Vladimir Putin

Putin a vorbit despre relația dintre suveranitate și globalizare

603
(reînnoit 19:18 03.10.2019)
Statele din Asia au demonstrat că suveranitatea națională nu contravine deschiderii și globalizării, a declarat azi Vladimir Putin într-un discurs rostit la reuniunea clubului de dezbateri Valdai.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский
BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. Țările asiatice demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, dezvoltarea durabilă este posibilă în baza independenței și autonomiei, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti.

“Demonstrând exemple de progres, statele asiatice își păstrează autenticitatea, își păstrează tradițiile, nu își uită originile. În mișcarea lor înainte ele demonstrează că principiile suveranității naționale nu contravin deschiderii și globalizării, că o dezvoltare durabilă este posibilă în baza independenței și autonomiei, fără a fi nevoie de renunțare la ele”, a spus Putin în cadrul ședinței plenare a clubului internațional de dezbateri Valdai.

603
Tagurile:
Globalizare, Suveranitate, Identitate, Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
Putin a glumit referitor la implicarea Rusiei în alegerile din SUA: „highly likely”
Putin a vorbit despre relațiile lui cu Trump
Putin: Rusia nu a întreprins nicio acțiune distructivă față de SUA
Putin: Modelul liberal este inaplicabil în Asia, generează doar haos
Maria Zaharova

Moscova reacționează la grantul SUA pentru “combaterea fake-news din Rusia”

108
(reînnoit 18:55 28.05.2020)
Moscova consideră că anunțul Departamentului de Stat de acordare a unui grant pentru “combaterea informațiilor false ale sistemului rusesc de sănătate” reprezintă un ordin al Washingtonului pentru a discredita Rusia.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Grantul oferit de Departamentul de Stat al SUA pentru “combaterea dezinformării din partea sistemului rusesc de sănătate” poate fi tratat ca un ordin direct de la Washington pentru discreditarea eforturilor Rusiei de a combate pandemia COVID-19.

Mai devreme, oficiul pentru relații cu publicul al Departamentului de Stat al SUA a decis alocarea unui grant pentru “combaterea dezinformărilor din partea sistemului de sănătate din Rusia”. Departamentul SUA a dat publicității pe 21 mai informațiile despre un grant în valoare de 250 de mii de dolari. Mai devreme, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat într-un interviu oferit ziarului italian "La Repubblica", precum că Rusia și China ar răspândi informații false pentru a-și spori influența asupra statelor din alianță și din Uniunea Europeană, dar și pentru a le destabilizarea lor în condițiile pandemiei. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că SUA în condiții de pandemie aduc acuzații absurde și lipsite de temei în adresa Chinei și Rusiei.

Comentând alocarea acestui grant, Zaharova a declarat în cadrul unui briefing că partea rusă “a lua act” de anunțul publicat pe site-ul Departamentului de Stat. Totodată, ea a subliniat că este semnificativ faptul că subiectul studiului vizează nu doar “campania de dezinformare” din Rusia, dar și URSS.

“Сât de oportun și-au amintit acum de ceea ce a fost în perioada Uniunii Sovietice”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE.

“Lăsând între paranteze relevanța sarcinii de a studia pretinsele campanii de dezinformare din perioada URSS, apreciem concursul anunțat ca un ordin direct de discreditare a acelor eforturi pe care le-a depus guvernul Rusiei în combaterea coronavirusului și ca pe un aport la acea infodemie globală, despre care a vorbit secretarul general al ONU”, a spus Zaharova.

Potrivit ei, aceste resurse financiare alocate nici nu pot fi numite granturi.

“Se crează impresia că raportul este deja elaborat, toate materialele au fost culese și au nevoie doar de o organizației care își va asuma munca de diseminare în spațiul public a acestei informații în schimbul unei sume deloc mici”, a conchis ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
Rusia, Departamentul de Stat, SUA, Maria Zaharova
Тема:
"Mâna Moscovei", "propaganda rusă"
Tematic
Colapsul a fost inevitabil: SUA ar putea rămâne fără petrol propriu
Dezamăgire în SUA - lansarea capsulei spațiale, dată peste cap în ultima clipă!
SUA ar putea efectua un test nuclear live „în câteva luni”, dacă Trump îl comandă
Proteste violente în SUA după omorârea unui bărbat de culoare de către polițiști

Загрузка...
Covid-19.Imagine simbol

Țările euroatlantice „joacă Monopol” interzicând acceptarea ajutorului rus privind Covid

118
(reînnoit 17:26 28.05.2020)
Denunțând interdicția impusă de anumite țări occidentale de a solicita ajutor medical și umanitar din partea Rusiei, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov consideră că acestea au acționat conform „legii junglei”.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik, Doina Crainic. Pandemia de coronavirus a expus lumea la cazuri de „deficit de umanism”, a spus Serghei Lavrov într-un articol din ziarul chinez Global Times, textul fiind disponibil și pe site-ul Ministerului rus de Externe.

