Consiliul de Securitate al Rusiei

Știrea zilei: România - vizată de Consiliul de Securitate al Rusiei, convocat de Putin!

1080
(reînnoit 14:29 23.08.2019)
Rusia este îngrijorată de utilizarea lansatoarelor Mk-41, care sunt instalate și la baza de la Deveselu, la testările unei rachete de croazieră de rază medie de acțiune și bazare terestră. Moscova urmează să întreprindă măsuri simetrice pentru a-și asigura securitatea națională.

BUCUREȘTI, 23 aug – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei ședințe operative a membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate că Rusia își va asigura securitatea după ieșirea în mod unilateral al SUA din INF.

În cadrul reuniunii, șeful statului rus a amintit de testele efectuate de SUA din 18 august cu o rachetă cu rază medie de acțiune și bazare terestră, care fusese interzisă de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) din 1987. În afară de aceasta, la lansare a fost utilizat lansatorul universal MK-41, fapt care ar confirma, potrivit lui Putin, toate pretențiile invocate de partea rusă în legătură cu încălcarea de către SUA a tratatului.

“Am declarat în mai multe rânduri că amplasarea de către americani a unor astfel de lansatoare pe uscat, în baza din România, și care urmează să fie amplasate și în Polonia, reprezintă o încălcare directă și substanțială a Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare”, a declarat președintele rus.

Potrivit lui, americanii au negat că lansatoarele MK-41 ar fi capabile să lanseze rachete de croazieră cu bazare maritimă Tomahawk. “Acum încălcarea este pe față și aceasta nu mai poate fi negată, au afirmat-o chiar ei”, a adăugat Putin.

„Desigur, ne întrebăm: Ce urmează a fi amplasat în România și Polonia? Un sistem de apărare antirachetă sau sisteme ofensive cu o rază suficient de lungă de acțiune?”, a menționat președintele rus.

Putin a atras atenția că testările rachetei interzise de INF au avut loc la doar 16 zile de la expirarea tratatului, denunțat la inițiativa Washingtonului.

“A devenit evident că nu era vorba de o improvizare, ci doar o verigă din lanțul de acțiuni planificate de mai mult timp”, a menționat șeful statului rus.

Potrivit lui, ultimele acțiuni ale americanilor doar confirmă valabilitatea îngrijorărilor exprimate de Moscova, care dispunea de informații că SUA se ocupă de crearea armelor interzise de INF.

“În loc să se distanțeze de această situație inacceptabilă și să revină la respectarea Tratatului, americanii au regizat o campanie propagandistică despre o pretinsă încălcare de către Rusia a prevederilor tratatului. Astăzi a devenit evident că singurul scop urmărit era acoperirea activităților Washingtonului de încălcarea a INF, pe care intenționau să-l denunțe de la bun început”, a declarat Putin.

Potrivit lui, toate aceste acțiuni dezvăluit adevăratele intenții ale Statelor Unite: eliminarea tuturor restricțiilor, dezlegarea mâinilor pentru desfășurarea în diverse regiuni ale lumii a rachetelor interzise anterior. Politicienii de nivel și rang înalt, potrivit liderului rus, declară că amplasarea noilor sistem ar putea începe cu regiunea Asia- Pacific, însă și acest lucru “afectează interesele noastre fundamentale, pentru că toate acestea se întâmplă în apropierea frontierelor rusești”.

“Din câte știți, nu ne-am dorit niciodată și nu ne dorim să ne aventurăm într-o cursă a înarmărilor care ar fi risipitoare și distrugătoare pentru economia noastră”, a ținut să menționeze Putin.

Totodată, el a reamintit că la capitolul cheltuielilor pentru Apărare, Rusia ocupă un loc destul de modest, locul șapte după SUA, China, Arabia Saudită, Marea Britanie, Franța și Japonia.

„Dezvoltare la noi a noilor sisteme de arme moderne a fost determinată de ieșirea unilaterală în 2003 a Statelor Unite din Tratatul privind rachetele antibalistice. Noi am fost nevoiți și eram obligați, desigur, să asigurăm securitatea poporului nostru și țării noastre. O facem și acum, o vom face și în viitor”, a reamintit șeful statului.

