Vladimir Putin

Putin: Limba rusă asigură suveranitatea și identitatea națiunii ruse

438
(reînnoit 17:47 05.11.2019)
Vladimir Putin a declarat că limba rusă joacă un rol important pentru asigurarea suveranitpții, unității și identității națiunii ruse.

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Limba rusă asigură suveranitatea, unitatea și identitatea națiunii ruse, Federația Rusă poartă o mare responsabilitate pentru păstrarea, dezvoltarea și răspândirea ei, a declarat marți președintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Cea mai importantă a fost și rămâne semnificația ei pentru țara noastră – pentru Rusia, unde aceasta servește în calitate de o temelie a comuniunii spiritual-istorice a zecilor de culturi și popoare. În mare parte aceasta asigură suveranitatea, unitatea și identitatea națiunii ruse", a spus Putin marți în cadrul ședinței consiliului pentru limba rusă de pe lângă președintele rus.

Potrivit șefului statului, Rusia are o mare responsabilitate pentru salvgardarea, dezvoltarea și răspândirea limbii și și literaturii ruse.

“Cu atât mai mult astăzi, când ne confruntăm cu tentativele de reducere într-o formă brutală, artificială de a reduce aria de extindere a limbii ruse, împingând-o la periferie”, a spus Putin.

El a mai menționat că limba rusă este bogată, diversă, o parte a patrimoniului cultual mondial. Potrivit lui, problema limbii ruse este importantă atât pentru țara în ansamblu, cât și pentru fiecare cetățean, conaționali și milioane de oameni din lumea întreagă, care vorbesc în limba rusă, o utilizează în procesul de creație și comunicare.

438
Tagurile:
Rusia, Identitate, Suveranitate, limba rusă, Vladimir Putin
Tematic
Putin și Merkel consideră că înțelegerea ruso-turcă va stabiliza situația din Siria
Putin a ajuns la Budapesta: despre ce va discuta cu Orban
Putin și Merkel au discutat despre tranzitul gazului rusesc prin Ucraina
Putin-Orban: Discuții importante privind tranzitul resurselor energetice prin Ucraina
Putin: În Rusia s-a redus numărul avorturilor
A fost desecretizată caracteristica lui Putin la KGB
Putin a depus flori la monumentul lui Minin și Pojarski de Ziua Unității Naționale
Putin se va întâlni mâine cu liderul Cubei

Загрузка...