CSI
© Photo : Исполнительный комитет СНГ

Ca exemplu, Lavrov s-a referit la încercările unora de a acuza China de răspândirea infecției sau speculațiile nefondate despre ajutorul rusesc către o serie de state, la cererea propriilor lor guverne. Aceste speculaţii au dus la „acuzații absurde” împotriva Rusiei, acuzată că ar fi vrut să utilizeze asistența umanitară și medicală pentru a-și „consolida influența geopolitică”, a scris șeful diplomației ruse.

„[Am ajuns la] interdicții degradante de a solicita asistență medicală și umanitară din partea Rusiei, în ciuda gravității situației. Se dovedește că solidaritatea notorie a modelului euroatlantic valorează mai mult decât viața și sănătatea a zeci de mii de cetățeni obișnuiți”, a notat Lavrov, citate de Sputnik France.

Potrivit șefului diplomației ruse, „în loc să se consolideze eforturile” în contextul pandemiei, „cei care au obiceiul să îşi declare - sau să recite - supremaţia morală și bogatele tradiții democratice, abandonează regulile de bază ale decenței” și „încep să acționeze conform legii junglei”, unde „fiecare om este pentru sine”. În opinia lui Serghei Lavrov, unii profită de situația actuală pentru a „juca Monopol”.

„Se pare că acest deficit [de umanism] este profund înrădăcinat și se datorează [...] egoismului incurabil al unui număr de țări și al elitelor lor conducătoare”, a continuat oficialul rus.

La sfârșitul lunii aprilie, Serghei Lavrov a declarat că o serie de țări europene afectate de pandemia de Covid-19 doresc să ceară ajutor Rusiei, dar aliații lor nu le permite acest lucru.

„Am aflat din diverse surse că anumitor țări europene, inclusiv membre ale Uniunii Europene și NATO, care ar dori să ia exemplul Italiei (...) le este pur și simplu interzis să facă acest lucru, de către aliaţii lor cunoscuți”, a spus Lavrov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
Rusia, COVID-19
Tematic
COVID-19 România: 12.629 persoane declarate vindecate și externate.
Rospotrebnadzor: Statele CSI vor fi consultate online în lupta cu COVID-19
În Rusia s-au efectuat primele teste ale vaccinului împotriva COVID-19
OMS: șanse mici unui nou val COVID-19 puternic – dar următoarele săptămâni vor fi critice
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia
COVID-19: când va fi gata primul vaccin românesc?

Загрузка...
Протесты в США

Zonă de război în Minneapolis: protestatarii au ocupat o stație de poliție

0
Demonstranții au intrat cu forța în sediul central al poliției din Minneapolis, incediind și distrugând tot ce era la vedere în mijlocul revoltelor provocate de uciderea unui localnic negru aflat pe mâinile forțelor de ordine.

BRUXELLES, 29 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Sediul Departamentului de Poliție din Districtul 3 din Minneapolis a fost spart marți noaptea târziu, cu o mulțime supărată fiind văzută intrând în clădire și spărgând geamurile, relatează RT

​În timp ce prezența poliției în zonă a fost foarte puternică în dimineața zilei, se pare că ofițerii s-au retras, neopunând rezistență la pătrunderea forțată în sediu.

​După spargere, o declarație a poliției a transmis că clădirea fusese evacuată ”în interesul siguranței personalului nostru”, în timp ce un jurnalist local a prezentat o transmisiune a forțelor de ordine avertizând că ”a treia Secție a fost compromisă”, auzită probabil pe un scanner al unei stații de poliției.

​Cei patru ofițeri implicați în uciderea lui George Floyd luni lucrau la Secția a 3-a, unde protestatarii au început asaltul la începutul săptămânii, devenit revoltă de stradă miercuri noaptea.

Протесты в США
© REUTERS / CARLOS BARRIA
Протесты в США

Jafurile, incendiile și vandalismul s-au răspândit de-a lungul celor două orașe gemene din Minnesota pe măsură ce poliția pierdea controlul situației. În timp ce unitățile Gărzii Naționale au fost activate de guvernatorul statului joi dimineața, este neclar unde vor fi acestea desfășurate.

0
Tagurile:
SUA, Proteste

Загрузка...