Vladimir Putin

Putin: Modelul liberal este inaplicabil în Asia, generează doar haos

437
(reînnoit 19:37 02.10.2019)
Modelul liberal nu poate fi aplicat în procesul de dezvoltare a statelor din Asia. Criza migrației din Europa este unul din efectele liberalismului, consideră Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Modelele de dezvoltare din SUA sau Europa nu pot fi aplicate în statele asiatice pentru că ar genera un haos, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Luați drept exemplu Asia, cum se dezvoltă, cum crește. Priviți peste istoria statelor asiatice, cultura lor. Oare poate fi aplicate metodele din Statele Unite sau Europa în modelul dezvoltării statelor asiatice? Desigur, nu. Nu va exista niciun fel de dezvoltate, poate fi provocat doar un haos. În același fel haosul a fost provocat în Libia sau Irak, când aceste țări au încercat să aplice calapodul valorilor liberale. Putea fi și mai rău. Iată despre ce am vorbit, nu despre faptul că modelul liberal nu are dreptul la existență. Oare am spus asta? Nu, desigur”, a spus Putin într-un discurs rostit miercuri la forumul “Săptămâna Energetică Rusă”.

“Acolo unde va funcționa, poftim. Însă chiar și acolo unde funcționează, el s-a erodat pentru că impunerea acestor modele este însoțită de reacții chiar și în statele unde este utilizată o perioadă îndelungată. Să luăm drept exemplu statele din Europa. De ce se vorbește tot timpul despre criza migrației? Inclusiv criza migrației este un produs al acestui model liberal. Un exces în toate”, a adăugat el.

437
Tagurile:
Rusia, Liberalism, Asia, Vladimir Putin
Tematic
Budapesta: Criticile aduse relației dintre Orban și Putin sunt nefondate
La Kremlin au început negocierile între Putin și Maduro
Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus
Kremlinul speră că nu se va ajunge la publicare discuțiilor dintre Trump și Putin
Putin a ajuns la Paris: ceremonia de rămas bun cu Jacques Chirac
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
Putin a glumit referitor la implicarea Rusiei în alegerile din SUA: „highly likely”
Putin a vorbit despre relațiile lui cu Trump
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

24
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

24
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Maria Zaharova

Zaharova: Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA

58
(reînnoit 16:10 17.01.2021)
Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu Statele Unite, însă nu prognozează o îmbunătățire bruscă a relațiilor, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Rusia este deschisă pentru un dialog normal cu SUA în condițiile unei noii administrații a lui Joe Biden, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Nu prognozăm o îmbunătățire bruscă (a relațiilor cu SUA în mandatul lui Biden n.r.). În principiu, nu prognozăm o îmbunătățire pentru că oamenii sunt aceiași, nu și-au schimbat deloc tezele... Suntem deschiși pentru un dialog normal, bazat pe un respect reciproc", declarat Maria Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden, urmează să aibă loc pe 20 ianuarie.

58
Tagurile:
SUA, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Congresul îl confirmă pe Joe Biden ca președinte ales al SUA
Trump promite o „tranziție ordonată” la Biden și că va continua lupta
Biden, îndemnat să renunţe la controlul exclusiv asupra CODURILOR NUCLEARE

Загрузка...