Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin susţine joi tradiţionala conferința anuală de presă

165
(reînnoit 13:06 19.12.2019)
Conferința anuală tradiţională de presă susţinută de Vladimir Putin va începe astăzi, 19 decembrie, la prânz la World Trade Center Moscova și este a 15-a ediţie. Prima a avut loc în 2001.

BUCUREŞTI, 19 dec – Sputnik, Doina Crainic. Președintele rus Vladimir Putin va susţine joi tradiționala sa conferință de presă anuală, constituind un rezumat de facto al anului. De această dată, evenimentul vine înainte de aniversarea a 75 de ani de la victoria în Marele Război Patriotic.

La conferința de presă din acest an va participa un număr record de 1.895 de jurnalişti, potrivit Sputnik Internaţional. În 2001, doar 500 de jurnaliști au fost acreditați pentru conferința de presă, dar numărul a crescut constant de atunci.

Deşi la eveniment participă jurnaliști ruși și străini, organizatorii acordă prioritate jurnaliștilor din regiunile rusești, ținând cont că reprezentanții mass-media regionali au mult mai puţin acces la președinte decât jurnaliştii acreditaţi de la Kremlin, care îl urmează pe Putin oriunde călătorește.

În timpul conferinței, Putin răspunde la întrebări legate de economia Rusiei, de politicile sociale, proiectele naționale și probleme ale anumitor regiuni, precum și întrebări referitoare la politica externă a Rusiei. Fiecare jurnalist adresează o serie de întrebări președintelui, la care acesta oferă uneori răspunsuri pline de umor.

Se spune că președintele se pregătește cu mult timp înainte de evenimentul anual, consultându-se cu miniștri, vicepremieri și șefii agențiilor federale, pentru a primi informaţii actualizate cu privire la întreaga agendă socio-economică.

Conferinţa urmează să dureze 3-4 ore, cum s-a întâmplat din 2004. În 2001, conferinţa a durat doar o oră şi jumătate. Conferinţa din 2008 a fost cea mai lungă, de 4 ore și 40 de minute.

Serviciul de presă de la Kremlin subliniază că jurnaliștii nu sunt limitați în ceea ce priveşte temele abordate sau timpul de discuţie, iar conferința nu este scrisă.

Conferinţa va fi transmisă în direct de canalele TV One, „Rossiya 1”, „Rossiya 24” și de mai multe posturi de radio, precum şi de agenţia de presă Sputnik.

165
Tagurile:
Conferință de presă, Vladimir Putin
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

57
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

57
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

87
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

87

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

0
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

0
Tagurile:
Școala

Загрузка...