Vladimir Putin

Putin: Legăturile comerciale ale Rusiei cu țările BRICS depășesc 125 miliarde de dolari

139
Rusia continuă să îşi extindă cooperarea economică cu țările BRICS, a declarat președintele Vladimir Putin la Summit-ul BRICS din Brazilia. Comerțul Rusiei cu Brazilia, India, China și Africa de Sud a crescut cu 22,4 %.

BUCUREŞTI, 14 nov – Sputnik, Doina Crainic. „Participăm activ la comerțul internațional, stimulând legăturile noastre reciproc avantajoase cu țările străine, în primul rând, cu partenerii noștri BRICS. În 2018, comerțul nostru cu cele patru țări a depășit 125 de miliarde de dolari”, a declarat liderul rus Vladimir Putin, citat de RT

Putin a mai spus că Rusia este pregătită să-și împărtășească experiența în domeniul tehnologiilor digitale.

„Sunt șanse mari să stimulăm cooperarea în domeniul informaticii și telecomunicațiilor. Rusia oferă statelor BRICS posibilitatea să observe mai atent cele mai noi proiecte ale noastre. Vorbesc despre managementul documentelor electronice, sisteme de căutare și software-uri antivirus, care răspund celor mai mari cerinţe de securitate avansată”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele rus a spus că Rusia este deschisă spre extinderea cooperării energetice, menționând: „Rusia asigură în mod fiabil livrările de materiale energetice pe piețele globale și aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică globală, care este vitală pentru creșterea economică și dezvoltarea socială”, a adăugat preşedintele.

Anterior, Putin a cerut partenerilor comerciali să efectueze tranzacţii în monede naționale, în locul monedelor utilizate în mod obișnuit, cum este dolarul american. Potrivit acestuia, integrarea sistemelor de plăți și stabilirea unui canal independent de schimb de informații poate facilita stabilitatea sistemelor bancare ale celor cinci țări.

BRIC a fost înființată în 2006 de Brazilia, Rusia, India și China, înainte ca Africa de Sud să intre în bloc în 2010, ceea ce a adăugat un „S” acronimului.

Începând cu 2018, PIB-ul nominal combinat al acestor cinci economii emergente s-a ridicat la 18,6 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 23 % din produsul brut mondial. Blocul comercial reprezintă peste 40 % din populația lumii.

Conform estimărilor Fondului Monetar Internațional, statele membre sunt responsabile pentru mai mult de jumătate din creșterea economică globală din ultimii 10 ani.

139
Tagurile:
Brazilia, BRICS, Vladimir Putin
Тема:
Summitul BRICS din Brazilia (13)
Выход в открытый космос российских космонавтов

Au aterizat cu succes! Momentul în care cosmonauții coboară de pe orbită - VIDEO

187
Roscosmos și NASA au publicat un videoclip care surprinde momentul coborârii de pe orbită și aterizării navei Soiuz MS-17 în stepa Kazahstanului.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Cosmonauții ruși Sergei Rîjnikov, Sergei Kud-Sverchkov și americanca Kathleen Rubins s-au întors pe Pământ după șase luni în care s-au aflat pe Stația Spațială Internațională. După plecarea lor, șapte persoane au rămas pe ISS, inclusiv doi ruși.

Echipajul ISS Expedition 64 a intrat pe orbită acum 184 de zile. În acest timp, Rîjnikov și Kud-Sverchkov au efectuat o ieșire în spațiu de pe trapa stației, care nu se desprinsese de mai bine de 11 ani.

Astronauții au sigilat, de asemenea, două fisuri în camera de tranziție a modulului Zvezda, deși a continuat o scurgere minoră de aer.

187
Tagurile:
astronauți
Tematic
Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)
Cum se descurcă un moldovean în Cosmos: Vezi povestea acestuia – Video
„Omul-cosmos” Iuri Gagarin: fotografii de arhivă

Загрузка...

Consulul Ucrainei la Sankt Petersburg a fost reținut de FSB

436
Diplomatul a fost reținut în timp ce primea informații cu caracter clasificat. FSB a spus că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic”.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Potrivit FSB, consulul ucrainean a fost reținut în flagrant la Sankt Petersburg, în timp ce primea informații cu caracter clasificat în timpul unei întâlniri cu un cetățean al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse l-a reținut pe 16 aprilie 2021 în orașul Sankt Petersburg pe diplomatul ucrainean - consulul general al Ucrainei la Sankt Petersburg Alexandr Sosoniuk. El a fost reținut în flagrant în timpul unei întâlniri cu un cetățean rus, când primea informații cu caracter secret conținute în bazele de date ale forțelor de ordine și ale FSB din Rusia”, se menționează în mesajul Serviciului Federal de Securitate. 

FSB a adăugat că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic și este în mod clar ostilă față de Federația Rusă”.

„Se vor lua măsuri împotriva diplomatului străin în conformitate cu normele dreptului internațional”, a fost raportat”, menționează FSB. 

436
Tagurile:
FSB
Tematic
Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine

Загрузка...
Королевский военно-морской флот Великобритании

Times: Marea Britanie va trimite în Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

53
Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina

BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik.  Marea Britanie va trimite un distrugător și o fregată antisubmarină la Marea Neagră în luna mai, în semn solidaritate cu Ucraina și aliații NATO din regiune, anunța Times, citând surse din Marina Regală.

Navele, potrivit publicației, vor fi separate de grupul de portavioane al Marinei Regale din Marea Mediterană. Avioanele de luptă F-35 și elicopterele Merlin de pe portavionul HMS Queen Elizabeth vor fi gata să zboare în ajutorul lor în cazul unei amenințări din partea navelor, submarinelor sau avioanelor rusești, scrie ziarul. În același timp, portavionul în sine va rămâne în Marea Mediterană din cauza interzicerii intrării în Marea Neagră.

O sursă a Marinei Britanice a declarat pentru Times că Londra sprijină suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială și cheamă Rusia la deescaladare.

Anterior, Statele Unite plănuiau să-și trimită navele în Marea Neagră. Distrugătorii Roosevelt și Donald Cook urmau să se afle acolo în perioada 14-15 aprilie - 4-5 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, operațiunile navelor de război americane în Marea Neagră sunt „de rutină”, Statele Unite coordonând aceste acțiuni cu autoritățile turcești în temeiul Convenției de la Montreux.

Joi, a devenit cunoscut faptul că autoritățile turcești au primit o notificare cu privire la anularea trecerii navelor americane. După cum a anunțat ziarul Politico, Pentagonul a luat o astfel de decizie, având în vedere frica unei escaladări a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Țările occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa intensificare a „acțiunilor agresive” de către Rusia în Ucraina. Washingtonul a anunțat escaladarea „agresiunii rusești” și redislocarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

53
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei

Загрузка...