Postul de televiziune RT

RT lansează cursuri online de jurnalism

92
(reînnoit 17:15 13.01.2020)
Postul de televiziune RT lansează cursuri gratuite online de jurnalism. Cei mai buni elevi vor avea șansa să ajungă în echipa RT.

BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Postul de televiziune RT îi invită pe jurnaliștii începători, bloggerii și operatorii video să participe la traininguri online și webinare. Corespondenții și producătorii RT, autorii proiectelor digitale ale postului de televiziune, precum și reprezentanții agenției multimedia RUPTLY își vor împărtăși experiența în activitatea jurnalistică.

Școala RT, care funcționează în regim offline din 2016, va fi accesibilă acum și online. De la lansarea școlii, de cursuri au beneficiat 200 de persoane din 20 de țări.

“Școala RT este accesibilă și online. Acum la master class-uri vor putea participa persoanele din întreaga lume. Cei mai buni elevi ai Școlii vor avea posibilitatea să urmeze stagierea la RT și chiar să se alăture echipei postului de televiziune. Cei mai buni vor fi selectați de vorbitori și curatori”, a declarat coordonatorul proiectului Anna Kovtunova.

„Școala online RT” propune traininguri în domenii precum jurnalismul TV și online, new media, filmare și postproducție. Beneficiarii vor afla cum poate fi menținută atenția spectatorului, cum poate fi realizat un material neobișnuit sau un clip viral, vor învăța realizarea unui context original pentru rețelele de socializare și planificarea serialelor web.

Participarea la proiectul RT este gratuită, audienții vor fi selectați în bază de concurs.

Mai multe detalii le puteați găsi pe site-ul Școlii online RT – rt.school.online.

RT reprezintă opt posturi de televiziune de știri și filme documentare, portaluri de știri în șase limbi de circulație internațională, precum și agenția multimedia RUPTLY. Știrile RT sunt urmărite săptămânal de 100 milioane de persoane din 47 de state ale lumii (Ipsos). RT ocupă primul loc în YouTube în categoria posturilor de televiziune și a fost nominalizat de șapte ori pentru premiul internațional Emmy.

92
Tagurile:
Cursuri, jurnalismul obiectiv, RT
Tematic
Postul de televiziune RT a cucerit „aurul” și „argintul” în Europa – Video
RT, premiat la un festival internațional din SUA
Redactorul-șef RT a fost spitalizată după un incident la o stație de Radio din Moscova
Simonian, despre refuzul Londrei de a acredita Sputnik și RT
Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE – Lavrov
RT l-a ironizat pe Navalnyi care susține că „nimeni nu urmărește acest post TV”
Moscova a criticat raportul serviciilor germane despre activitatea Sputnik și RT

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

26
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea

136
(reînnoit 19:00 07.08.2020)
Un nou sondaj al Centrului Rus pentru Studierea Opiniei Publice arată câți ruși au încredere în președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un nou sondaj, realizat de Centrul Rus pentru Studiere Opiniei Publice, arată numărul rușilor care au încredere în Vladimir Putin. Astfel, 64,9 la sută din respondenți au declarat că au încredere în președintele Rusiei, în timp ce 31,3 la sută au răspuns negativ.

Totodată, respondenților li s-a propus să aleagă dintr-o listă a politicienilor persoanele ai cărora activitate o aprobă în cea mai mare măsuri. Peste 60 la sută l-au indicat pe Putin.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie – 2 august, prin interviuri telefonice, cu o selecție aleatorie pe două straturi a numerelor mobile și staționare, pe un eșantion de 11,2 mii de persoane de peste 18 ani.

Marja de eroare, cu o probabilitate de 95 la sută, nu depășește 1 la sută.

CIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva infecției cu coronavirus de un tip nou, creat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”, împreună cu Ministerul Apărării al Rusiei, urmează să fie înregistrat pe 12 august. Potrivit RIA Novosti, acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Sănătății al Federației Ruse, Oleg Gridnev.

”Înregistrarea vaccinului dezvoltat de centrul Gamalei va avea loc pe 12 august. Acum este ultima etapă, a treia. Testarea în cadrul acesteia este extrem de importantă. Trebuie să înțelegem că vaccinul trebuie să fie sigur. Lucrătorii medicali și persoanele în vârstă vor fi vaccinate în primul rând”, a declarat Gridnev pentru reporterii din Ufa, la deschiderea centrului de oncologie.

Se va putea evalua eficacitatea vaccinului, după cum a specificat ministrul adjunct, atunci când se va forma imunitatea de masă.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat despre etapa finală de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrul „N.F. Gamalei” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. Vaccinul dezvoltat de Centrul „Gamalei” a fost testat la Universitatea Secenov și la spitalul Burdenko pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului dezvoltat de „Vector” au început pe 28 iulie.

Murașko a subliniat că autoritățile din Rusia intenționează să înceapă vaccinarea în masă în luna octombrie. În primul rând, vor fi vaccinați cei din „grupurile speciale”, adică mediciii și profesorii.

Experții au dezvoltat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, după ce au fost vaccinați, la voluntari au fost identificați anticorpii necesari împotriva coronavirusului, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova a ajutat și țările din cadrul CSI încă de la începutul pandemiei, trimițând medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

136
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a semnat o lege care înăsprește controlul asupra investițiilor străine
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Putin: Spațiul ex-sovietic e unul prioritar în politica externă a Rusiei

Загрузка...