Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe

Reacția MAE de la Moscova la prelungirea sancțiunilor de către UE

133
MAE de la Moscova este dezamăgit de prelungirea sancțiunilor antirusești și consideră că UE a ratat oportunitatea de a îmbunătăți relația cu vecinul său estic.

BUCUREȘTI, 26 dec – Sputnik. Moscova este dezamăgită de noua prelungire a sancțiunilor antirusești de către Uniunea Europeană, Bruxellesul a ratat oportunitatea de a avansa pe calea însănătoșirii relațiilor cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Suntem dezamăgiți de politica UE în ceea ce privește prelungirea măsurilor restrictive sectoriale, a sancțiunilor împotriva țării noastre. Anume din această perspectivă tratăm decizia Consiliului UE din 19 decembrie a acestui an. Uniunea Europeană, din păcate, a ratat oportunitatea de a merge pe calea însănătoșirii relațiilor cu cel mai mare vecin de pe continent”, a spus Zaharova joi în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, astăzi a devenit tot mai evident că instrumentele sancțiunilor unilaterale nu funcționează.

Pe 19 decembrie, Consiliul UE a aprobat prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei pe o jumătate de an – până pe 31 iulie 2020. Măsurile luate vizează sectorul financiar, energetic și de apărare, precum și sfera mărfurilor cu destinație dublă. Sancțiunile sunt motivate de Consiliul European, din martie 2015, de “nerealizarea acordurilor de la Minsk”.

133
Tagurile:
Moscova, Ministerul Afacerilor Externe, Sancțiuni, Maria Zaharova, Uniunea Europeană
Tematic
Erdogan amenință SUA cu sancțiuni: Nu suntem un stat tribal!
Reacții de la Moscova la sancțiunile SUA: Un război împotriva Europei și Rusiei
Rohani: Japonia ne-a propus o cale de “spargere” a sancțiunilor SUA
Expert rus, despre sancțiunile împotriva Nord Stream -2: E o nouă etapă istorică
Senatorii au stabilit condițiile renunțării la „sancțiunile infernale” împotriva Rusiei
Merkel critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2

Загрузка...