În același timp, luând în considerație noile circumstanțe, președintele a cerut Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și altor instituții de profil să analizeze nivelul de amenințare pentru Rusia, provocat de acțiunile Statelor Unite și să întreprinde acțiuni de pregătire a unui răspuns simetric.

Totodată, liderul rus a reamintit că Rusia continuă să fie deschisă pentru un dialog constructiv, bazat pe principiul egalității cu Statele Unite pentru restabilirea încrederii și consolidării securității internaționale.

1080
Tagurile:
România, Vladimir Putin, INF, Rusia, Consiliul de Securitate
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)
Tematic
Avertizare: Testul cu rachete al SUA: cursa înarmărilor - Securitatea globală, în pericol
China și Rusia convoacă de urgență Consiliul de Securitate al ONU după testele SUA
SUA nu vor reuși să amplaseze rapid rachete ofensive în România – fost oficial american
Putin: Rachetele testate de SUA pot fi lansate din România prin modificarea softului
Soyuz-2

O nouă realizare spațială a Rusiei salutară pentru planetă (video)

534
Rusia vine în întâmpinarea semnalului de alarmă lansat de specialiști din întreaga lume – un efort tehnic și științific care va ajuta la supravegherea celui mai periculos fenomen actual

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. În timp ce Occidentul pare interesat doar de jocuri politice, folosind politica de mediu ca un vector al impunerii progresismului, Rusia a întreprins un nou demers concret în cazul celui mai periculos fenomen actual: topirea calotei glaciare.

Astăzi, o rachetă Soyuz a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, purtând pentru a fi plasat pe orbita circumterestră primul satelit rus Arktika-M de monitorizare a climei arctice.

Anunțul a fost făcut de agenţia spaţială Roscosmos, imediat după ce racheta a fost lansată, la ora 6:55 GMT.

Directorul agenţiei spaţiale Roscosmos, fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin, a mărturisit că ”A trebuit să-mi fac griji mai mult decât de obicei despre această lansare”.

”Vântul de până la 2 km a fost atât de puternic încât chiar și pentru „Soyuz-2” nostru rezistent și non-capricios a fost la limita de toleranță pentru condițiile meteorologice. Dar racheta și sistemul său de control s-au descurcat cu brio”, a scris Rogozin pe Twitter.

Acum Dmitri Rogozin, a transmis că totul a decurs perfect, iar nava se află pe „orbita calculată”

”Nava spațială "Arktika-M" numărul 1 se află pe orbita calculată, s-au deschis antene solare și alte elemente, comunicarea cu nava a fost stabilită, este luată sub control. Astfel, a fost stabilit începutul desfășurării unui nou grup orbital arctic din Rusia!”, a transmis Dimitri Rogozin.

Roscosmos a explicat că sistemul spaţial de supraveghere hidrometeorologică şi climatică ”Arktika-M” este conceput pentru a monitoriza clima şi mediul în regiunea Arctica, iar sistemul va necesita cel puţin doi sateliţi pentru a funcţiona corect, al doilea urmând a fi lansat în 2023. 

Sistemul spațial va furniza date specialiștilor, asigurând ”o supraveghere permanentă, în toate condiţiile meteorologice, a suprafeţei Pământului şi a mărilor Oceanului Arctic”, anunță agenția spațială rusă.

534
Tagurile:
Spațiu, Rusia

Загрузка...
Sputnik V

Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"

149
Fondul rus de Investiții Directe: a declarat că dușmanii Rusiei se tem de performanța vaccinului "Sputnik V".

Oponenții vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" încearcă să submineze încrederea în acest medicament a oamenilor din întreaga lume, deoarece el este unul dintre cele mai bune vaccinuri și, pur și simplu, se tem de el, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de Investiții Directe (RDIF), fiind citat de RIA Novosti.

"Cred că putem vorbi nu numai despre recunoașterea internațională a vaccinului "Sputnik V", ci și despre întâietatea noastră în lume... Trebuie să fim modești, dar cinstiți. Avem unul dintre cele mai bune vaccinuri din lume, este o mare realizare a oamenilor de știință ruși, ar trebui să fim mândri de asta", a declarat Dmitriev la deschiderea expoziției dedicate istoriei întâietății ruse în domeniul virusologiei, organizată de Societatea de Istorie a Federația Rusă.

