73,24 la sută s-au pronunțat în favoarea amendamentelor la Constituție.

BUCUREȘTI, 1 iul – Sputnik. În favoarea adoptării amendamentelor la Constituție au votat 73,24 la sută din ruși, iar împotrivă s-au pronunțat 25,8 la sută, a anunțat Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 25 la sută din protocoale.

Potrivit ultimelor date, prezența la urnele de vot a constitui peste 64 la sută.

În unele regiuni s-a încheiat procedura de numărare a voturilor. În fiecare din acestea, amendamentele propuse la Legea Fundamentală au fost susținute de majoritatea alegătorilor:

Ciukotka: pentru – 80,3 la sută, împotrivă - 18,6.

Sahalin: pentru – 74,84 la sută, împotrivă – 24,04

Regiunea Autonomă Evreiască: pentru – 77,3 la sută, împotriva – 21,39

Kamceatka: pentru 61,76 la sută, împotriva – 37,16

Regiunea Magadan: pentru – 63,03 la sută, împotrivă – 36,62

Ținutul Habarovsk: pentru – 62,28 la sută, împotrivă – 36,64.

La ora 21, ora Moscovei, ultimele secții de votare din țară s-au închis în regiunea Kaliningrad.

Astăzi a avut loc ultima zi a consultărilor populare pentru adoptarea amendamentelor la Constituție. Inițial, se planificase organizarea votului pe 22 aprilie, însă în cele din urmă s-a decis amânarea pe o altă dată din cauza pandemiei.

În scopul menținerii măsurilor de siguranță pentru sănătatea oamenilor, procesul de votare a durat o săptămână, de pe 25 iunie. În afară de aceasta, locuitorii Moscovei și regiunii Nijni Novgorod și-au putut exprima votul online.

176
Тема:
Reforma constituțională în Rusia

Загрузка...
Lia Olguța Vasilescu

Olguța în vileag planul secret PNL cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului

0
”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Copierea ideii forță promovată de Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare este doar fațada unei combinații de mari dimensiuni. De fapt, există o diferență fundamentală în între FSID și actualul Fond Național de Investiții și Dezvoltare susținut de PNL.

Și anume, capitalizarea FSID (al PSD) se făcea din PROFITURILE întreprinderilor de stat – pe când a FNID (al PNL) se face direct din… participațiile statului! Ce înseamnă asta? Că pasul următor va fi vânzarea activelor și proprietăților statului!

O spune foarte clar Lia Olguța Vasilescu, care acuză existența unor ”scheme golănești” prin care ”să mai poată prădui ceva...”.

”Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor”, arată Oana Vasilescu. ”Orban, în schimb, vrea să capitalizeze fondul direct cu participațiile statului!”.

Ce înseamnă concret asta? O spune pe șleau fostul ministru al Muncii: ”Când va vinde pe bursă acțiunile Fondului, va vinde, de fapt, proprietățile, activele companiilor de stat”.

”Uite așa veți rămâne fără CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța și fără tot pe ce au mai pus prietenii lor geana să ia pe bani puțini, acum, în criză, când totul de vinde pe nimic și fără ca Parlamentul să poată face ceva!”, explică Olguța Vasilescu.

Fostul ministru trage concluzia: ”au furat mai mult de jumătate din ce am apucat să implementăm noi și au stricat în șase luni, iar în restul au ascuns după fraze meșteșugite ce au de gând să fure în anii următori!”.

Asupra acestei intenții a PNL atrăgea atenția și fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe: ”Ce vă spuneam eu de vreo lună și ceva, adică despre privatizarea tuturor proprietăților statului, se confirmă”.

”Tot proiectul lui Pește este făcut să acopere golănia cu ”Fondul de Investiții””, spune analistul, punctând câteva precedente: ”Mai știe cineva ale cui sunt participațiile băgate de Tăriceanu în ”Fondul Proprietatea”? Mai sunt ale statului? De ce se plătesc despăgubiri tot de la stat, și nu din câștigurile Fondului?”

Regie pentru proști – conchide Constantin Gheorghe, iar Olguța Vasilescu speră că ”Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor sa facă!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...