Podul Crimeea peste strâmtoarea Kerci

Reacția Rusiei la declarația făcută de UE privind podul Crimeea - detalii

619
Iată cum a reacționat Rusia la declarația făcută de UE după inaugurarea de către Vladimir Putin a circulației feroviare pe Podul Crimeea, peste strâmtoarea Kerci.

Владимир Путин открыл железнодорожное движение по Крымскому мосту
© Video : Ruptly / Sputnik / Information center "Crimean Bridge"
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. E timpul ca Uniunea Europeană să înceteze acest joc politic legat de construcția podului peste strâmtoarea Kerci și să renunța la politica dublelor standarde, a declarat vicepreședintele Parlamentului din Crimeea Vladimir Bobkov, informează RIA Novosti.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat luni circulația feroviară pe podul Crimeea. În același timp, este planificată lansarea comunicațiilor feroviare de marfă începând cu 1 iulie 2020. După aceasta, o declarație a apărut pe site-ul oficial al Serviciului European de Relații Externe al UE, care spunea că deschiderea conexiunii feroviare „este o altă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei de către Rusia”.

”Este timpul să opriți acest joc politic și diplomatic din jurul podului Crimeei, cu scopul de a obține anumite puncte și bonusuri. Construcția unui pod peste strâmtoarea Kerci este un eveniment istoric, iar acest lucru trebuie recunoscut. Rusia a făcut încă un salt în domeniul infrastructurii", a declarat Bobkov pentru RIA Novosti.

Potrivit lui, prin atitudinea sa UE demonstrează că aplică o politică a dublelor standarde.

"Există exemple când europenii au salutat astfel de realizări în domeniul infrastructurii (construcția podului Eresund între Danemarca și Suedia), iar acum nu știu din ce cauză își exprimă regretul. Aceasta este o politică a dublelor standarde”, a declarat vicepreședintele parlamentului regional.

Bobkov consideră că nu poți da o notă negativă în cazul construcției unui pod și că declarația UE a fost făcută ”cu rea intenție”.

619
Tagurile:
Crimeea, UE, Rusia, Reacție
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor - detalii

17
(reînnoit 14:46 19.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
coronavirus
Tematic
Cântăreața Delia are coronavirus? Ce spune vedeta
Austria a anunțat al doilea val de coronavirus
Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi

Загрузка...
Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov

Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT în Europa este inadmisibilă

88
(reînnoit 09:20 19.09.2020)
Ministrul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că Rusia cere încetarea discriminării mediilor de informare înregistrate în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 19 sept - Sputnik. Moscova consideră inadmisibilă discriminarea Sputnik și RT în Europa, iar afirmațiile precum că aceste mass-media sunt un instrument de propagandă sunt absurde. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

”Evident, această problemă a fost discutată (cu colegii francezi - red.). Considerăm inacceptabil faptul că atât în cazul Sputnik, cât și RT, reporterii lor sunt discriminați în mod deschis - și în ​​Franța, și în ceea ce privește Sputnik în Țările Baltice, este, de asemenea, un fapt bine cunoscut. Faptul că în ultimii ani, din 2017, nici RT, nici Sputnik nu au fost acreditați la Palatul Élysée, este regretabil desigur”, a spus Lavrov.

În opinia lui Lavrov, „este și mai surprinzător faptul că, cu tot angajamentul lor față de libertate, egalitate și fraternitate, colegii francezi declară că nu își vor revizui decizia”.

”Acreditarea nu va fi emisă deoarece RT și Sputnik, citez, ”acestea nu sunt instrumente media, ci instrumente de propagandă”. Cred că nu este nevoie să comentăm absurditatea și inepția unor astfel de etichetări, deoarece RT și Sputnik se bucură de popularitate într-un număr tot mai mare de țări, iar audiența este în creștere”, a adăugat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că Rusia adresează aceste întrebări nu numai francezilor și solicită oprirea discriminării împotriva mass-media înregistrate în Federația Rusă.

Situația mediilor de informare ruse în Occident devine din ce în ce mai complicată în ultimii ani. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care menționează necesitatea de a contracara mass-media din Rusia, iar Sputnik și RT sunt menționate în document drept principalele amenințări. Președintele rus Vladimir Putin, comentând adoptarea acestei rezoluții, i-a felicitat pe jurnaliștii de la RT și Sputnik pentru munca lor productivă. În același timp, el a menționat că acest document mărturisește degradarea evidentă a ideilor despre democrație în societatea occidentală. Potrivit lui Putin, el speră că va triumfa bunul simț și că nu vor exista restricții reale în privința presei rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

88
Tagurile:
Discriminare, Europa, RT, Sputnik, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov a numit nelegitime sancțiunile SUA împotriva Nord Stream 2
Lavrov și-a anulat vizita oficială la Berlin
Lavrov: Tihanovskaia să se opună manipulărilor Vestului

Загрузка...