Ministrul rus al Energeticii, Alexandr Novak

Ministrul rus: Nord Stream 2 va fi realizat conform directivei UE a gazelor

205
(reînnoit 16:12 05.04.2019)
Proiectul Nord Stream – 2 va fi realizat chiar și în condițiile modificărilor aduse directivei europene a gazelor, aprobate ieri de Parlamentul European, a declarat ministrul rus al Energeticii, Alexandr Novak.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Proiectul “Nord Stream – 2” va fi realizat chiar și în condițiile modificărilor aduse directivei europene a gazelor, a declarat jurnaliștilor ministrul rus al Energeticii, Alexandr Novak.

European Parliament
© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Reieșind din acest poiect (modificările aduse directivei gazelor), care a fost examinat și adoptat ieri de Parlamentul European, am putea să menționăm că proiectul va fi realizat. Desigur, acesta va fi realizat în limitele acestei legislații, în cadrul juridic care va fi adoptat. Adică, dispozițiile acestei directive vor fi respectate”, a menționat Novak fiind întrebat dacă modificările aduse directivei europene a gazelor va afecta construcția gazoductului Nord Stream -2.

“Acolo există mai multe nuanțe juridice, va trebui să așteptăm aprobarea finală a acestei directive pentru ca apoi să înțelegem cum această normă va fi implementată în legislația statelor UE, abia după aceea vom vorbi despre anumite proceduri. La ora actuală e greu să ne expundem cu privire la parametrii generali, incluși în această directivă. Reieșind din prevederile de acolo, nu vor exista restricții pentru realizarea acestui proiect”, a adăugat el.

205
Tematic
SUA, UE și Germania, în pragul unui conflict major - miză financiară imensă!
Analist cunoscut șochează: legătura dintre președintele Franței și Kovesi
Rusia, acuzată de implicare în Brexit într-un proiect de rezoluție a PE
Angela Merkel, ovaţionată în picioare, în confruntare cu Mike Pence, trecut sub tăcere
Marea greșeală a României – capcana în care cădem fără să gândim
Șeful OMV anunță sfârșitul „monopolului ucrainean” la tranzitul gazelor
Parlamentul European cere stoparea Nord Stream -2
Parlamentul European a aprobat directiva gazelor
Manifestații de Ziua Unității Naționale la Moscova, cu genericul Rusia Unește!

Ziua Mondială a Unității Ruse, sărbătorită pe 21 septembrie

43
(reînnoit 15:17 21.09.2020)
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că, astăzi, 21 septembrie 2020, se sărbătorește nu doar Ziua Internațională a Păcii, ci și Ziua Mondială a Unității Ruse.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Zi importantă, astăzi, pentru rușii de pretutindeni care sărbătoresc Ziua Mondială a Unității Ruse.

Lumea știe că pe 21 septembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Păcii, iar sărbătoarea rusească este mai puțin cunoscută.

Simbolul ei este mesteacănul cu trunchi alb, copac rusesc, căruia îi sunt dedicate atâtea poezii și cântece.

De ce a fost aleasă această dată? În istoria Rusiei, 21 septembrie este o zi semnificativă în care sunt sărbătorite mai multe evenimente importante.

Este vorba despre Nașterea Maicii Domnului, una dintre principalele sărbători ortodoxe, despre ziua înființării orașui Veliki Novgorod, „tatăl orașelor rusești”, despre Ziua Victoriei în bătălia de la Kulikovo dar și despre Ziua înființării Rusiei, începutul domniei dinastiei Rurik.

Astăzi, acțiuni în cinstea unității rusești vor avea loc pentru a zecea oară.

Sunt dedicate identității etnice a rușilor, dragostei pentru Rusia și pentru limba rusă. La ele vor participa mulți compatrioți care locuiesc în străinătate.

La urma urmei, a fi rus înseamnă să păstrezi cultura și să iubești Patria, indiferent unde este în lume, precizează reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
Rusia
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Rusia nu are cu ce să ajute Germania
Rusia, al doilea cel mai mare producător de petrol din lume
Rusia a modificat regulile de intrare în țară
Rachetele Patriot în România: Nu vor să lupte, vor să ruineze Rusia

Загрузка...

România va efectua zboruri de observare asupra Rusiei

270
România și alte două țări ale UE vor fi parte a unei misiuni de observare asupra Rusiei în perioada 21-25 septembrie

BUCUREȘTI, 21 sept - Sputnik. O misiune comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observare asupra Rusiei de la aerodromul Kubinka în perioada 21-25 septembrie, inspectorii ruși la aceleași date vor efectua un zbor de observație asupra Franței de la aerodromul Orleans-Bricy, a declarat șeful Centrului Național pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, Serghei Rîjkov.

"În perioada 21 - 25 septembrie 2020, în cadrul punerii în aplicare a Tratatului internațional privind cerul deschis, misiunea comună a Germaniei, Franței și României va efectua zboruri de observație pe teritoriul Federației Ruse pe un avion de observare românesc AN-30 de la aerodromul Kubinka", a spus el.

Potrivit lui Ryzhkov, specialiștii ruși vor monitoriza respectarea strictă a parametrilor de zbor pe teritoriul rus și vor monitoriza utilizarea echipamentelor de observare prevăzute de acord. Aeronava AN-30 aparține clasei de aeronave care nu sunt destinate utilizării armelor.

Șeful centrului a adăugat, de asemenea, că inspectorii ruși intenționează să efectueze un zbor de observare peste Franța.

270
Tagurile:
Rusia, zbor, România

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...