Sediul Pentagonului

Reacția Moscovei la îndemnul Pentagonului de a fi “o țară normală”

499
Oficialii de la Moscova au comentat îndemnul șefului Pentagonului, adresat Rusiei, de a fi „o țară normală”.

BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik. Senatorul rus Alexei Pușkov a răspuns, comentând declarația șefului Pentagonului, Mark Esper, că Rusia și SUA au diferite optici în ceea ce privește „normalitatea”.

Джон Болтон
© Sputnik / Miroslav Rotari

Mai devreme, Esper a declarat că ar saluta o „transformare a Rusiei într-un stat normal, care ar împărtăși valorile promovate de SUA și aliații din NATO”.

“Dacă SUA consideră normal să poarte 18 ani un război în Afganistan, să ocupe Irakul timp de 10 ani, să bombardeze Iugoslavia, să distrugă Libia, să înarmeze jihadiștii din Siria, cerând și susținerea unei astfel de politici, atunci avem o optică diferită față de „normalitate””, a scris senatorul în Twitter.

Mai devreme, comentând declarația lui Esper, Pușkov a declarat că lumea nu intenționează să acționeze conform regulilor americane și a îndemnat șeful Pentagonului „să se trezească”.

Declarația lui Esper a mai fost comentată de ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și de ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Lavrov a subliniat că Rusia va continua să acționeze ca „o țară normală” și nu se va asemui SUA cu încălcările ei a dreptului internațional. Drept exemplu, acesta a dat politica Washingtonului în raport cu Irak și Libia.

Șoigu l-a susținut pe Lavrov, declarând că Rusia „va rămâne deocamdată o țară anormală”.

499
Tagurile:
Aleksei Pușkov, Serghei Șoigu, Sergei Lavrov, Rusia
Tematic
Rusia va răspunde la amplasarea de către SUA a rachetelor în Europa și Asia
China și Rusia convoacă de urgență Consiliul de Securitate al ONU după testele SUA
UE îndeamnă SUA și Rusia să evite o nouă cursă a înarmărilor
SUA au bombardat provincia siriană Idlib fără a anunța Rusia și Turcia

Загрузка...