Ambasadorul Rusiei la Vatican Alexandr Avdeev

Rusia și Vaticanul au poziții comune asupra problemelor globale ambasadorul rus

124
(reînnoit 19:57 03.07.2019)
Rusia și Vatican au poziții comune în mai multe probleme globale, a declarat ambasadorul rus la Vatican, Alexandr Avdeev, în ajunul vizitei președintelui Vladimir Putin la Scaunul Papa.

BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik. Abordările principiale ale Rusiei și Vaticanului a reglementării situației din Siria coincid, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti, ambasadorul Rusiei la Vatican, Alexandr Avdeev, în ajunul întrevederii președintelui rus, Vladimir Putin, și Papei de la Roma Francisc.

“Viziunile noastre principiale asupra acestei probleme coincid. E vorba, mai întâi de toate, de formula reglementării situației din Siria, cum trebuie să tratăm teroriștii pe teritoriul Siriei, despre cum trebuie să fie asigurate drepturile minorităților etnice și religioase, cum trebuie să fie acordat ajutorul umanitar și de alt fel, inclusiv sprijinul pentru restabilirea economică a țării. În toate aceste probleme avem poziții comune”, a declarat diplomatul.

În același timp, Avdeev a subliniat că Rusia și Vaticanul se pronunță pentru păstrarea suveranității și integrității teritoriale ale Siriei.

Potrivit lui, o diferență substanțială constă în faptul că poziția Rusiei “are o gamă mult mai largă”. “Aceasta este legată de cooperările noastre cu Siria, inclusiv de cooperarea militară, de metodele soluționării unor situații concrete în diverse regiuni ale acestei țări. Iată de ce nu există o unanimitate deplină, odată ce Vaticanul nu are o cooperare nici politică, nici economică, nici militară cu Siria”, a declarat ambasadorul rus.

Potrivit lui, Rusia și Vaticanul împărtășesc o viziuni comună asupra principalelor amenințări în secolul XXI și problemele globale actuale.

Desigur, e vorba despre relațiile între Est și Vest, împărțirea lumii în cei săraci și bogați – ceea ce e inacceptabil, însă această divizare se accentuează, e vorba de definirea riscurilor și amenințările pentru Rusia, Vatican și întreaga lume în secolul XXI.

Aceste amenințări sunt bine cunoscute: riscurile cursei înarmărilor, destabilizarea, încălcarea regimului de neproligerare a armelor nucleare, chimice, biologice și tehnologiilor de rachetă. E vorba de pericolele legate de extinderea zonelor de conflicte, naționalism și, desigur, de terorism în toate manifestările lui – locale, internaționale, penale. Și, desigur, un pericol deosebit îl reprezintă traficul de droguri, a declarat Alexandr Avdeev.

“În afară de aceasta, avem viziuni comune asupra problemelor globale: cursa înarmărilor, schimbarea climatică și problema apărării valorilor morale și etice”, a menționat el.

Avdeev a menționat și utilitatea dialogului diplomatic între Rusia și Vatican, care se realizează, în special, sub forma unor contacte dese între șefii serviciilor diploatice, Serghei Lavrov și arhiepiscopul Paul Richard Gallagher.

“Cunoaștem multe, Vaticanul, la fel, știe multe. Pentru noi aprecierile Vaticanului reprezintă un interes. În realitate, e un proces creativ, pe care l-aș numi consultații politico-intelectuale despre situația din lume”, a subliniat el.

De asemenea, ambasadorul rus a atras atenția la faptul că în cadrul dialogului politic între Moscova și Sfântul Scaun este abordată activ problema apărării creștinilor, dar și a tuturor credincioșilor, drepturile cărora sunt limitate de teroriști în diverse regiuni ale lumii, în speical în Orientul Apropiat. El a menționat că Rusia și Vatican au inițiat discuții pe acest subiect la Geneva, pe marginea conferințe pentru drepturile omului.

Joi, 4 iulie, președintele Rusiei va efectua o vizită oficială în Apenini, programul căreia va începe cu întrevederea la Vatican cu Papa Francisc. E a treia întrevedere a liderului rus cu actualul pontific: prima întâlnire a fost în noiembrie 2013, apoi în iunie 2015.

124
Tagurile:
Vladimir Putin, Papa Francisc, Rusia, Vatican
Tematic
Papa Francisc nu le-a cerut iertare și românilor
Șocant! Papa Francisc târât în mijlocul unui scandal interetnic de către UDMR
Papa a aprobat modificarea textului rugăciunii „Tatăl Nostru”
Putin se va întâlni cu Papa Francisc la Vatican
Papa Francisc a venit degeaba. Conflictul diplomatic România-Ungaria ia amploare
Vladimir Putin

Ce rezultate a înregistrat Putin după vaccinare

191
(reînnoit 20:01 10.05.2021)
Președintele a vorbit despre rezultatele înregistrate după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că are un rezultat pozitiv după vaccinarea împotriva coronavirusului. Potrivit medicilor, șeful statului are un coeficient de pozitivitate egal cu 15.

