Congresul WADA

Lavrov a comentat recomandările WADA: Moscova va insista asupra unei ”discuții oneste”

190
Comitetul de revizuire a conformității al WADA a recomandat ca Rusia să fie exclusă din competițiile internaționale pe un termen de patru ani.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a comentat recomandările WADA de a recunoaște RUSAD ca fiind neconform codului antidoping, declarând că Moscova va insista pe „necesitatea unei discuții oneste”.

„Există doritori de a pune Rusia în situația de a se apăra, de pe poziția de acuzată. De altfel, fiind acuzată în fond de toate și peste tot, indiferent de ce domeniul al vieții internaționale ar fi vorba: conflicte, economie, energetică, gazoducte (…), pretutindeni Rusia încalcă ceva sau face ceva ce nu convine unei sau mai multor țări occidentale”, a spus ministrul, citat de R-Sport.

Potrivit acestuia, nu merită să facem concluzii pripite, deoarece deciziile Comitetului de revizuire a conformității al Agenției Internaționale Antidoping nu sunt definitive, ele mai urmează să fie examinate de Comitetul executiv.

Recomandările WADA

În ajun, Comitetul de revizuire a conformității al WADA a recomandat ca Rusia să fie exclusă din competițiile internaționale pe un termen de patru ani: să i se interzică să participe la întreceri sportive de amploare, să fie lipsită de posibilitatea de a evolua sub propriul drapel, iar la competiții să fie admiși doar sportivii „curați”.

Comitetul executiv WADA va lua decizia finală pe 9 decembrie.

Anterior, Agenția Internațională Antidoping i-a mai ridicat statutul agenției RUSAD, în anul 2015. Restabilirea statutului s-a reușit în septembrie 2018, cu condiția de a le prezenta experților WADA baza de date a laboratorului antidoping din Moscova. În momentul de față, Rusia este suspectată de manipulări cu aceste informații: în opinia Comitetului, baza transmisă de Rusia în ianuarie diferă de cea pe care deja o deținea WADA.

Partea rusă a oferit răspunsuri la 31 de întrebări legate de acest subiect. Săptămâna trecută, Comitetul de revizuire a conformității a examinat aceste răspunsuri și raportul experților. Cu toate acestea, Comitetul a recomandat ca RUSAD să fie lipsit de statut.

190
Tagurile:
Rusia, Moscova, Serghei Lavrov, WADA
Tematic
Campania antirusească poate reduce șansele SUA de a găzdui Olimpiada din 2024
Rusia a lansat noul concept de politică externă
Acuzații false de dopaj: circa o sută de sportivi ruși au fost reabilitați
Rusia ar putea fi exclusă de la Olimpiada din 2018
Rusia a fost eliminată de la Jocurile Olimpice din 2018. Cum pot evolua atleții
Admiterea atleților ruși la JO: ”17 criterii+” ale CIO
Coșmarul sportului rus. Ce pericol prezintă raportul WADA
Cetățenii Europei și SUA, despre interzicerea dopajului în sport
Paralimpicii ruși au interdicţie de participare la Olimpiada de la Rio

Загрузка...