Vladimir Putin în vizita în Districtul Federal Central

Putin: Modelul republicii parlamentare nu este unul potrivit

212
Vladimir Putin consideră că o trecere a Rusiei la modelul parlamentar este posibilă teoretic, însă nu consideră că acesta este potrivit pentru țară.

BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik. Modelul republicii parlamentare este foarte răspândit în lume, teoretic acest lucru este posibil și în Rusia, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, și a menționat că personal consideră că acest model nu este unul potrivit.

Guvernul Rusiei
© Sputnik / Сергей Субботин

“Republica parlamentară e un model răspândit în mai multe state, în special, în cele europene este utilizat eficient, chiar dacă și acolo există republici prezidențiale”, a spus Putin la întrevederea cu reprezentanții societății civile din regiunea Lipețk, fiind întrebat despre o posibilă adoptare în Rusia a modelului parlamentar.

Drept exemplu el a oferit Germania, care este o republică parlamentară și Franța, care este o republică prezidențială. În ceea ce privește practica mondială, aici există diverse exemple: în India a fost adoptat modelul parlamentar, în timp ce în SUA – modelul prezidențial, a specificat președintele.

“E posibilă implementarea acestui model la noi? Teoretic, e posibil. E oportun sau nu? Fiecare are părerea lui în această privință. Eu consider că nu e potrivit”, a declarat Putin.

În opinia șefului statului, țara are nevoie de o instituție prezidențiale puternică în condițiile în care Rusia are o suprafață mare și o mare diversitate etnică și confesională.

“Eu cred că pentru Rusia, care are un teritoriu mare, mai multe confesiuni, un număr mare de națiuni, popoare, grupuri etnice, care locuiesc pe teritoriul țării, care nici nu pot fi numărate – unii spun de de 160, alții – 190, totuși e nevoie de o autoritate prezidențială puternică”, a subliniat liderul rus.
212
Tagurile:
Constituția, reforma, Rusia, Vladimir Putin
Тема:
Reforma constituțională în Rusia (36)
Tematic
Putin va participa la conferința de la Berlin dedicată Libiei
Haftar i-a expediat lui Putin o scrisoare: ce îi comunică liderului rus
Putin a propus înlocuirea procurorul general Iuri Ceaika
Putin a depus în Duma de Stat proiectul de modificare a Constituției
Unde este Putin? Macron și Merkel, confuzi de întârzierea președintelui rus
Câți ruși au urmărit mesajul lui Putin către Adunarea Federală
Putin și Iohannis, la același eveniment de importanță mondială
Putin s-a întâlnit cu noul guvern al Rusiei

Săptămâna Filmului Rusesc 2020 eveniment lansat online

63
(reînnoit 21:03 04.12.2020)
La unul dintre cele mai importante festivaluri de film rusesc vor participa superstaruri și regizori de film de renume mondial, care vor putea fi urmăriţi de data aceasta online, din cauza pandemiei de COVID-19.

BUCUREŞTI, 4 dec – Sputnik. Săptămâna Filmului Rusesc (RFW) se va desfăşura online, fiind al 5-lea eveniment anual, care va avea loc în perioada 6-13 decembrie, celebrând cele mai importante realizări din industria filmului din Rusia. Opt lungmetraje, două documentare și 17 scurtmetraje vor fi prezentate la festivalul de opt zile, relatează Sputnik News.

Evenimentul cinematografic virtual va include evenimente live-stream, inclusiv proiecții de filme, panouri de discuții, întrebări și răspunsuri și altele, pe platforma de film Beem. Va fi disponibil şi conținut suplimentar la cerere pe site-ul festivalului.

Festivalul se va deschide cu drama The Whaler Boy, urmată de un eveniment Q&A cu regizorul de film Feodor Iuriev și producătorul Alexei Uchitel. Regizorul Elena Khazanova va închide evenimentul cu filmul One Breath, potrivit programului evenimentului

De asemenea, participanții post asista la masterclass-uri suplimentare cu actorul, producătorul de film și producătorul european și rus Danila Kozlovski, precum și cu reputatul scriitor Dmitri Glukhovski, printre alții.

