Ministrul Apărării, Serghei Șoigu

Oficial rus, după vizita lui Iohannis în SUA: Situația rămâne una tensionată

940
Ministrul Apărării al Rusiei a declarat că situația la frontierele de Vest ale Rusiei devine mai tensionată din cauza activizării militare a NATO.

BUCUREȘTI, 21 aug – Sputnik. Potrivit ministrului Apărării al Rusiei, Serghiu Șoigu, situația la frontierele de Vest ale Rusiei devine tot mai tensionată din cauza sporirii prezenței militare a NATO.

“(Situația – n.r.) este caracterizată de consolidarea prezenței militare a NATO în Europa de Est, desfășurarea sistemelor antirachetă ale SUA în Polonia și România, extinderea cooperării Alianței cu Finlanda și Suedia”, a declarat Șoigu, citat de RIA Novosti.

Potrivit oficialului rus, Rusia va realiza un complex de măsuri pentru neutralizarea noilor amenințări.

„În acest an, în districtul militar Vestic s-au desfășurat peste 20 de evenimente organizaționale de perfecționare a personalului militar”, a adăugat Șoigu.

În iunie, Șoigu declarase că situația militară și politică la frontierele CSI este una foarte încordată. El a menționat că cooperarea între ministerele de Apărare a comunității se dezvoltă în contextul unei activizări fără de precedent a NATO.

Reamintim că pe 20 august, președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită oficială la Washington, unde a avut o întrevedere cu președintele SUA, Donald Trump și membrii guvernului american. Totodată, cei doi lideri au adoptat o declarație comună în care se menționează necesitatea modernizării și consolidarea forțelor armate pe flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre.

940
Tagurile:
ministrul Apărării, Rusia, Serghei Șoigu
Tematic
Mircea Badea, replică genială pentru corul lăudătorilor SUA – le-a închis gura!
Marea minciună de la întâlnirea Trump – Iohannis: cu ce vor să-i prostească pe români
Cunoscut analist aruncă bomba: cine a fost ”Sponsorul” vizitei lui Iohannis la Casa Albă
Document istoric între România și Statele Unite ale Americii

Загрузка...