"Mulți dușmani ai Rusiei au încercat să submineze încrederea în Rusia, dar noi înțelegem că ei depun atât de multe eforturi pentru a submina încrederea în vaccinul rusesc, deoarece el este unul dintre cele mai bune din lume și, pur și simplu, se tem de el", anunță Dmitriev.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus. Vaccinul "Sputnik V" a fost aprobat spre inoculare în peste 30 de țări. Populația totală a țărilor în care este înregistrat vaccinul rusesc este de peste 1,1 miliarde de persoane.

149
Tagurile:
vaccin, Rusia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Horea, Cloşca şi Crişan

Scurt metraj superb despre Horea ”Focul viu al muntelui”

101
(reînnoit 20:41 28.02.2021)
Un omagiu adus martirului libertății și conștiinței românești din Transilvania, Vasile Nicola Ursu - Horea, o realizare de excepție! Și o cercetare care scoate la iveală locul unde eroul a fost martirizat

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Ziua de azi a fost marcată în toată țara, dar mai ales în Transilvania, ca dată de cinstire a martiriului eroilor naționali Horea și Cloșca.

Am selectat două realizări care marchează această dată – evocând memoria uneia dintre cele mai complexe personalități ale istoriei noastre, Vasile Nicola Ursu – zis Horea.

Constructor de biserici, inițiat în taine străvechi, om cu o pregătire mult mai vastă decât ar reieși din istoria învățată în scoală, Horea reprezintă un moment de răscruce al conștiinței naționale – dar mai ales al recunoașterii națiunii în epoca luminilor, creând premisele reprezentării românilor ca entitate națională cu drepturi politice de prim rang.

De fapt, de la Horea pornesc Avram Iancu, Bărnuțiu, Barițiu, Rațiu și Memorandumul, culminând cu Iuliu Hossu și Iuliu Maniu. Gândirea politică transilvană îl are la origini pe Horea! 

De fapt, cum ar putea fi definit Horea? În opinia mea, cea mai potrivită definiție este, deocamdată, ”Misteriosul Rex Daciae”. Misteriosul Rege al Daciei, cu nume de împărat bizantin! 

Prima realizare selectată este a unui cineast talentat, Cosmin Pleșa, care a pus într-un scurt metraj – eseu o idee a unui fiu al locurilor lui Horea, colonelul de vânători de munte Ioan Uțiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, unul dintre cei mai consecvenți ecologiști și apărători ai Munților Apuseni. 

”Horea – Focul viu al muntelui” este un scurt metraj care folosește muzica marelui Grigore Leșe și e realizat la Andonexstudio. Merită urmărite cele câteva minute ale înălțătorului film-eseu!

A doua realizare omagială aparține cercetătorului Alexandru Moldoveanu, care a reușit să identifice cu exactitate locul martiriului lui Horea și Cloșca. Locul unde, în urmă cu 236 de ani, pe 28 februarie 1785, Vasile Ursu Nicola, zis Horea, și Ion Oargă, zis Cloșca, au fost martirizați – uciși în chinuri cumplite de autoritățile ungurești.

Alexandru Moldoveanu a identificat locul martirajului de pe ”Dealul Furcilor”, comparând terenul cu prezentarea acestuia de pe gravura cunoscută, în care Johann Andreas Brinhauser, redă execuția.

Într-un articol publicat de Active News, cunoscutul ziarist Victor Roncea arată că Alexandru Moldoveanu a transmis locația (fotografia de mai jos) cu un scop important: avertizarea ca terenul pe care a fost vărsat sângele martirilor Horea și Cloșca să nu ia vreo destinație nepotrivită.

”Autoritățile locale nu intervin pentru a ridica un cuvenit monument pe locul martiriului. În prezent nici măcar o troiță de lemn la stradă nu amintește de această oribilă crimă anti-românească. O inițiativă creștinească a fost sabotată de autoritățile locale”, scrie Victor Roncea.

 

Locul execuției lui Horea și Cloșca - pe Dealul Furcilor, Alba Iulia
© Photo : Activ News
Locul execuției lui Horea și Cloșca - pe Dealul Furcilor, Alba Iulia

 

101
Tagurile:
Horea

Загрузка...