Logoul postul de teliviziune RT

RT l-a ironizat pe Navalnyi care susține „nimeni nu urmărește acest post TV”

112
(reînnoit 19:54 30.10.2019)
Postul de televiziune a răspuns ironic la mesajul activistului Alexei Navalnyi, care afirmă că “nimeni nu urmărește RT”.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. RT a publicat un video după criticile venite din partea activistului Alexei Navalnyi, care a declarat că postul de televiziune nu este privit de nimeni.

“Acesta este Roger Waters, fondatorul trupei Pink Floyd, el locuiește în America și nu privește RT... Acesta este Emir Kusturica, cunoscutul regizor, care locuiește în Serbia și nu privește niciodată RT”, afirmă în glumă vocea de după cadru.

În clip sunt prezentate fragmente dintr-un interviu cu Waters și Kusturica, în care aceștia afirmă că urmăresc postul de televiziune.

În video se menționează și mișcarea „Vestele Galbene”, care organizează acțiuni de protest în Franța. La una din acțiuni din luna aprilie la Paris a fost dezvelită o pancartă cu un mesaj de mulțumire pentru RT pentru prezentarea obiectivă a protestelor.

Clipul relatează despre statele arabe și latine, unde, de asemenea, „RT nu este urmărit niciodată”. În imagini apar și măsurările audienței presei în care RT apare în poziții de lider.

De asemenea, este menționat jurnalistul TV american Larry King, care „niciodată nu urmărește RT”, pentru că „activează nemijlocit la RT”.

În octombrie, Navalnyi a reacționat agresiv la o postare de pe Twitter, unde se compară numărul vizualizărilor transmisiunilor în direct ale postului RT despre mitingul din Moscova din 29 septembrie cu vizualizările transmisiunii online a canalului Navalyi LIVE.

112
Tagurile:
Margarita Simonyan, RT
Tematic
Redactorul-șef RT a fost spitalizată după un incident la o stație de Radio din Moscova
Moscova a criticat raportul serviciilor germane despre activitatea Sputnik și RT
Simonian, despre refuzul Londrei de a acredita Sputnik și RT
Discriminarea Sputnik și RT încalcă angajamentele asumate în cadrul OSCE – Lavrov

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

37
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea

137
(reînnoit 19:00 07.08.2020)
Un nou sondaj al Centrului Rus pentru Studierea Opiniei Publice arată câți ruși au încredere în președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un nou sondaj, realizat de Centrul Rus pentru Studiere Opiniei Publice, arată numărul rușilor care au încredere în Vladimir Putin. Astfel, 64,9 la sută din respondenți au declarat că au încredere în președintele Rusiei, în timp ce 31,3 la sută au răspuns negativ.

Totodată, respondenților li s-a propus să aleagă dintr-o listă a politicienilor persoanele ai cărora activitate o aprobă în cea mai mare măsuri. Peste 60 la sută l-au indicat pe Putin.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 iulie – 2 august, prin interviuri telefonice, cu o selecție aleatorie pe două straturi a numerelor mobile și staționare, pe un eșantion de 11,2 mii de persoane de peste 18 ani.

Marja de eroare, cu o probabilitate de 95 la sută, nu depășește 1 la sută.

CIȘINĂU, 7 aug - Sputnik. Vaccinul rusesc împotriva infecției cu coronavirus de un tip nou, creat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”N.F. Gamalei”, împreună cu Ministerul Apărării al Rusiei, urmează să fie înregistrat pe 12 august. Potrivit RIA Novosti, acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct al Sănătății al Federației Ruse, Oleg Gridnev.

”Înregistrarea vaccinului dezvoltat de centrul Gamalei va avea loc pe 12 august. Acum este ultima etapă, a treia. Testarea în cadrul acesteia este extrem de importantă. Trebuie să înțelegem că vaccinul trebuie să fie sigur. Lucrătorii medicali și persoanele în vârstă vor fi vaccinate în primul rând”, a declarat Gridnev pentru reporterii din Ufa, la deschiderea centrului de oncologie.

Se va putea evalua eficacitatea vaccinului, după cum a specificat ministrul adjunct, atunci când se va forma imunitatea de masă.

Testarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului

Anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat despre etapa finală de pregătire a două vaccinuri rusești, care sunt dezvoltate de către Centrul „N.F. Gamalei” și Centrul științific Novosibirsk „Vector” al Rospotrebnadzor. Vaccinul dezvoltat de Centrul „Gamalei” a fost testat la Universitatea Secenov și la spitalul Burdenko pe două grupuri de voluntari. Studiile vaccinului dezvoltat de „Vector” au început pe 28 iulie.

Murașko a subliniat că autoritățile din Rusia intenționează să înceapă vaccinarea în masă în luna octombrie. În primul rând, vor fi vaccinați cei din „grupurile speciale”, adică mediciii și profesorii.

Experții au dezvoltat preparatul împreună cu Ministerul Apărării. La sfârșitul lunii iulie, un al doilea grup de 20 de voluntari a fost externat din spitalul militar. Datele obținute în timpul cercetării au confirmat că, după ce au fost vaccinați, la voluntari au fost identificați anticorpii necesari împotriva coronavirusului, iar componentele vaccinului sunt sigure și bine tolerate de om.

Moscova a ajutat și țările din cadrul CSI încă de la începutul pandemiei, trimițând medici, medicamente și echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a semnat o lege care înăsprește controlul asupra investițiilor străine
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Putin: Spațiul ex-sovietic e unul prioritar în politica externă a Rusiei

Загрузка...