FSB

În Rusia: 121 de sentințe pentru terorism în ultima jumătate a anului

49
(reînnoit 19:15 22.10.2019)
În ultima jumătate a anului 121 de persoane au fost condamnate pentru terorism în Rusia, se arată în datele statistice oficiale.

BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Instanțele de judecată din Rusia în prima jumătate a acestui an au condamnat 121 de persoane pentru terorism, fără a exista achitări, potrivit datelor statistice ale Departamentului Justiției a Curții Supreme a Rusiei.

Pentru comiterea unor atentate au fost pronunțate nouă sentințe, restul fiind pentru racolare, îndemnuri la acțiuni teroriste sau aprobarea lor, implicarea în activitatea organizațiilor teroriste și finanțarea lor. Unui tratament obligatoriu va fi supusă o persoană.

Totodată, pentru furnizarea unor informații false despre atentate în ultima jumătate a anului au fost pronunțate 265 de sentințe (mai multe decât acum un an), un dosar în privința a două persoane au fost respins, iar la tratament obligatoriu au fost expediate 16 persoane.

Săptămâna trecută directorul FSB, Alexandr Bortnikov, a declarat că în Rusia se menține pericolul atentatelor teroriste, de la începutul anului au fost prevenite 39 de atentate, au fost deconspirate 49 de celule teroriste, iar 32 de teoriști au fost lichidați.

Cetățeni ruși continuă să plece în afara țării pentru a lupta de partea teroriștilor, chiar dacă numărul acestora s-a diminuat, comparativ cu perioadele anterioare: au fost identificate peste 5 mii de astfel de persoane, împotriva cărora au fost intentate dosare penale.

Una din tendițele din această sferă: teroriștii utilizează tot mai frecvent criptovalutele și platforme de crowdfunding, sunt înființate companii fictive care participă la tranzacții pe burse și investesc în economie.

49
Tagurile:
condamnări, FSB, Terorism
Tematic
O cunoscută internaută pune problema cheie: “Se deschide drumul terorismului în România?”
Pericol terorist în Franţa – măsurile pe care le vor lua serviciile de informaţii
FSB a prevenit o serie de atentate teroriste în Kabardino-Balkaria
Încă un atac terorist în Afganistan, la trei zile după cel care a făcut victime români
Informație care dă peste cap ce s-a spus despre atacul terorist din Afganistan!
”Vreau să-l omor pe Iohannis”! Agresiune Teroristă cu cuțit, topor și pistol!
Confirmat: Atac terorist în Germania cu un camion - cine e atacatorul
Act de terorism în UK? mai multe persoane înjunghiate într-un centrul comercial - VIDEO
Șeful FSB: SUA au ajutat Rusia în prevenirea unor atentate teroriste
Atac terorist de amplitudinea celui din 11 septembrie, dejucat în Franţa
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

155
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

155
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

91
Vladimir Putin a anunțat că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului. Preparatul a fost creat de specialiștii Ministerului Apărării și Centrul “Gamalei” și a primit denumirea de „Sputnik V”.

Vaccinul a fost testat cu succes pe un grup de voluntari, care au menționat că se simt bine și au observat nici un efect secundar după vaccinare.

Potrivit medicilor, toți participanții la teste au dobândit imunitate față de COVID-19, iar preparatul s-a dovedit a fi sigur.

Mai multe țări s-au arătat interesate de procurarea vaccinului rusesc, în prezent se negociază oportunitatea efectuării testărilor și lansarea producției în alte țări.

Pe lângă Ministerul Apărării și Centrul Gamalei, de producția vaccinului se ocupă și două companii rusești – Centrul Vektor din Novosibirsk, care a demarat deja testările pe oameni, și Institutul de Vaccinuri și Seruri din Sankt Petersburg.

Primele partide ale preparatului pentru vaccinarea în masă a rușilor ar urma să apară la mijlocul lunii august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Ofițerii forțelor speciale române pe o stradă din București

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

0
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA
0

Загрузка...