Serghei Lavrov

Lavrov: Dialogul Rusia NATO mai poate reveni într-un făgaș constructiv

169
(reînnoit 19:22 30.05.2019)
Oportunitățile de reastabilire a unui dialog între Rusia și NATO nu au fost consumate, consideră ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Oportunitățile de readucere a dialogului între Rusia și NATO într-un făgaș constructiv nu au fost consumate, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Oportunitățile readucerii dialogului Rusia-NATO într-un făgaș constructiv nu au fost consumate nici pe departe. Partenerii trebuie să respecte cu strictețe obligațiile pe care și le-au asumat la summiturile OSCE și Rusia – NATO de a nu-și consolida propriile securități în dauna altor părți, a declarat oficialul într-un interviu oferit publicației bulgare “Viața Internațională”.

“Suntem deschiși întotdeauna pentru o cooperare comună în contracararea terorismului internațional, traficului de droguri, criminalității cibernetice, altor amenințări reale, nu cele inventate”, a adăugat Lavrov.

Potrivit ministrului, relațiile între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord au intrat în faza unei crize prelungite.

“Cei din NATO s-au dovedit a fi nepregătiți pentru o activitate de formare în spațiul euroatlantic a unei arhitecturi de securitate echitabile și indivizibile. S-a orientarea spre descurajarea țării noastre, la mutarea liniilor de separare spre Est. Extinderea continua a alianței, sporirea potențialului ei la frontierele rusești, amplasarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA – toate acestea au provocat o criză serioasă de încredere, o escaladare a tensiunilor politico-militare în spațiul euroatlantic”, a menționat Lavrov.

169
Tagurile:
NATO, Rusia, Moscova, ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA
Lavrov: Strămutarea kurzilor pe teritoriile arabe va provoca noi conflicte
Putin îi va primi azi pe Pompeo și Lavrov
Lavrov a dezvăluit subiectele abordare în discuțiile cu Pompeo
Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
Lavrov: Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări
Lavrov despre discursul lui Zelenskyi: Cu ce trebuie să înceapă discuții despre Donbas
Lavrov a comentat decizia SUA de a trimite trupe în Orientul Apropiat
Выход в открытый космос российских космонавтов

Au aterizat cu succes! Momentul în care cosmonauții coboară de pe orbită - VIDEO

187
Roscosmos și NASA au publicat un videoclip care surprinde momentul coborârii de pe orbită și aterizării navei Soiuz MS-17 în stepa Kazahstanului.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Cosmonauții ruși Sergei Rîjnikov, Sergei Kud-Sverchkov și americanca Kathleen Rubins s-au întors pe Pământ după șase luni în care s-au aflat pe Stația Spațială Internațională. După plecarea lor, șapte persoane au rămas pe ISS, inclusiv doi ruși.

Echipajul ISS Expedition 64 a intrat pe orbită acum 184 de zile. În acest timp, Rîjnikov și Kud-Sverchkov au efectuat o ieșire în spațiu de pe trapa stației, care nu se desprinsese de mai bine de 11 ani.

Astronauții au sigilat, de asemenea, două fisuri în camera de tranziție a modulului Zvezda, deși a continuat o scurgere minoră de aer.

187
Tagurile:
astronauți
Tematic
Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)
Cum se descurcă un moldovean în Cosmos: Vezi povestea acestuia – Video
„Omul-cosmos” Iuri Gagarin: fotografii de arhivă

Загрузка...

Consulul Ucrainei la Sankt Petersburg a fost reținut de FSB

436
Diplomatul a fost reținut în timp ce primea informații cu caracter clasificat. FSB a spus că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic”.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Potrivit FSB, consulul ucrainean a fost reținut în flagrant la Sankt Petersburg, în timp ce primea informații cu caracter clasificat în timpul unei întâlniri cu un cetățean al Federației Ruse.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse l-a reținut pe 16 aprilie 2021 în orașul Sankt Petersburg pe diplomatul ucrainean - consulul general al Ucrainei la Sankt Petersburg Alexandr Sosoniuk. El a fost reținut în flagrant în timpul unei întâlniri cu un cetățean rus, când primea informații cu caracter secret conținute în bazele de date ale forțelor de ordine și ale FSB din Rusia”, se menționează în mesajul Serviciului Federal de Securitate. 

FSB a adăugat că „această activitate este incompatibilă cu statutul de lucrător diplomatic și este în mod clar ostilă față de Federația Rusă”.

„Se vor lua măsuri împotriva diplomatului străin în conformitate cu normele dreptului internațional”, a fost raportat”, menționează FSB. 

436
Tagurile:
FSB
Tematic
Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine

Загрузка...
Королевский военно-морской флот Великобритании

Times: Marea Britanie va trimite în Marea Neagră în sprijinul Ucrainei

72
Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina

BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik.  Marea Britanie va trimite un distrugător și o fregată antisubmarină la Marea Neagră în luna mai, în semn solidaritate cu Ucraina și aliații NATO din regiune, anunța Times, citând surse din Marina Regală.

Navele, potrivit publicației, vor fi separate de grupul de portavioane al Marinei Regale din Marea Mediterană. Avioanele de luptă F-35 și elicopterele Merlin de pe portavionul HMS Queen Elizabeth vor fi gata să zboare în ajutorul lor în cazul unei amenințări din partea navelor, submarinelor sau avioanelor rusești, scrie ziarul. În același timp, portavionul în sine va rămâne în Marea Mediterană din cauza interzicerii intrării în Marea Neagră.

O sursă a Marinei Britanice a declarat pentru Times că Londra sprijină suveranitatea Ucrainei și integritatea teritorială și cheamă Rusia la deescaladare.

Anterior, Statele Unite plănuiau să-și trimită navele în Marea Neagră. Distrugătorii Roosevelt și Donald Cook urmau să se afle acolo în perioada 14-15 aprilie - 4-5 mai. Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, operațiunile navelor de război americane în Marea Neagră sunt „de rutină”, Statele Unite coordonând aceste acțiuni cu autoritățile turcești în temeiul Convenției de la Montreux.

Joi, a devenit cunoscut faptul că autoritățile turcești au primit o notificare cu privire la anularea trecerii navelor americane. După cum a anunțat ziarul Politico, Pentagonul a luat o astfel de decizie, având în vedere frica unei escaladări a tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Țările occidentale și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la presupusa intensificare a „acțiunilor agresive” de către Rusia în Ucraina. Washingtonul a anunțat escaladarea „agresiunii rusești” și redislocarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul nu este obligat să explice nimănui mișcările trupelor rusești în interiorul tării.

”Rusia redislocă trupele pe teritoriul său și, la propria sa discreție, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să-i îngrijoreze pe nimeni”, a mai adăugat Peskov.

72
Tagurile:
Marea Britanie
Tematic
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei

Загрузка...