Elena Baturina, soția fostului primar al Moscovei, Yuryi Lujkov

Forbes dezvăluie care sunt cinci cele mai bogate femei din Rusia

225
(reînnoit 20:47 24.10.2019)
Revista Forbes a prezentat topul celor mai bogate cinci femei din Rusia. Averea totală a acestora se ridică la 9,9 miliarde dolari.

BUCUREȘTI, 24 oct – Sputnik. Cea mai bogată femeie din Rusia, potrivit revistei Forbes, este Elena Baturina.

Averea soției fostului primar al Moscovei, Yuryi Lujkov, care este fondatoarea unei din cele mai mari companii imobiliare din Moscova “Inteco”, valoarea căreia, conform aprecierilor publicației, se ridică la 1,2 miliarde de dolari. Antrenprenoarea se află în topul celor mai bogate femei de șapte ani.

Pe locul doi al clasamentului se află fondatoarea celui mai mare magazine online Wildberries, Tatiana Bakalchuk, al cărui capital se ridică la peste un miliard de dolari. A ajuns pentru prima dată în top, ocupând locul trei, Tatiana Kovalchuk, soția acționarului majoritar al băncii “Rossiya”, Yuryi Kovalchuk (600 milioane dolari).

În top cinci celor mai bogate rusoaice a intrat și fosta soție a miliardarului Dmitryi Rîboliov, Elena, care are o avere de 600 milioane dolari și acționarul companiei “Progress”, Olga Belyavțeva (550 milioane dolari).

Potrivit aprecierilor revistei, valoarea totală a femeilor incluse în clasament se ridică la 9,9 miliarde de dolari. Forbes menționează că această evaluare include valoarea activelor pe care le dețin: acțiunile companiilor, imobile și altele.

225
Tagurile:
top, Top, Rusia, Femei
Tematic
Modelul moldovean Xenia Deli, în topul celor mai frumoase femei din Rusia
(VIDEO) În locuința unei femei din Rusia a început să „curgă sânge" din pereți
(FOTO) Miss Rusia 2017: Rușii și-au ales cea mai frumoasă femeie a anului
Cea mai sexy femeie din Rusia: Miss Rusia 2019 - galerie foto, imagini fierbinţi
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

53
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

53
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

330
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

330
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

0
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...