Vladimir Putin

Aterizare periculoasă, condiţii extreme Putin, la bordul avionului, tragedie evitată

353
(reînnoit 15:35 09.09.2019)
Un fost pilot al avionului lui Vladimir Putin a povestit despre un zbor în condițiile meteo extreme şi despre aterizarea riscantă efectuată.

BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik, Doina Crainic. Fostul șef al echipei speciale de zbor „Rusia”, Vladimir Fedorushkin, a povestit, la postul de televiziune rusesc NTV, despre „un zbor în condiţii extreme, cu președintele rus Vladimir Putin la bord”.

Pilotul şi-a amintit de acest zbor efectuat între Moscova și Sankt Petersburg, vremea fiind foarte proastă pentru zbor, cu vânt puternic.

„Vremea la Moscova și Sankt Petersburg era foarte nefavorabilă pentru zbor, fiind un vânt puternic în ambele zone. Deşi vântul era violent, am decolat. Iar la înălțimea de 5 până la 6 metri, ne-am trezit în mijlocul unor turbulențe puternice”, a spus Fedorushkin.

Potrivit acestuia, pilotul automat nu a fost angajat tot timpul zborului. În ceea ce privește zborul, acesta a fost limitat la o treime din amplitudinea sa.

În ciuda condițiilor meteo dificile, avionul prezidențial a aterizat în siguranţă pe aeroportul din Sankt Petersburg, Poulkovo. Putin l-a chemat apoi pe Vladimir Fedorushkin în biroul său și l-a întrebat ce s-a întâmplat, își amintește pilotul.

„Desigur, a fost neplăcut. Probabilitatea de a ieși de pe pistă a fost de 90%”, a recunoscut pilotul, citat de Sputnik France

Vladimir Fedorushkin nu a precizat data când a avut loc aterizarea dificilă.

Avionul prezidențial este un Iliouchine Il-96-300PU cu patru motoare, cu un nivel ridicat de confort și siguranță.

353
Tagurile:
Avion, Vladimir Putin
Tematic
Igor Dodon, în vizită la Moscova: Despre ce va discuta cu Vladimir Putin
Putin l-a avertizat pe Bush despre atacul iminent DOUĂ ZILE înainte de 11 septembrie - fost analist CIA
Igor Dodon: Am convenit cu Putin, prețul pentru gazele naturale nu va fi majorat
Putin, la întâlnirea cu Dodon, a dat o apreciere înaltă stabilizării situației din Moldova
Despre ce au discutat Putin și Zelenski în ziua schimbul de deţinuţi între Moscova și Kiev?

Загрузка...