Kim Jong-un a ajuns în Rusia

Politolog rus: Ce se ascunde în spatele vizitei lui Kim Jong-un în Rusia

648
(reînnoit 12:06 24.04.2019)
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a sosit în Rusia, întrevederea acestuia cu Vladimir Putin urmând să aibă loc pe 25 aprilie. Politologul Pavel Feldman a explicat cât de importantă este această vizită.

BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a sosit în Rusia. În această dimineață, trenul blindat al conducătorului nord-coreean a traversat frontiera cu Rusia și s-a oprit la stația Hasan, potrivit RIA Novosti.

© Photo : Пресс-служба Администрации Приморского края

Kim Jong-un a fost întâmpinat cu pâine și sare, apoi a primit flori și a intrat în gară pe un covor roșu.

Guvernatorul ținutului Primorye, Oleg Kojemyakov, a publicat un stories în Instagram în care Kim Jong-un și persoanele care îl însoțesc, inclusiv ministrul Afacerilor Externe, Ri Yong-ho, coborau pe rampa trenului.

Apoi, șeful Republicii a vizitat Casa de prietenie ruso-coreeană, aflată la punctul de trecere al frontierei. Aceasta a fost construită în anul 1986, în ajunul vizitei liderului de atunci al Coreei de Nord, Kim Ir-sen.

Mai târziu, trenul liderului RPDC a plecat spre Vladivostok, ajungând acolo la ora 11:00.

Adjunctul directorului Institutului de studii și prognoze strategice și a Universității ruse a Prieteniei între popoare, doctorul în științe politice, Pavel Feldman, a relatat la postul de radio Sputnik despre importanța acestei vizite.

“Sosirea lui Kim Jong-un la negocierile cu Putin despre dezarmarea nucleară ne vorbește despre faptul că nu s-a reușit să se ajung la unui compromis cu Donald Trump, iar cele două discuții l-au dezamăgit pe Kim Jong-un și acum cea de-a doua tentativă este o înțelegere cu Moscova. Într-adevăr, acum avem o șansă să demonstrăm că putem să purtăm mai bine negocieri, că putem să ne prezentăm în calitate de un garant mai optim decât SUA al păcii și al lipsei armelor nucleare pe teritoriul Peninsulei Coreene”, consideră Pavel Feldman.

Potrivit lui, Rusia și Coreea de Nord au mai mult subiecte de discuții și în domeniul dezvoltării relațiilor economice și comerciale.

Relațiile economice și comerciale ale Rusiei cu Coreei de Nord nu se află la nivelul în care s-ar putea afla și aici avem ce dezvolta. Spre exemplu, cât nu ar părea de straniu, din punct de vedere tehnic, Coreea de Nord este o țară foarte înaintată.

“Ea este supusă de mai mult timp sancțiunilor și nimeni nu-i vinde echipament de tehnologie înaltă, iată de ce ei au învățat să producă totul de sine stătător. Spre exemplu, au medicamente foarte bune, echipament medical foarte bun. Noi, desigur, avem ce să-i propunem. Iată de ce avem despre ce vorbi”, a menționat Pavel Feldman.

Kim Jong-un vizitează pentru prima data Rusia. Întrevederea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, urmează să aibă loc pe 25 aprilie. Negocierile se vor desfășura pe insula Russkyi, în blocul S al Universității Federale a Extremului Orient. Principalele subiecte ale summitului sunt – reglementarea problemei nucleare din Peninsula Coreeană și relațiile bilaterale ruso – nord-coreene. Potrivit RIA Novosti, liderul Coreei de Nord se va afla în Rusia până sâmbătă.

648
Tagurile:
Vladimir Putin, Kim Jong-un, Rusia, Coreea de Nord
Тема:
Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)
Tematic
Trenul blindat al lui Kim Jong-un va sosi în Vladivostok miercuri
Kremlinul a anunțat data întâlnirii lui Vladimir Putin cu Kim Jong-un
Kim Jong-un a ajuns în Rusia - video
Kim Jong-un a ajuns la Vladivostok
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

69
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

69
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...
Большая пресс-конференция Владимира Путина 2019

Putin: Se duce o campanie de dezinformare pentru a submina realizările Rusiei în medicină

85
(reînnoit 17:54 24.02.2021)
De când Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 din lume în august 2020, Occidentul a încercat în mod repetat să răspândească dezinformări cu privire la vaccin, a declarat miercuri Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Se desfăşoară o campanie de dezinformare în Occident menită să submineze realizările Rusiei în domeniul științelor medicale, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin.

„Ne confruntăm cu așa-numita politică de izolare a Rusiei. De fapt, acest lucru se ştie de mult timp. Nu mă refer la concurență, care este normală în relațiile internaționale, ci vorbesc despre o politică agresivă consistentă menită să submineze dezvoltarea noastre, să o stopeze, (...) provocând instabilitate în plan intern și subminând valorile care unesc societatea rusă”, a declarat Putin Serviciului Federal de Securitate.

„Unele țări nici măcar nu încearcă să-şi camufleze atitudinea neprietenoasă, desfășurând campanii de dezinformare bazate pe teorii ale conspirației. Există o campanie de dezinformare direcționată împotriva noastră, cu acuzații neîntemeiate, vizând o serie întreagă de chestiuni. Ele recurg deja la teorii conspiraţioniste absurde. De exemplu, am asistat recent la încercări de a discredita realizările noastre medicale, inclusiv în lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Putin, citat de Sputnik France.

La începutul acestei luni, prim-ministrul lituanian Ingrida Šimonytė a afirmat că vaccinul rusesc este „o altă armă hibridă [a Moscovei] folosită pentru a dezbina şi stăpâni”. Oficialul a mai spus că președintele rus Vladimir Putin nu ar intenţiona să folosească vaccinul pentru a-i vindeca pe ruși.

Ambasada Rusiei în Lituania a răspuns acestei acuzaţii, spunând că vaccinul Sputnik V și-a dovedit eficacitatea și a fost recunoscut la nivel internațional, în ciuda dezinformării și a declarațiilor părtinitoare din partea țărilor occidentale.

La începutul lunii februarie, jurnalul medical The Lancet a publicat o analiză intermediară din studiul de faza III a vaccinului rusesc Sputnik V, care arată eficacitatea de 91,6% a acestuia împotriva COVID-19 simptomatic. Dezvoltat de Centrul de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia și înregistrat de Ministerul Rus al Sănătății pe 11 august 2020, Sputnik V a devenit primul vaccin din lume împotriva COVID-19.

De atunci, vaccinul rusesc a fost aprobat în 35 de țări, printre care Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Bosnia și Herțegovina, Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Sfântul Vincențiu și Grenadinele, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Kârgâzstan și Egipt.

85
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Serviciile străine se folosesc de teroriști
Putin a cerut îmbunătățirea infrastructurii de frontieră
Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko

Загрузка...