Vladimir Putin

Putin a comparat Rusia cu România: Face același lucru

7943
(reînnoit 13:46 25.04.2019)
Vladimir Putin a comparat simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei rusești de către locuitorii Ucrainei cu procedura similară din România, Ungaria și Polonia.

BUCUREȘTI, 25 apr – Sputnik. Președintele federației Ruse, Vladimir Putin, consideră că reacția negativă a Kievului la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunea Donbas este una stranie.

Potrivit lui, alte state practică aceeași schemă. Drept exemplu, liderul rus a numit Polonia, care de câțiva ani eliberează legitimația de polonez, precum și Ungaria și România, care dispun de proceduri de oferire a cetățeniei locuitorilor Ucrainei. și nu doar.

"În legătură cu acest fapt mă întreb: cu ce rușii care locuiesc în Ucraina sunt mai răi decât românii, polonezii sau maghiarii? Ucrainenii, care locuiesc acolo, simt o legătură strânsă cu Rusia din diverse motive – relații de rudenie, căsătorii mixte sau altele. Nu văd nimic ieșit din comun în cazul dat", a subliniat președintele, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor după încheierea summitului cu omologul său nord-coreean, Kim Jong-un.

Putin a mai adăugat că oamenii din Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Lugansk (LNR) se află într-o situație mult mai complicată decât polonezii, românii sau maghiarii de pe teritoriul Ucrainei pentru că sunt lipsiți de niște drepturi elementare.

Miercuri, președintele Rusiei a semnat un decret prin care este simplificată procedura de dobândire a cetățeniei ruse de către locuitorii republicilor autoproclamate în Estul Ucrainei.

Potrivit documentului, această decizie a fost luată pentru a apăra drepturile și libertățile în conformitate cu normele internaționale. În prezent, pe teritoriul Rusiei se află peste un milion de refugiați din Sud-Estul Ucrainei.

7943
Tagurile:
Cetățenia română, Români, Ucraina, Rusia, România, Vladimir Putin
Tematic
Alegerile din Ucraina: Rezultatele exit-poll-ului național
Rezultate la alegerile din Ucraina: au fost procesate 80,78% din procesele verbale
Rezultatele alegerilor din Ucraina: 95,06 la sută din procesele verbale procesate
Putin: Rusia este gata să restabilească în totalitate relațiile cu Ucraina
Rezultatul final al alegerilor din Ucraina: 100% din buletine prelucrate

Загрузка...