Serghei Lavrov a efectuat o vizită în Uzbekistan

Lavrov: Libia e departe de restabilirea statalității

70
(reînnoit 18:30 16.01.2020)
Deocamdată Libia se află departe de situația în care statalitatea ar putea fi considerată restabilită, a declarat Serghei Lavrov într-un discurs rostit în fața studenților din Tașkent.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. În Libia se află departe de momentul în care s-ar considera că statalitatea a fost reastabilită, a declarat ministrul interimar al Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Владимир Песня

“Este necesar ca coordonarea politică să fie îmbunătățită și perfecționată, desigur, e la vedere. Din păcate, în condițiile în care acțiunile iresponsabile ale colegilor noștri americani și aliații lor apropiați au avut niște urmări catastrofale în regiunea Orientului Apropiat. A fost distrus Irakul... A fost distrusă Libia. Acolo situația este departe de o restabilire a statalității”, a declarat Lavrov într-un discurs rostit în fața studenților filialei Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova în Tașkent.

Ministrul Interimar de Externe a sosit miercuri cu o vizită oficială în Uzbekistan. Mai devreme, la Tașkent diplomatul rus a purtat discuții cu omologul său uzbek, Abdulaziz Kamilov.

Uzbekistanul este punctul final al turneului diplomatic al lui Lavrov prin Asia. Anterior, oficialul rus efectuase o vizită în Sri Lanka și India.

70
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Libia, Uzbekistan, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: Există un progres în negocierile pentru acordul de pace din Libia
Lavrov: NATO a distrus statalitatea Libiei
Lavrov: Rusia nu se va amesteca în relațiile dintre SUA și Iran
Lavrov, despre dedolarizarea economiei rusești - detalii
Vaccinul împotriva coronavirusului

Vaccinul Sputnik V a ajuns în toate regiunile Rusiei

1
(reînnoit 17:34 22.09.2020)
Partidele de probă ale vaccinului împotriva coronavirusului au ajuns în toate regiunile Federației Ruse.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Partidele de probă ale vaccinului împotriva COVID-19 „Sputnik V” au ajuns în toate regiunile Rusiei, a declarat agenției RIA Novosti, directorul Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg.

"Partidele de probă a vaccinului împotriva COVID-19, creat de Centrul Gamaleia, au ajuns deja în toate regiunile Rusiei", a declarat Ghințburg.

Reamintim că Ministerul Sănătății al Rusiei a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, creat de Centrul Gamaleia, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe. Preparatul a primit denumirea “Sputnik V”.

1
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus
Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici
OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin: Rusia va oferi vaccinul Sputnik V angajaților ONU

16
Vaccinul împotriva coronavirusului trebuie să fie accesibil tuturor cetățenilor, iar Rusia este dispusă să-și împărtășească experiența.

BUCUREȘTI, 22 sep – Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului în viitor trebuie să fie accesibil întregii lumi, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unui discurs rostit la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

“Suntem dispuși să ne împărtășim experiența și să continuăm cooperarea cu toate statele și structurile internaționale, inclusiv în ceea ce privește livrarea în alte state a vaccinului rusesc, care și-a demonstrat siguranța și eficiența”, a spus el.

“Rusia este convinsă că trebuie utilizate toate capacitățile industriei farmaceutice globale pentru ca în viitorul apropiat să fie asigurat accesul liber la vaccinare a cetățenilor tuturor statelor”, a subliniat Putin.

Totodată, președintele Rusiei a propus să ofere gratuit vaccimul Sputnik V tuturor angajaților ONU. Potrivit lui, Moscova a primit o astfel de solicitare din partea colaboratorilor organizației, față de care nu va rămâne indiferentă.

 

 

 

 

16
Tagurile:
ONU, Vladimir Putin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Discurs epocal la ONU împotriva imperialismului SUA
Lavrov, la ONU: Lumea s-a săturat de linii de demarcație
Putin: În perioada pandemiei a existat un deficit de umanism

Загрузка...