Rusia oferă detalii despre primul său satelit „Predator”

632
(reînnoit 15:39 27.03.2019)
În timp ce SUA își exprimă îngrijorarea cu privire la dezvoltarea de către Moscova de noi sateliți militari, companiile spațiale rusești dezvoltă invenții pașnice și utile la nivel global în domeniul tehnologiilor legate de sateliţi.

BUCUREŞTI, 27 mart – Sputnik, Doina Crainic. Compania rusească finanţată de stat ”Sisteme Spaţiale Ruseşti” a prezentat conceptul și caracteristicile ultimei invenţii dezvoltate – un satelit capabil să devoreze rămășițele care se acumulează pe orbita Pământului.

În cursul unui ciclu operațional complet, satelitul poate recicla până la 500 de kilograme de resturi spațiale, au spus dezvoltatorii, potrivit Sputnik Internaţional. În plus, acesta va folosi gunoiul reciclat, care va fi transformat în combustibil operațional.

Satelitul de 2,5 tone va fi trimis în Orbita terestră joasă, la o înălțime de aproximativ 400 de kilometri, unde acesta va găsi prima sa „pradă”, o va prinde folosind o plasă uriaşă în două secțiuni, o va comprima și apoi o va măcina până când va deveni praf. Produsul rezultat va fi amestecat într-un combustibil pseudolichid, cu ajutorul oxigenului și gazelor cu hidrogen care vor fi generate de satelit folosind un procesor care regenerează apa.

După cum a spus inventatorul satelitului, Maria Barkova, invenția sa va acționa practic ca un „prădător” în Spaţiu, „devorând” rămăşiţele de la alți sateliți şi deplasându-se pe orbite mai înalte și mai încărcate cu resturi spaţiale. Acest lucru va permite o reducere a costurilor de amplasare, deoarece nu vor mai fi necesare etape suplimentare pentru amplasarea pe o orbită mai joasă.

632
Tagurile:
Spațiul cosmic, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (160)
Tematic
Șeful Pentagonului: spațiul cosmic este un nou teatru de operațiuni militare
Rusia, din nou în capacitate de a monitoriza spațiul cosmic. Inclusiv, din Moldova
Rusia este îngrijorată de militarizarea spațiului cosmic
Unic în istorie: Țesuturi umane vor fi produse în spațiul cosmic cu un printer 3D
Arabii vor în spațiul cosmic: regele saudit a dispus crearea unei Agenții Spațiale
Vladimir Putin

Ce rezultate a înregistrat Putin după vaccinare

175
(reînnoit 20:01 10.05.2021)
Președintele a vorbit despre rezultatele înregistrate după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că are un rezultat pozitiv după vaccinarea împotriva coronavirusului. Potrivit medicilor, șeful statului are un coeficient de pozitivitate egal cu 15.

“În ceea ce privește servitorul vostru umil, între-adevăr, pe 9 mai am fost testat, iar rezultatul este pozitiv. Ați vorbit despre aceste titre, acum specialiștii vorbesc de coeficientul de pozitivitate – care la mine este de 15. Precum au spus medicii, e un rezultat bun”, a declarat Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat de un jurnalist despre rezultatele vaccinării împotriva COVID-19.

​Pe 23 martie, președintele rus a primit prima component a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului, iar pe 14 aprilie și-a administrat cel de-al doilea component. După vaccinare, Putin a menționat că potrivit medicilor, reacția imună a fost una bună. În același timp, președintele nu a numit preparatul cu care a fost vaccinat, denumirea acestuia fiind cunoscut doar de medicul personal al liderului rus.

175
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Putin și Erdogan au discutat despre situația pandemică
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”
Putin i-a îndemnat pe ruși să se vaccineze activ

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin i-a îndemnat pe ruși se vaccineze activ

240
(reînnoit 15:46 10.05.2021)
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat cetățenii să se vaccineze activ împotriva COVID-19.

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că situația legată de vaccinarea împotriva COVID-19 este una stabilă.

“Situația în țară, potrivit specialiștilor, este una stabilă”, a spus Putin la postul de televiziune Rossiya 24, fiind întrebat despre situația din țară.

Liderul rus a menționată “la totul, cum s-ar spune, totul e pe raft: nu crește și se menține la acest nivel, la care a rămas mai devreme”.

Totodată, președintele a anunțat că a discutat că șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, despre problemele legate de combaterea coronavirusului: e nevoie de respectarea ritmurilor de vaccinare și obligativitatea măștii.

“Astăzi am discutat cu Anna Popova, principatul medic sanitar. Din numele meu și din numele ei, aș vrea să mă adresez cetățenilor noștri să continuăm campania de vaccinare”, a spus Putin.

Președintele a reamintit șefilor regiunilor despre importanța respectării ritmurilor de testare și vaccinare.

“Desigur, trebuie să respectăm regulile, pe care le elaborează specialiștii în condițiile de azi. În niciun caz nu trebuie să ignorăm recomandările: trebuie să respectăm regimul de măști, să respectăm și alte cerințe. Doar în acest vom avea un succes și nu mă îndoiesc că îl vom obține”, a adăugat președintele.
240
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Știrea zilei: Un ministru român i-a scris lui Putin! Nu vrem să fim dușmani!
Știrea nopții: Biden, speranțe în legătură cu Putin
Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden
Putin i-a felicitat pe liderii și cetățenii statelor CSI cu aniversarea a 76-a a Victoriei
Putin: Nu există iertare pentru cei care pun în aplicare planuri agresive
Peskov a explicat cuvintele lui Putin despre „călăii nezdrobiți”

Загрузка...