RFW va găzdui şi evenimentul Casting Bridge pe 9 decembrie, o întrunire online la care vor participa actori, directori de casting și regizori de film din Rusia și Europa, precum și din Marea Britanie. Vizitatorii pot viziona gratuit fluxuri de filme, cu excepția filmelor de deschidere și încheiere, și trebuie să se înregistreze la eveniment.

În ultimii patru ani, evenimentul a ajuns printre primele cinci cele mai mari festivaluri naționale de film găzduite de Marea Britanie, a declarat într-un comunicat Filip Perkon, fondatorul și producătorul general al Săptămânii Filmului Rus.

„În ciuda pandemiei, a fost important pentru noi să organizăm festivalul în acest an. Sunt încântat să am ocazia de a extinde audienţa festivalului nostru şi în afara Marii Britanii, construind punţi interculturale între Rusia și restul lumii”, a mai spus Perkon.

Anul trecut, peste 800 de persoane au participat la premiera RFW Red Carpet la Odeon Luxe Leicester Square, eveniment urmat de discuții cu mai mulți actori, actrițe și regizori de top din Rusia. În cadrul festivalului de opt zile au fost prezentate 37 de filme, inclusiv cel de deschidere Servant, precum și The Balkan Line, premiatul Van Gogh și multe altele.

Săptămâna Filmului Rusesc a fost lansată de Filip Perkon de la Perkon Productions Ltd în 2016 și găzduiește numeroși sponsori precum Kaspersky Lab și parteneri Synergy Corporation și Kinometro, printre alții.

63
Tagurile:
online, Filme, Rusia
Tematic
Festivalul Aripi și filmele rusești: „Unul este foarte cunoscut” - Natalia Muzhennikova
A murit un mare actor rus, cunoscut pentru rolurile interpretate în filme de referință
Zilele Culturii Ruse 2018, ediţia a opta – regal de muzică, film şi fotografie
Deschiderea festivalului de film rus "Kinotavr" din Soci
Săptămâna filmului rus în România: programul evenimentului
Mokrițkaia, producător de film rus: ”Toată stima pentru cinematografia românească”
Weekendul filmului rus în București: acces gratuit

Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin a dispus începerea vaccinării în masă împotriva COVID - 19

291
Președintele Rusiei a dispus ca procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului să înceapă de săptămâna viitoare.

Președintele rus Vladimir Putin i-a încredințat vicepremierului Tatiana Golikova să înceapă săptămâna viitoare procesul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului.

După cum a precizat șeful statului rus, el a discutat anterior cu Golikova și cu prim-ministrul Mihail Mișustin despre ritmul de producere a preparatelor anit-COVID-19.

​”Știu că peste două milioane de doze au fost deja produse în țara noastră sau vor fi produse în următoarele câteva zile, producția primului vaccin înregistrat din lume împotriva infecției cu coronavirus ”Sputnik V” va atinge acest nivel. Acest lucru ne oferă posibilitatea de a începe, dacă nu vaccinarea de masă, atunci una la scară largă și, desigur, după cum s-a convenit, în primul rând, în rândul a două grupuri de risc - medicii și profesorii”, a spus Putin în timpul unei videoconferințe dedicate deschiderii centrelor medicale multifuncționale ale Ministerului Apărării.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

După cum a raportat Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, la sfârșitul lunii noiembrie, vaccinarea a început deja - grupurile de risc includ lucrătorii din domeniul sănătății, cadrele didactice, precum și persoanele în vârstă și cei care suferă de diabet, obezitate și hipertensiune.

