Duma de Stat

Duma de Stat a Federației Ruse a aprobat suspendarea participării Rusiei la INF

106
Duma de Stat a Rusiei a aprobat proiectul de lege propus de Vladimir Putin cu privire la suspendarea participării Rusiei la Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Duma de Stat a Rusiei a adoptat proiectul de lege cu privire la suspendarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), încheiat între URSS și SUA.

Pe 13 mai, proiectul a fost transmis Dumei de Stat de către Vladimir Putin. Documentul a fost aprobat de comisia de profil pentru afaceri internaționale, comisia pentru securitate și cea pentru apărare.

„Președintelui i se acordă dreptul de a lua decizia cu privire la o eventuală reactivare a tratatului, în cazul în care situația se va schimba și SUA vor reveni la respectarea angajamentelor asumate”, a subliniat președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin.

Potrivit RIA Novosti, Consiliul Federației urmează să examineze proiectul de lege în cadrul ședinței din 26 iunie.

“Situația este cunoscută și clară, decizia este luată drept răspuns la ieșirea SUA din INF”, a declarat agenției membrul comisiei Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, Serghei Țekov.

Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare este un document semnat între URSS și SUA în anul 1987. Părține s-au angajat să distrugă toate sistemele de rachete balistice și de croazieră cu bazare terestră cu raza de acțiune indicată și să nu mai producă, să nu mai testeze și să nu le mai desfășoare.

În octombrie 2018, Donald Trump a anunțat despre ieșirea Washingtonului din INF, motivând acest fapt de nerespectarea de către Moscova a angajamentelor asumate. Cu toate acestea, partea americană nu a prezentat nicio probă în susținere acuzațiilor aduse.

Ulterior, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a pus la dispoziția Moscovei două luni pentru revenirea la respectarea prevederilor tratatului. În special, SUA insistă ca Rusia să renunțe la rachetele 9М729 (SSC-8), ai cărei rază de acțiune, potrivit Washingtonului, încalcă prevederile INF.

Moscova consideră că aceste acuzații sunt nefondate, subliniind că racheta nu a fost construită și testate pentru o rază de acțiune care ar depăși limita prevăzută.

În luna februarie, Rusia a anunțat suspendarea respectării tratatului, drept răspuns la acțiunile similar ale Statelor Unite.

106
Tagurile:
Rusia, Duma de Stat, INF
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (81)
Tematic
Noua cursă a înarmărilor? SUA vor testa rachete interzise după ieşirea din Tratatul INF
Fost general al NATO: „pentru Europa, dizolvarea Tratatului INF ar fi un dezastru”
Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea INF
Ryabkov a spus în ce condiții Rusia va reveni la respectarea INF
Dmitri Peskov

Kremlinul, către Biden, despre „ura totală” împotriva Rusiei

213
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a comentat remarcile candidatului democrat la președinția SUA Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite pe scena internațională.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Pe 26 octombrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat la recentele declarații ale lui Joe Biden, care a spus că Rusia este „cea mai mare amenințare” pentru Statele Unite „în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre”.

„Nu este deloc adevărat, negăm total acest lucru. Nu putem decât să regretăm că în acest fel se impune o ură totală față de Federația Rusă. Și că țara noastră este văzută ca un dușman. Nu este cazul”, a subliniat Peskov, citat de Sputnik

„Cea mai mare amenințare”

Într-un interviu acordat postului TV CBS, candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden și-a exprimat poziția față de Rusia. Potrivit acestuia, „cea mai mare amenințare pentru America în acest moment în ceea ce privește încălcarea securității și a alianțelor noastre este Rusia”.

De asemenea, candidatul democrat a comentat că viitorul relațiilor dintre SUA şi Rusia depinde de Rusia.

Alegerile în Statele Unite

Alegerile prezidențiale în Statele Unite, programate pentru 3 noiembrie, îl vor pune pe președintele republican actual Donald Trump împotriva democratului Joe Biden. Un sondaj a fost deja desfăşurat în mai multe state. Potrivit presei, peste 55 de milioane de americani și-au îndeplinit deja datoria civică în avans, în special din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19.

