Vladimir Putin

Putin: Modelul liberal este inaplicabil în Asia, generează doar haos

383
(reînnoit 19:37 02.10.2019)
Modelul liberal nu poate fi aplicat în procesul de dezvoltare a statelor din Asia. Criza migrației din Europa este unul din efectele liberalismului, consideră Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Modelele de dezvoltare din SUA sau Europa nu pot fi aplicate în statele asiatice pentru că ar genera un haos, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Luați drept exemplu Asia, cum se dezvoltă, cum crește. Priviți peste istoria statelor asiatice, cultura lor. Oare poate fi aplicate metodele din Statele Unite sau Europa în modelul dezvoltării statelor asiatice? Desigur, nu. Nu va exista niciun fel de dezvoltate, poate fi provocat doar un haos. În același fel haosul a fost provocat în Libia sau Irak, când aceste țări au încercat să aplice calapodul valorilor liberale. Putea fi și mai rău. Iată despre ce am vorbit, nu despre faptul că modelul liberal nu are dreptul la existență. Oare am spus asta? Nu, desigur”, a spus Putin într-un discurs rostit miercuri la forumul “Săptămâna Energetică Rusă”.

“Acolo unde va funcționa, poftim. Însă chiar și acolo unde funcționează, el s-a erodat pentru că impunerea acestor modele este însoțită de reacții chiar și în statele unde este utilizată o perioadă îndelungată. Să luăm drept exemplu statele din Europa. De ce se vorbește tot timpul despre criza migrației? Inclusiv criza migrației este un produs al acestui model liberal. Un exces în toate”, a adăugat el.

383
Tagurile:
Rusia, Liberalism, Asia, Vladimir Putin
Tematic
Budapesta: Criticile aduse relației dintre Orban și Putin sunt nefondate
La Kremlin au început negocierile între Putin și Maduro
Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus
Kremlinul speră că nu se va ajunge la publicare discuțiilor dintre Trump și Putin
Putin a ajuns la Paris: ceremonia de rămas bun cu Jacques Chirac
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
Putin a glumit referitor la implicarea Rusiei în alegerile din SUA: „highly likely”
Putin a vorbit despre relațiile lui cu Trump

Загрузка...