“În ceea ce privește servitorul vostru umil, între-adevăr, pe 9 mai am fost testat, iar rezultatul este pozitiv. Ați vorbit despre aceste titre, acum specialiștii vorbesc de coeficientul de pozitivitate – care la mine este de 15. Precum au spus medicii, e un rezultat bun”, a declarat Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat de un jurnalist despre rezultatele vaccinării împotriva COVID-19.

​Pe 23 martie, președintele rus a primit prima component a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, iar pe 14 aprilie și-a administrat cel de-al doilea component. După vaccinare, Putin a menționat că potrivit medicilor, reacția imună a fost una bună. În același timp, președintele nu a numit preparatul cu care a fost vaccinat, denumirea acestuia fiind cunoscut doar de medicul personal al liderului rus.

191
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”
Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze activ

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin i-a îndemnat pe ruși se vaccineze activ

258
(reînnoit 15:46 10.05.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat cetățenii să se vaccineze activ împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația legată de vaccinarea împotriva COVID-19 este una stabilă.

“Situația în țară, potrivit specialiștilor, este una stabilă”, a spus Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat despre situația din țară.

Liderul rus a menționată “la totul, cum s-ar spune, totul e pe raft: nu crește și se menține la acest nivel, la care a rămas mai devreme”.

Totodată, președintele a anunțat că a discutat că șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, despre problemele legate de combaterea coronavirusului: e nevoie de respectarea ritmurilor de vaccinare și obligativitatea măștii.

“Astăzi am discutat cu Anna Popova, principatul medic sanitar. Din numele meu și din numele ei, aș vrea să mă adresez cetățenilor noștri să continuăm campania de vaccinare”, a spus Putin.

Președintele a reamintit șefilor regiunilor despre importanța respectării ritmurilor de testare și vaccinare.

“Desigur, trebuie să respectăm regulile, pe care le elaborează specialiștii în condițiile de azi. În niciun caz nu trebuie să ignorăm recomandările: trebuie să respectăm regimul de măști, să respectăm și alte cerințe. Doar în acest vom avea un succes și nu mă îndoiesc că îl vom obține”, a adăugat președintele.
258
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Știrea nopții: Biden, speranțe în legătură cu Putin
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

Загрузка...
IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

Replică unui cunoscut preot la atacul contra IPS Teodosie

0
(reînnoit 07:23 11.05.2021)
În urma atacurilor și criticilor aduse IPS Teodosie vine o excelentă replică, potrivită cu epoca „respectării drepturilor”

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Comentariile arhiepiscopului Teodosie bazate pe textele Vechi Testamentare au generat o adevărată furtună în opinia publică. Mai mulți ”apărători ai drepturilor omului”, evident necunoscători ai Scripturii l-au atacat pe înaltul prelat, inclusiv la Consiliul Discriminării. 

Acestora le răspunde inspirat preotul și ziaristul Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

”Ce scandal pentru că IPS Teodosie a citat din Biblie. Dacă se apuca de satiră tip Charlie Hebdo era mai bine???”, scrie Eugen Tănăsescu.

Într-adevăr, preotul punctează excelent – pentru că revista în cauză a jignit în cel mai abject mod cele mai sacre figuri ale religiilor și cele mai înalte valori ale credințelor. Dar, în cazul lor, aceeași zonă progresistă a spus că e ”drept la opinie” și ”libertate a presei”.

Într-un sens apropiat, Eugen Tănăsescu a folosit o un joc de cuvinte: ”"Biserica e Evul Mediu" Așa crede cine trăiește în Evul Media”.

Pe de altă parte, în cazul declarației președintelui CNCD, Tănăsescu comentează: ”Șeful CNCD crede că și preoții trebuie să accepte directivele ideologice ale Statului”  - și apropie atitudinea lui Asztalos Csaba de aceea a unui ”#komisar” – evident, cu referire la comisarii poporului, din perioada de început al URSS.

De fapt, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a încercat să nuanțeze ideea verificării reclamațiilor depuse contra IPS Teodosie, dar înțelesul intențiilor sale este oricum ambiguu.

„Ceea ce vom analiza noi în această speță și în oricare alta de acest gen este contextul în care s-a făcut declarația, conținutul, scopul – dacă a fost sau nu o intenție de a aduce o atingere demnității anumitor categorii de persoane – și, desigur, calitatea celui care a făcut declarația, pentru că vorbim despre un formator de opinie, care influențează comportamente din societate”, a declarat Asztalos Csaba, subliniind că ”nu va analiza și nici nu va sancționa ceva ce ar putea fi, în acest caz, o interpretare a credinței”.

Da fapt, IPS Teodosie a explicat, conform Bibliei, de ce nu este discriminatorie interdicția femeilor de a ocupa funcțiile importante în Biserică: ”Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul”.

”Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ’În dureri vei naşte fii’. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
0
Tagurile:
CNCD, Atac, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...