Acțiune de protest la Moscova

Autoritățile ruse acuză trei organizații de tentative de a radicaliza protestele din Rusia

253
Trei organizații occidentale desfășurau pe teritoriul rusesc campanii de propagandă îndreptate spre răsturnarea ordinii constituționale și radicalizarea sentimentelor protestatare, a declarat Procuratura Generală a Rusiei.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Procuratura Generală a Rusiei și-a explicat decizia de declara indezirabile trei organizații neguvernamentale occidentale: acestea desfășurau o propagandă îndreptată spre destabilizarea situației din țară și escaladarea protestelor.

Este vorba de fundațiile "Consiliul Atlantic", "Rusia Liberă" (ambele din SUA) și "Congresul Mondial al Ucrainenilor" (Canada). Mai devreme, autoritățile au anunțat că declară indezirabile aceste structuri, însă se limitase la un comentariu despre “amenințările la ordinea constituțională și securitatea Rusiei”.

“Aceste structuri desfășoară campanii propagandistice antirusești, se ocupă cu discreditarea conducerii țării, de formarea opiniei publice în direcția răsturnării puterii și radicalizării sentimentelor protestatare”, a declarat joi la Consiliul Federației șeful direcției juridice a Procuraturii Generale, Artur, Zavalunov.

“Activitatea acestor structuri este îndreptată spre imixtiunea în problemele interne ale Rusiei, inclusiv în campaniile electorale și influențarea rezultatelor alegerilor din țara noastră”, a adăugat procurorul.

253
Tagurile:
Organizație, procuratura generală, Proteste, Rusia
Tematic
Terifiant: atacuri armate în SUA – 30 de persoane ucise, zeci de victime - Video
Cum va răspunde Rusia la amplasarea rachetelor de către SUA - Ryabkov
SUA instituie blocada totală împotriva Venezuelei
Rusia a propus SUA să examineze racheta care a provocat tensiuni în jurul INF
Amnesty International: Avertisment neașteptat pentru vizitatorii SUA după atacurile armate
Încă un atac armat în SUA soldat cu patru morți și doi răniți

Загрузка...