Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei

Zaharova a explicat câte femei activează la MAE al Rusiei

109
(reînnoit 20:35 31.10.2019)
Purtătorul de cuvânt al Minisiterului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a explicat câte femei activează în diplomația rusă și în ce condiții sunt angajate.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. În diplomația rusă nu se face nicio diferență între diplomații-bărbați și diplomații femei, în Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei aproximativ 70 de femei ocupă funcții de conducere, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova, într-un discurs rostit la Conferința Internațională a Compatrioților Ruși, “Conaționalele și continuitatea generațiilor”.

“Peste 70 de femei ocupă funcții de conducere, inclusiv trei din ele sunt membri ai colegiului MAE al Rusiei, iar acesta este un organ cheie de luare a deciziilor. Printre femei, două sunt directori de departamente, există și un ambassador. Au existat și un număr mai mare de femei ambasadori. Câțiva consilieri, vreo 20 de directori adjuncți și peste 50 de șefi de direcții, e număr foarte mare”, a declarat Zaharova.

Potrivit ei, “toate piedicile formale ale dezvoltării carierei diplomatice au fost eliminate de mult timp”. „Nu există nicio diferență în abordare în diplomația rusă față de femeile și bărbații diplomați. Acum se poate vorbi de crearea unor condiții benefice maxime pentru realizarea profesională a femeilor fără a afecta viața de familie, inclusiv în ceea ce privește concedii peste hotare pe o perioadă îndelungată”, a menționat ea.

"În ultimii ani eforturile ministerului și nemijlocit a conducerii instituției sunt îndreptate spre o armonizare maximă a vieții femeii între dezvoltarea profesională și viață de familie", a subliniat Zaharova.

Ea mai menționat că femeile care sunt angajate la MAE a Rusiei și numite în funcții de răspundere „nu prin ordin, nu conform unor cote, ci exclusiv în conformitate cu abilitățile lor profesionale”.

109
Tagurile:
Femei, Moscova, Rusia, Ministerul Afacerilor Externe
Tematic
O femeie rupe tăcerea: unde sunt, de fapt, Luiza și Alexandra
Video teribil: femeie împinsă pe şine în metrou când venea trenul – ce s-a întâmplat cu ea
Forbes dezvăluie care sunt cinci cele mai bogate femei din Rusia
Beată criță la volan: O femeie prinsă de polițiștii din Capitală - Video
Terifiant! Femeie de 60 de ani, strivită de camion! Șoferul nici nu a observat - VIDEO
Vezi ce le așteaptă pe studentele străine care au bătut o femeie în stradă
Femeia însărcinată

Biserica Rusă susține ridicarea monumentelor femeii însărcinate

66
(reînnoit 18:55 24.09.2020)
Patriarhia de la Moscova susține instalarea monumentelor femeii însărcinate în fiecare oraș al Rusiei.

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. Patriarhia de la Moscova susține inițiativa reprezentanților societății civile de instalare la Moscova a unui monument dedicat familiei însărcinate, îndemnând să fie extinsă această experiență asupra tuturor orașelor din Rusia, luând în considerație situația demografică dificilă din țară.

Medicii discută cu viitoarele mame
© Sputnik / Александр Кондратюк

Anterior, coordonatorul proiectul de binefacere pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină “Salvează Viața”, Ecaterina Markova, împreună cu alți participanți la acest proiect, s-au adresat autorităților capitalei ruse cu inițiativa de a instala la Moscova un monument dedicat femeii însărcinate. Autorii propunerii menționează că rata natalității se diminuează în țară, iar acest lucru se întâmplă, inclusiv din cauza degradării instituții familiei. În adresarea expediată autorităților se menționează că instalarea monumentului va ajuta la formarea unei imagini pozitive a sarcinii și a nașterii.

"Astfel de monumente sunt necesare în fiecare oraș. Astăzi în Rusia există un deficit de publicitate socială în susținerea instituției familiei”, a declarat joi agenției RIA Novosti șeful direcției pentru prevenirea avorturilor a secției sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru caritate, directorul centrului de criză “Casa pentru Mama” al serviciului ortodox “Milostivire”, Maria Studenikina.

Potrivit ei, acum în rețelele de socializare se răspândește o percepție negativă în privința maternității și valorilor familiei, „drept urmare mulți renunță la crearea familiei și nașterii de prunci”.

"Într-o astfel de situație natalitatea va scădea. Măsurile de sprijinire socială a familiilor și măsurile de păstrare în societate a atitudinilor pozitive față de nașterea de coopii trebuie să meargă într-un singur pas. Acest lucru va permite rezolvarea eficientă a problemei demografice”, a menționat reprezentantul secției sinodale.

Potrivit datelor Rosstat, în ultimele șapte luni a anului 2020 rata natalității în Rusia s-a diminuat cu 5,7 la sută. În ianuarie-iulie a anului curent, în Rusia s-au născut peste 811,6 mii de copii, față de 860,4 la sută, anul precedent. În acest fel, sporul natural negativ a constituit 316,4 mii de persoane (în 2019 – 209,7 mii de persoane).

66
Tagurile:
Sarcină, Nașteri, Natalitate
Tematic
Românii contribuie la creșterea natalității în Cehia
Imigrația ca „soluţie” la scăderea natalităţii? Orban: „Vrem bebeluşi unguri!”
Elon Musk: Diminuarea natalității, cea mai mare problemă a omenirii
“Soțul e bravo” – Putin a glumit pe subiectul sporirii natalității

Загрузка...
Tu-160

Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului

83
(reînnoit 18:32 24.09.2020)
Bombardierele strategice rusești au efectuat un zbor de-a lungul frontierelor vestice ale Belarusului, în cadrul exercițiilor militare „Frăția Slavă 2020”

BUCUREȘTI, 24 sep – Sputnik. Două bombardiere rusești Tu-160 au efectuat zboruri speciale de-a lungul frontierei Nord-Vest, Vest și Sud-Vest a Republicii Belarus, în cadrul unor exerciții militare, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

“Pe 24 septembrie 2020, două bombardiere supersonice strategice rusești Tu-160 ai aviației cu rază lungă de acțiune Tu-160, decolate de pe aerodromul Engels (regiunea Saratov, Rusia), au efectuat un zbor special de-a lungul frontierei Nord-Vest, Vest și Sud-Vest a Belarusului”, se menționează în comunicat.

Totodată, acoperirea aeriană, în cadrul executării zborului special, a fost efectuată de avioanele de luptă a Forțelor Aeriene ale Belarusului. Zborurile bombardierelor strategice purtătoare de rachete Tu-160 s-au desfășurat în cadrul exercițiilor ruso-belaruse “Frația Slavă 2020.

83
Tagurile:
Rusia, Belarus, Tu-160
Tematic
Polonia, Lituania și România solicită UE să acorde Belarusului regim fără viză
Belarusul a evitat sancțiunile Uniunii Europene!
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO

Загрузка...
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

0
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

0
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...