Roșu pentru pietoni

În Rusia a fost creat semaforul care va proiecta un “zid de laser”

348
În Rusia a fost dezvoltat un semafor care va crea un zid din laser la trecerile pentru pietoni.

BUCUREȘTI 26 iul – Sputnik. Holdingul Shvabe (parte a Rosteh) a creat un model experimental al semaforului ce proiectează un „zid din laser”, semnalând șoferii că se apropie de o trecere pentru pietoni, declarat agenției RIA Novosti reprezentantul serviciului de presă al Rosteh.

Modelul experimental a fost elaborat de centrul designului industrial al uzinei optico-mecanice din Ural “Yamalov”, care aparține holdingului Shvabe. Potrivit autorilor, bariera include automat și programat condițiile de vizibilitate scăzută. Dispozitivul va ajuta la reducerea cazurilor de accidente rutiere la trecerile de pietoni.

“Una din particularitățile semaforului Visual Intelligent Control este blocul de laser, care proiectează în aer un zid de avertizare pentru șoferi. Acesta arată ca un șir de linii paralele, care anunță șoferul de la o distanță de 100-200 metri despre existența unei treceri pentru pietoni. Semnalul este vizibil noaptea și în ceață”, au declarat reprezentanții Rosteh.

Semaforul poate fi dotat cu module adiționare, care extind funcțiile acestuia. Poate fi vorba de dispozitive video analitice, module stației meteo și senzori ecologic care analizează starea mediului ambiant, un punct de acces la Wi-Fi, precum și un sistem de măsurare a stratutului de gheață pe drum, datorită razelor infraroșii de pe suprafața drumului. În acest fel, un obiect va îmbina mai multe elemente ale unui “oraș inteligent”.

348
Tagurile:
Rosteh, Rusia, laser
Tematic
Atenție șoferi: Noi radare cu laser în dotarea poliției
China creează arma laser împotriva teroriștilor
Arma-laser spaţială de înaltă tehnologie dezvoltată de Rusia. Evaporă orice ameninţare
Militari ruși, pregătind de luptă arma cu laser “Peresvet”. VIDEO
Modernizat, sistemul laser rusesc „Peresvet” a fost pus în serviciu (VIDEO)
Ministerul rus al Apărării: Sistemele laser "Peresvet", desfășurate în locuri de dislocare

Загрузка...