Kremlinul dezvăluie locul unde a mers Vladimir Putin înainte de ziua sa de naștere

258
(reînnoit 07:36 07.10.2019)
Președintele rus, care împlinește 67 de ani pe 7 octombrie, va sărbători data cu familia și cu cei apropiați în mediul rural, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al acestuia, Dmitri Peskov. Înainte de aceasta, Vladimir Putin a mers în pădurile virgine ale Rusiei.

CHIŞINĂU, 7 oct - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a petrecut timpul în Taiga, pădurile dense din Siberia, înainte de ziua sa de naștere din 7 octombrie, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

„Președintele a fost în Siberia, Taiga. S-a bucurat de natura și pădurea de toamnă”, a spus el.

Peskov a subliniat că liderul de la Kremlin, care împlinește 67 de ani, își va petrece ziua „cu rudele și prietenii în aer liber”.

Acest lucru este în contrast cu zilele de naștere anterioare, pe care a preferat să le sărbătorească alături de foşti lideri de ţară sau cu actualii săi omologi.

Anul trecut, fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost unul dintre cei invitați la ziua de naștere a liderului rus. Fostul premier italian a postat chiar și o fotografie pe pagina sa de Facebook, spunând că zboară „către prietenul meu Vladimir Putin”.

În 2017, Putin a spus că și-a sărbătorit ziua de naștere cu președintele chinez Xi Jinping, „bând votcă și măncând cârnați”. Se știe că cei doi șefi de stat au relații foarte bune, iar în 2019 președintele rus chiar i-a făcut cadou lui Xi înghețată, ceea ce îi place foarte mult, relatează presa.

258
Tagurile:
Vladimir Putin
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

53
(reînnoit 16:10 17.01.2021)
Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu Statele Unite, însă nu prognozează o îmbunătățire bruscă a relațiilor, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA în condițiile unei noii administrații a lui Joe Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Nu prognozăm o îmbunătățire bruscă (a relațiilor cu SUA în mandatul lui Biden n.r.). În principiu, nu prognozăm o îmbunătățire pentru că oamenii sunt aceiași, nu și-au schimbat deloc tezele... Suntem deschiși pentru un dialog normal, bazat pe un respect reciproc", declarat Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden, urmează să aibă loc pe 20 ianuarie.

53
Tagurile:
SUA, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA
Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

150
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

150

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

41
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

41
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...