Potrivit lui Murașko, în 2021, numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului va putea ajunge la zeci de milioane de oameni. La rândul său, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a menționat că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi efectuată în mod voluntar și în mai multe etape - ținând cont de „geografia țării” și de caracteristicile de păstrare ale medicamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

291
Tagurile:
Rusia, coronavirus, COVID-19, Vaccinare, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Londra

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie la alegeri parlamentare din România

0
Românii din  Marea Britanie au la dispoziție 50 de secții de votare unde să își exprime opțiunea de vot la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie

BRUXELLES, 4 dec - Sputnik. Ministerul de Externe și AEP au organizat 50 de secții de votare în Marea Britanie în vederea alegerilor parlamentare din acest an. Spre deosebire de alegerile prezidențiale și europene, acum pot vota în străinătate doar românii care au domiciliul sau rezidența în străinătate, iar pentru a vota, pe lângă documentul de identitate, alegătorul din străinătate trebuie să prezinte documente care dovedesc faptul că este rezident în acea țară.

Cei care au trecut în pașaport domiciliul în străinătate nu au nevoie să mai dovedească rezidența.

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie pentru alegerile parlamentare din 5 – 6 decembrie 2020:

 • Londra 1-Harrow 1 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 2-Harrow 2 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 3-Stanmore Stanburn Primary School, Abercorn Road, Stanmore, HA7 2PJ3
 • Londra 4-Brent Claremont High School, Claremont Ave, Kenton, Harrow HA3 0UH
 • Londra 5-Wembley Sudbury Primary School, Watford Road, Wembley, HA03EY
 • Londra 6-Edgware 1 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 7-Edgware 2 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 8-Woodgreen Cypriot Community Centre, Wood Green, N22 5HJ  
 • Londra 9-Dagenham 1 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN 
 • Londra 10- Dagenham 2 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN  
 • Londra 11-Stratford The Hub Stratford, 259 High St, London E15 2LS  
 • Londra 12-Romford The Wisteria, 229 Romford Rd, Forest Gate, London, E7 9HL
 • Londra 13-Lewisham Pendergast School, Adelaide Ave, Lewisham, London, SE41LE
 • Londra 14-Watford Holiday Inn, 65-67 Clarendon Road, Watford, WD17 1DS  
 • Kent Cricket Club, Selling Road, Faversham, ME13 8FX, Kent  
 • Crawley Windsor Suite, Crowne Plaza London Gatwick Hotel, Langley Drive, Crawley, West
 • Sussex, RH11 7XS
 • Luton Venue 360 Ltd, 20 Gipsy Ln, Luton, LU1 3JH  
 • Milton Keynes Bletchley Rugby Club, Pavilion, Manor Field, Fenny Stratford, Bletchley, Milton
 • Keynes, MK2 2HX
 • Oxford CheneySchool, CheneyLn, Headington, Oxford OX3 7QH  
 • Peterborough East of England Showground, Peterborough, PE2 6XE  
 • Colchester HeadGate Theatre, 14 Chapel St North, Colchester, Essex, CO2 7AT
 • Bristol Victoria Street, Bristol, BS16HY  
 • Exeter Fountain House, Western Way, Sidwell Street, EX26AP  
 • Portsmouth 19 London Road, Portsmouth, PO2 0BQ  
 • Southampton Novotel, 1 West Quay Road, Southampton, SO15 1RA  
 • Reading Hotel Holiday Inn, 500 Basingtoke Road, Berkshire, RG2 0SL
 • Woking Alpha Road, Maybury, Woking, Surrey, GU22 8HF  
 • Hereford The Three counties Hotel, Belmont Road , Hereford , HR2 7PB
 • Insula Jersey St Helier Town Hall, 50 York Street, St Helier, Jersey, JE4 8PA
 • Manchester 1 9 Cooper St, Manchester, M2 2FW Consulat General
 • Manchester 2 Birch Community Centre, Brighton Grove, Birch-in-Rusholme, M14 5JT
 • Newcastle upon Tyne Carnegie Building, Atkinson Road, Benwell NE4 8XS  
 • Leeds 1 St Aidan's Church, Elford Place West Leeds LS8 5QD  
 • Leeds 2 Royal Armouries Museum, New Dock Hall, Armouries Drive, Leeds, LS10 1LT
 • Preston Cotton Court Business Centre, Church Street, Preston, PR1 3BY
 • Hull 639 Anlaby Road, Hull, HU3 6SX 
 • Wolverhampton GTG West Midlands, Bearing Drive, Wolverhampton, WV113SZ
 • Birmingham 1 The Holte Conference Center, Trinity Road, Birmingham, B6 6HE
 • Birmingham 2 Jurys Inn, 245 Broad Street Birmingham, B1 2HQ  
 • Coventry 1 Centre AT7, Bell Green Road, West Midlands, Coventry, CV67GP
 • Coventry 2 Broad Street Meeting Hall, 124 Broadstreet, Coventry, CV6 5BG, West Midlands
 • Northampton 1 Northampton Bangladeshi Association, Gateway Centre, Mill road, Semilong,
 • Northampton, NN2 6AX
 • Northampton 2 Duston Community Centre, Pendle Road, Duston, Northampton, Northamptonshire, NN5 6DT
 • Edinburgh Hibernian Football Club, Easter Road Stadium, 12 Albion Place, Edinburgh, EH7 5QG
 •  Glasgow 1 111 Killin Street, G32 9AH, Glasgow  
 • Glasgow 2 260 Bath Street , Glasgow G2 4JP  
 • Perth Perth Concert Hall, Mill Street, Perth, Perthshire, PH1 5HZ  
 • Aberdeen Sadman Signature, Aberdeen Hotel, ST Andrew Street AB25 1AD Aberdeen
 • Belfast 1, Stranmillis Embankment, Belfast, BT7 1GB  
 • Ballymena 120, Cushendall Road, Ballymena, BT43 6HB  

