Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova

Moscova reacționează dur la arestarea diplomatului rus în Kosovo

455
Ministerul de Externe de la Moscova a reacționat la reținere unui diplomat rus în Kosovo de către forțele speciale ale autorităților separatiste.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe califică reținerea cetățeanului rus în autoproclamata republică Kosovo drept una ieșită din comun, într-o declarație publicată pe site-ul oficial al MAE de la Moscova.

Diplomații menționează că potrivit informațiilor obținute trupele speciale kosovare l-au arestat în orașul Zubin Potok pe colaboratorul misiunii ONU în Kosovo, cetățeanul rus, Mihail Krasnolenkov.

"Reținerea a avut loc în pofida faptului că rusul dispune de o imunitate diplomatică al colaboratorului ONU", se spune în comunicat.

Ministerul califică „această acțiune drept una ieșită din comun, o manifestare a direcției provocatoare promovate de capii albano-kosovare”.

MAE al Rusiei a îndemnat conducerea UNMIK (Misiunea ONU în Kosovo) să ofere informații complete cu privire la arestarea abuzivă a lui Mihail Krasnoșekov și să depună maxime eforturi pentru eliberarea lui imediată.

Anterior, autoritățile din Serbia au anunțat că poliția kosovară a reținut un cetățean rus, colaborator al Misiunii ONU din Kosovo.

Ambasad Rusiei de la Belgrad a condamnat operațiunea poliției din regiunea separatistă și a cerut eliberarea imediată a cetățeanului rus.

455
Tagurile:
Ministerul Afacerilor Externe, Serbia, Kosovo, Rusia
Tematic
De ce este imposibil de a rezolva problema Kosovo fără Rusia?
Liderul Kosovo îl invită pe Putin la Priștina
Tensiuni între SUA și Kosovo: Washingtonul amenință Priștina cu sancțiuni
Kosovo și-a întrerupt relațiile cu misiunea ONU din provincie
Tensiuni între SUA și Kosovo: un general american și-a anulat vizita în regiune
Trump l-a îndemnat pe Vucic să recunoască independența Kosovo
Armata sârbă, în alertă maximă – pericol de conflicte armate
Teste pentru coronavirus

Coronavirus în Rusia: 8831 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

71
(reînnoit 12:42 04.06.2020)
În ultimele 24 de ore în Federați Rusă au fost înregistrate 8831 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. În ultimele 24 de ore în Rusia au fost confirmate 8831 de cazuri noi de COVID-19, anunță centrul operativ rus pentru combaterea pandemiei.

Medici
© Sputnik / Татьяна Макеева

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate la Moscova – 1998, în regiunea Moscovei – 767, Sankt Petersburg – 375 și regiunea Nijni Novgorod – 319. Se menționează că 3374 din noii pacienți sunt asimptomatici. Au decedat 169 de persoane, cu 9 cazuri mai puțin decât acum o zi.

De la începutul pandemiei, în 85 de regiuni ale Rusiei au fost înregistrate 441 108 cazuri de COVID-19, dintre care 204 mii s-au vindecat, 5384 au decedat.

În Rusia sunt relaxat etapizat măsurile restrictive, însă în unele regiuni, inclusiv în Moscova, regimul de autoizolare a fost prelungit. Primarul capitalei, Serghei Sobeanin, a menționat că unele din restricții vor fi menținute până la apariția vaccinului de SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
Rusia, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
Rusia, în lupta cu coronavirusul: expoziție la București - ”Suntem împreună implicați”
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

Загрузка...
Moscova

Kremlinul: Rusia nu va fi niciodată inițiatorul unui atac nuclear

110
(reînnoit 14:45 03.06.2020)
Rusia nu va fi niciodată inițiatorul utilizării armei nucleare, iar decretul semnat recent de Vladimir Putin doar precizează condițiile în care aceasta ar putea fi aplicată.

MOSCOVA, 3 iun – Sputnik. Rusia nu va fi niciodată inițiatoarea utilizării armei nucleare, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lansarea rachetei balistice Topol-M
Министерство обороны РФ

Marți, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret cu privire la Bazele Politicii de Stat în domeniul descurajării nucleare. Documentul reglementează condițiile în care Rusia își rezervă dreptul la un atac nuclear, precum și descrie principalele amenințări la adresa Rusiei în domeniul descurajării nucleare.

“Acolo există o formulare clară care descrie motivele care ar putea duce la utilizarea armei nucleare. În acest document este descrise totul foarte clar, elementele acestei strategii au fost dat publicității în mai multe rânduri, și anterior au fost făcute astfel de declarații la diverse nivele – de experți și la nivel înalt. Acum, pur și simplu, a fost publicat documentul integral, unde se explică foarte clar ce ar putea determina Federația Rusă să utilizeze arma nucleară, subliniindu-se în același timp că Rusia niciodată nu va putea și nu va fi inițiatorul utilizării armei nucleare”, a declarat Peskov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

110
Tagurile:
Arma nucleară, Dmitri Peskov, Dmitrii Peskov, Moscova, Rusia
Tematic
Rusia poate răspunde la un atac cu rachete balistice
O nouă tentativă de a ademeni Rusia în capcana occidentală
Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

0
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...