Rezerve de aur

De ce Rusia își majorează rezervele de aur opinia expertului

335
(reînnoit 20:06 12.08.2019)
Volumul rezervelor internaționale în aur ale Rusiei va depăși în curând pe cel al Arabiei Saudite, prognozează experții.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Rusia ajunge din urmă Arabia Saudită la volumul rezervelor internaționale, își sporește “airbag-ul” din cauza sancțiunilor antirusești, consideră șeful direcției analitice a administrației băncii ruse BKF, Maxim Osadchyi, citat de RIA Novosti.

Duminică, agenția Bloomberg a publicat un material în care susține că rezervele de aur ale Rusiei în perioada următoare ar putea să depășească, în ultimii opt ani, rezervele Arabiei Saudite. În acest fel, Rusia va ocupa locul patru în lume la rezerve valutare în aur, după China, Japonia și Elveția.

Expertul menționează că după un minim local de 350,5 miliarde de dolari, atins pe 17 aprilie 2015, rezervele internaționale ale Rusiei au crescut relativ stabil și pe 2 august 2019, ajungând la 516,8 miliarde de dolari. Totodată, rezervele internaționale ale Arabiei Saudite s-au diminuat cu 0,7 trilioane de dolari în aprilie 2015, până la 0,5 trilioane dolari în iunie 2019.

“Rezervele Rusiei și cele ale Arabiei Saudite se deosebesc radical: cota aurului în rezervele Rusiei reprezinta 18,1 la sută, la sfârșitul anului 2018, în timp ce în rezervele Arabiei Saudite - doar 0,08 la sută (conform datelor de la sfârșitul lunii iunie 2019). Această diferență în comportamentul investițional este legată, în primul rând, de sancțiuni – Rusia și-a redus investițiile în hârtiile de valoare ale SUA în favoarea aurului și altor valute, în special a yuan”, a menționat Osadchyi.

335
Tagurile:
rezervele de aur, aur, Rusia
Tematic
Rezervele valutare au scăzut, plătim datoria publică
Ce a făcut BNR cu banii şi unde au ajuns rezervele valutare
Arabia Saudită a găsit rezerve uriașe de gaz în Marea Roșie
Rezervele monetare de aur ale Rusiei, la un nivel-record!
Cinci țări cu cele mai mari rezerve de aur din lume

Загрузка...