Vladimir Putin

Putin a glumit referitor la implicarea Rusiei în alegerile din SUA: „highly likely”

269
(reînnoit 15:57 02.10.2019)
Vladimir Putin a răspuns la întrebarea legată de speculațiile despre intenția Rusiei de a se implica în alegerile prezidențiale americane din anul 2020.

BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Fiind întrebat despre o eventuală imixtiune a Rusiei în următoarele alegeri prezidențiale din SUA, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a răspuns: highly likely.

Chiar până la desfășurarea unor investigații în cazul intoxicării fostului ofițer al GRU, Serghei Skripal, și fiicei lui Iulia, autoritățile britanice au acuzat Rusia de incident, fără a prezenta vreo probă. Cea mai semnificativă “dovadă” au devenit afirmațiile premierului britanic, Theresa May, că o implicare a autorităților ruse “este foarte probabilă” (highly likely). Ulterior, cazul Skripal a provocat un scandal international, fiind urmat de una din cele mai masive expulzări a diplomaților ruși din UE și SUA.

“Highly likely – am mai auzit-o. El (procurorul special Rober Mueller) nu a găsit niciun fel de dovezi a complicității noastre cu Trump în trecut, însă și-a exprimat că am putea s-o facem în viitor. E ridicol sau ar fi fost ridicol, dacă nu ar fi trist. Tot ce observăm astăzi în politica internă a SUA subminează relațiile ruso-american și sunt convins că acest lucru dăunează inclusiv Statelor Unite”, a spus Putin, comentând afirmațiile potrivit cărora Mueller nu a reușit să descopere dovezi a unei complicități între Rusia și Trump, a presupus, însă, că Rusia ar putea să se amestece în alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

269
Tagurile:
Robert Mueller, SUA, Rusia, Alegerile prezidențiale din SUA, Alegerile prezidențiale, Vladimir Putin
Tematic
Budapesta: Criticile aduse relației dintre Orban și Putin sunt nefondate
La Kremlin au început negocierile între Putin și Maduro
Mesajul lui Putin către țările NATO: Ce le-a cerut președintele rus
Kremlinul speră că nu se va ajunge la publicare discuțiilor dintre Trump și Putin
Putin a plecat la Erevan. Decizii importante pentru Uniunea Economică Eurasiatică
Putin a ajuns la Paris: ceremonia de rămas bun cu Jacques Chirac

Загрузка...