Imagine simbol

Zi de baie în Antarctida: Cum trăiesc exploratorii polari și cum călătoresc turiștii

144
(reînnoit 18:47 28.01.2020)
Acum 200 de ani, marinarii ruși Mihail Lazarev și Thaddeus Bellingshausen au descoperit Antarctida. Află cum trăiesc exploratorii polari și cum poți să ajungi în cel mai sudic și cel mai rece continent.

Editorial realizat de Svetlana Baeva.

În urmă cu două sute de ani, pe 28 ianuarie 1820, marinarii ruși Mihail Lazarev și Thaddeus Bellingshausen au descoperit Antarctida. Acum există aproximativ 90 de stații științifice, inclusiv cele rusești, colonii de pinguini și alte viețuitoare. Turistii vin vara, iar exploratorii polari trăiesc tot timpul anului. Cum să ajungeți pe Continentul Alb, aflați din materialul RIA Novosti.

Cel mai sudic și mai rece

Antarctida nu aparține niciunei țări. Oamenii de știință lucrează acolo, acolo vin turiști din toată lumea. Dar călătorii trebuie să fie pregătiți pentru condiții meteorologice dificile.

Temperatura medie este de 50 de grade sub zero. Cea mai joasă temperatură - minus 89,2 de grade Celsius - care a fost înregistrată la stația rusească Vostok, situată în adâncul continentului. Exploratorii polari spun că practic nu folosesc cuvântul „minus”. Este de la sine înțeles. Este cea mai sudică și mai rece parte a pământului. Dar acolo poți găsi un bar, o stație de pompieri și chiar exista o maternitate.

La stația rusă Bellingshausen temperatura uneori urcă peste 0 grade (media în februarie +1,1), acest loc este numit în glumă chiar stațiune balneară.

Cum să ajungi la Antarctida

Ca turist, nu este dificil să vizitați aceste locuri, dar este foarte scump. Cea mai ușoară cale este cu avionul, din Ushuaia (Argentina). Prețul sejurului variază în funcție de lungimea traseului - de la 6,5 ​​mii de dolari. Costul biletului către Argentina este achitat separat. Există trasee lungi care au un preț de la zece până la cincisprezece mii de dolari, o croazieră VIP costă aproximativ 29 de mii de dolari. Dar, pentru o călătorie trebuie să fii pregătit să scoți din buzunar 50 de mii de dolari.

"Turistii aterizează în aceleași locuri, totul este bine organizat", explică Sergei Pisarev, șeful grupului Institutului de Oceanologie al Academiei ruse de Științe.

- Există un control strict: nu puteți lua pietricele sau să vă apropiați de păsări".

Principala regulă valabilă pentru toată lumea care călătorește în Antarctida este să nu aducă aici microorganisme străine. Celor care ajung acolo li se ia chiar și apa (apa este luată din zăpadă, din gheață sau dintr-un lac cu apă dulce). Iar hainele sunt dezinfectate.

Potrivit operatorilor turistici, nu există cerințe speciale de sănătate. Dar este necesară asigurarea obligatorie care acoperă evacuarea de urgență.

”Dacă aveți boli grave, nu ar trebui să mergeți acolo, deoarece veți fi o povară pentru ceilalți”, spune Konstantin Zaițev, explorator polar de cea mai înaltă calificare.

Veți avea nevoie de haine calde, dar care „să respire”, lenjerie termică, o cușmă care vă va acoperi urechile și fruntea, o mască care vă va proteja fața de vânt și îngheț, cizme calde impermeabile, mănuși. Multe dintre acestea pot fi închiriate. Ar putea să aveți nevoie de un binoclu și cu siguranță de o aparat de fotografiat.

Cum trăiesc exploratorii polari

"Fiecare persoană are propria sa cameră", regizorul documentar Olga Ștefanova, care a petrecut iarna în Antarctica, descrie condițiile de trai.

- Există o sală comună unde te poți uita la un film, la un ceai, se pot face lecții și se cântă la chitară. În sala de jocuri există o masă de ping-pong. Există o sală de gimnastică, o cantină comună, campusul”.

Potrivit acesteia, la ora opt toată lumea ia micul dejun. Apoi se duc fiecare la locurile de muncă. Uneori se adună toți pentru a îndeplini o sarcină comună. La ora două servesc prânzul, apoi din nou de lucru. La șapte seara se ia cina, după care toți au timp liber. Sâmbătă este zi de baie pentru întreaga stație.

Exploratorii polari se adună la un grătar, ies la natură, merg să se viziteze reciproc. De exemplu, lângă Bellingshausen se află stația polară ”Frey” a statului Chile.

Acolo, ofițerii locuiesc cu familiile lor - soții și copii.

Ei țin atât sărbătorile generale, cât și pe cele antarctice. Solstițiul de iarnă - 22 iunie - este principala sărbătoare. Sunt organizate banchete unde sunt servite cocktail-uri în care se adaugă gheață veche de 500 de mii de ani, joacă biliard, mănâncă prăjituri și beau șampanie.

144
Tagurile:
Antarctida, turiști
Tematic
Antarctica. Cele mai frumoase imagini din tărâmul pinguinilor
BREAKING: miercuri, Antarctica s-a micșorat
Video adorabil: momentul când doi pinguini regali din Antarctica îşi fac selfie
Pericol: primele imagini ale mega-aisbergului care s-a rupt de Antarctica
Descoperire uimitoare: ce se ascunde la doi kilometri sub Antarctica?
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

53
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

284
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

284
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...