Vladimir Putin

Putin: SUA sunt interesate de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia

90
(reînnoit 17:35 15.05.2019)
Statele Unite sunt interesate de îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, susține președintele rus, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. SUA sunt interesate de o dezvoltare a relațiilor cu Rusia, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă după negocierile cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

"În ceea ce privește relațiile noastre bilaterale, da, într-adevăr, noi am discutat despre asta și ieri cu secretarul de stat (Mike Pompeo n.r.), am discutat recent cu președintele Trump la telefon. Vă pot spune, cel puțin, așa simțim, partenerii noștri americani sunt interesați de restabilirea relațiilor... și în discuția telefonică cu președintele, și ieri cu secretarul de stat, am identificat acele subiecte care, desigur, reprezintă interese reciproce și nu doar în plan bilateral", a declarat Putin.

Potrivit lui, e vorba de probleme de stabilitate strategică, securitatea mondială, neproliferarea armelor de distrugere în masă.

“În 2021 expiră a tratatul New START, ar trebui să ne gândim ce să facem cu el – să-l prelungim sau nu. Dacă îl prelungim, atunci e nevoie de niște negocieri pe scară largă”, a adăugat Putin.

90
Tagurile:
Rusia, SUA, Mike Pompeo, Vladimir Putin
Tematic
Lavrov a dezvăluit subiectele abordare în discuțiile cu Pompeo
Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
Putin către Pompeo: Este timpul să restabilim relațiile dintre SUA şi Rusia
Opinia expertului: Ce să așteptăm după întrevederea Putin-Pompeo

Загрузка...