Votul în diaspora

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă a organizat 748 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie, românii din diaspora având posibilitatea să voteze timp de două zile, sâmbătă și duminică.

Conform MAE, organizarea celor 748 de secții de votare din străinătate, în 93 de țări, a fost rezultatul consultării comunităților de cetățeni români din afara țării și al eforturilor susținute și al implicării șefilor de misiuni și personalului Corpului Diplomatic și Consular aflat în coordonarea acestora.

Procesul a fost mai dificil decât la alte alegeri, el desfășurându-se în condițiile aparte ale pandemiei de COVID-19.

Țările cu cele mai multe secții de votare sunt:

 • Spania (140 de secții, față de 143 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Italia (137 de secții, față de 142 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Germania (61 de secții, față de 80 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Marea Britanie (50 de secții, față de 72 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Franța (48 de secții, față de 50 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • S.U.A. (36 de secții de votare, față de 38 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Republica Moldova (30 de secții, față de 37 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Belgia (19 secții de votare, față de 23 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Austria (17 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Irlanda (16 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Olanda (15 secții, față de 25 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Grecia (11 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Norvegia (10 secții, la fel ca alegerile prezidențiale din 2019)
 • Danemarca (10 secții, față de 12 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Portugalia (9 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Canada (7 secții, față de 9 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Elveția (7 secții, față de 8 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Australia și Noua Zeelandă (7 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Ungaria (7 secții, față de 6 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Finlanda (4 secții, față de 3 organizate la alegerile prezidențiale din 2019).

Au fost și situații în care anumite state, în contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea efectelor pandemiei de COVID-19, au refuzat organizarea de secții de votare pe teritoriul lor, cum e cazul Maltei și Nigeriei.

De asemenea, MAE a anunțat că nu vor fi organizate secții de votare în Venezuela (activitatea misiunii diplomatice a fost suspendată ca urmare a deteriorării condițiilor de securitate) și în R.P.D. Coreeană (granițele acestui stat sunt închise, ceea ce nu permite trimiterea materialelor necesare).

Important de subliniat că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă 5 decembrie și duminică 6 decembrie 2020.

0
Tagurile:
România, alegeri parlamentare, Marea Britanie, Secții de votare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...