213
Tagurile:
SUA, Rusia, Joe Biden, Dmitri Peskov
Tematic
Biden, amenințare șocantă: ”Toți vor plăti dacă voi fi ales!”
Cel mai așteptat moment Trump – Biden: Scandalul România!
Biden: Rusia este cea mai mare amenințare pentru SUA

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin avertizează: noi amenințări la securitatea Europei

432
După retragerea Washingtonului din tratatul INF și în contextul tensiunilor persistente dintre Rusia și NATO, Europa se confruntă cu noi amenințări la adresa securităţii ei, a avertizat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. „Având în vedere tensiunile persistente dintre Rusia și NATO, devin evidente noi amenințări la adresa securității europene”, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un comunicat emis pe 26 octombrie de serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin, președintele Rusiei
© Sputnik / Алексей Дружинин

Aceste îngrijorări sunt legate în primul rând de retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care a dus la abrogarea acestuia. Această retragere este, potrivit lui Putin, o „greșeală gravă care crește riscul izbucnirii unei curse a înarmării cu rachete, al unei creșteri a potențialului de confruntare și al unei escaladări incontrolabile”.

Putin a mai spus că Rusia continuă să creadă că Tratatul INF a fost un element important al securităţii internaționale și al stabilității strategice. Acest tratat a avut un rol important în capacitatea de predictibilitate și în limitările în domeniul rachetelor în Europa.

În acest context, este important să se depună „eforturi active pentru remedierea deficitului de încredere și pentru consolidarea stabilității regionale și globale”, a spus Putin, citat de Sputnik France.

Prin urmare, Moscova reiterează susţinerea față de moratoriul asupra desfășurării rachetelor cu rază intermediară și mai scurtă de acţiune, proclamat de Rusia. De asemenea, Rusia reiterează apelul către țările membre NATO să ia în considerare posibilitatea de a proclama un moratoriu similar, a adăugat Putin în declarația sa.

Soarta tratatului FNI

Statele Unite s-au retras în 2019 din Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, acuzând Rusia că ar fi încălcat acest tratat, care a intrat în vigoare în 1988. Moscova a negat aceste acuzații și a declarat că este pregătită să demonstreze capacitățile rachetei care au trezit întrebări din partea Washingtonului. Dar această ofertă către dialog nu a fost acceptată.

432
Tematic
Putin: Am cerut ca Navlanîi să fie lăsat să plece
Putin: Economia Moldovei nu poate exista fără piața rusească
Putin: Ieșirea SUA din Tratatul INF este o mare greșeală

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Eugen Teodorovici, atac devastator și concret la PNL!

0
(reînnoit 08:13 27.10.2020)
Unul dintre cel mai pertinente atacuri și acuzații la adresa Guvernului PNL – Orban – Iohannis:  ”Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a renunțat deocamdată la atacurile la conducerea PSD – și a pus din nou tunurile pe guvernarea PNL.

”PROSTIA și HAOSUL generalizat sunt încă la guvernare, chiar dacă NU au fost niciodată legitimate prin votul românilor”, afirmă Teodorovici.

Eugen Teodorovici acuză că ”Totul este ÎNCHIS, SUSPENDAT sau INTERZIS, în afară de ALEGERILE din 6 decembrie”, în condițiile în care ”astăzi avem de 15 ori mai multe cazuri de infectări și de 6 ori mai multe decese față de luna aprilie, dar Iohannis ne vrea la #VOT cu orice preț”.

Dar, problema este și că autoritățile fac o adevărată campanie de dezinformare în privința economiei – spune Teodorovici.

”Autoritățile NU oferă informații sau, mai grav, comunică INFORMAȚII GREȘITE”, acuză ministrul, subliniind că ”ECONOMIA și FINANȚELE țării au ajuns la cel mai degradat nivel sub guvernarea PNL și perspectivele sunt extrem de rele”.

Mai mult, Teodorovici acuză PNL că ”NU respectă legea finanțelor publice și NU prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri”.

Motivul acestei atitudini a PNL este că ”românii să NU vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare: creșteri de taxe, majorarea TVA și reduceri de venituri”, scrie Teodorovici.

Da, încheie Eugen Teodorovici, ”ATENȚIE‼️ Din ce în ce mai mulți oameni au început să înțeleagă JOCUL MURDAR al PNL”.

0
Tagurile:
PNL, Atac, Eugen Teodorovici

Загрузка...