Ministerul Apărării al Rusiei

Ministerul Apărării al Rusiei, despre rolul Soleimani în lupta antiteroristă

1655
Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că moartea generalului Qasem Soleimani va avea urmări grave pentru securitatea internațională.

BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a comentat moartea generalului iranian al Corpului Gărzii Revoluționare Iraniene în urma unei operațiuni a SUA în Irak.

Acțiunile mioape ale SUA, exprimate prin asasinarea generalului Qasem Soleimani, duc la o escaladare bruscă a situației politico-militare în regiunea Orientului Apropiat, a declarat instituția.

Ministerul a menționat că acest lucru va avea urmări grave pentru întregul sistem al securității internaționale.

“Generalul Qasem Soleiman era un conducător militar pregătit, se bucura de o autoritate bine meritată și o influență semnificativă în toată regiunea Orientului Apropiat”, se spune în comunicatul Apărării.

Sub conducerea acestuia, cu mult până la formarea coaliției internaționale, a fost organizată o luptă armată împotriva grupărilor teroriste internaționale în Siria și Irak.

Pe 3 ianuarie SUA au anunțat că în urma unei operațiuni speciale în Irak a fost asasinat generalul Soleimani. Teheranul a calificat această acțiune drept “una teroristă” și a amenințat cu răzbunare.

1655
Tagurile:
Ministerul Apărării, Qasem Soleimani, Iran
Тема:
Tensiuni SUA - Iran în urma asasinării lui Qasem Soleimani (28)
Tematic
Europa trebuie să scape de ”dictatul” SUA sau ”va pierde”, spune un oficial iranian
Trump acuză Iranul de organizarea atacului asupra ambasadei SUA din Bagdad
Soleimani a fost ucis: Iranul promite să se răzbune pe SUA
Londra îndeamnă la calm după asasinarea generalului iranian
Berlinul, despre conflictul Iran – SUA: Ne aflăm într-un punct periculos al escaladării
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

3
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

3
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

215
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

215
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...