Serghei Reabkov

Moscova: SUA tratează Europa drept un câmp de luptă

334
(reînnoit 12:42 26.04.2019)
Europa este tratată de SUA drept un câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare, susține viceministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. SUA tratează Europa ca un câmp de luptă cu utilzarea armelor nucleare, un astfel de scenariu ar fi o catastrofă, consideră viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

“SUA intenționează să amplaseze în Europa noi arme nucleare cu putere variabilă și precizie înaltă. Armele nucleare cu astfel de caracteristici au fost dezvoltate drept arme pentru câmpul de luptă. Acest lucru presupune că SUA coboară intenționat pragul utilizării armei nucleare, sporind premeditat riscul izbucnirii unui conflict cu urmări catastrofale”, a declarat oficialul în cadrul unui briefing la Moscova.

“Aș vrea să atrag atenția colegilor noștri europeni – anume partenerul membrilor europeni ai Alianței Nord-Atlantice tratează Europa în calitate de câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare. Cred că e un prilej de meditație”, a menționat Ryabkov.

334
Tagurile:
Europa, SUA, Rusia, Serghei Ryabkov
Tematic
Eveniment istoric - Turcia condamnă o decizie a SUA! Criză în NATO!
Moscova: NATO și-a întrerupt toate contactele cu Rusia
Lavrov: Rusia este gata de niște discuții serioase cu SUA și NATO
Ministrul rus al Apărării: Reacția Rusiei la acțiunile NATO poate fi și asimetrică

Загрузка...