Le palais d'Hiver à Saint-Pétersbourg

Vrei studiezi la Sankt-Petersburg? Acum ai ocazia!

504
(reînnoit 16:40 19.03.2019)
Universitatea de Stat de Electrotehnică din Sankt Petersburg oferă studenților străini, deci și români, o serie de programe de studii, cum ar fi inginerie biomedicală sau proiectare industrială de software.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Centrul Rus de Știință și Cultură de la București aduce vești bune pentru tinerii români care doresc să studieze în Rusia.

Ei vor putea accesa unul din programele de studii puse la dispoziție studenților străini de Universitatea de Stat de Electrotehnică din Sankt-Petersburg.

În primul rând, este vorba despre o facultate pregătitoare pentru studenții străini la următoarele profiluri: tehnic, economic și uman.

Instituția de învățământ oferă și studii universitare de licență în cadrul Facultății de Radio și Telecomunicații, Facultății de Calculatoare și Științe Tehnice, Facultății de Sisteme Informatice și Biotehnice, Facultății de Electronice, Facultății de Inginerie Electrică și Automatică, Facultății de Economie și Management, Facultății de Științe Umane, informează Centrul Rus de Știință și Cultură pe pagina sa de Facebook

Oferta este generoasă, curprinzând studii universitare de masterat în cadrul Facultății de Radio și Telecomunicații, Facultății de Calculatoare și Științe Tehnice, Facultății de Sisteme Informatice și Biotehnice, Facultăți de Electronice, Facultății de Inginerie Electrică și Automatică, Facultății de Economie și Management, Facultății de Științe Umane și studii postuniversitare.

Pentru o serie de alte domenii, cum ar fi, spre exemplu, ingineria biomedicală sau știința patrimoniului, instituția de învățământ organizează o școală de iarnă și una de vară.

Universitatea de Stat de Electrotehnică din Sankt Petersburg organizează o școală de vară pentru domeniile: аutomatică și mecatronică, inginerie biomedicală, tehnologii de economisire a energiei, știința patrimoniului, Istoria Revoluției Ruse din Sankt-Petersburg (1900-1917), proiectare industrială de software, comunicarea interculturală în afaceri, măsurători laser și optice, energie regenerabilă.

Școala de iarnă este organizată pentru: аutomatică și mecatronică, inginerie biomedicală, tehnologii de economisire a energiei, istoria Revoluției Ruse din Sankt-Petersburg (1900-1917), ), proiectare industrială de software, comunicarea interculturală în afaceri, măsurători laser și optice, energie regenerabilă.

504
Tagurile:
Rusia, Studii, Sankt Petersburg

Rusia: escaladarea tensiunilor între Israel și Hamas, ameninţare la securitatea regionalăg

52
(reînnoit 19:44 17.05.2021)
Posibila escaladare necontrolată a conflictului palestinian-israelian ar reprezenta un pericol semnificativ, având în vedere sistemul fragil de securitate din Orientul Mijlociu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. „Evident, conflictul prezintă un pericol în cazul creșterii și continuării necontrolate a acestuia, având în vedere că multe țări au relații destul de dificile ... Iar sistemul regional de securitate este destul de fragil în general”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik News. 

„Deficitul uriaș de încredere reciprocă și riscul îndelungat al conflictelor regionale cu siguranță nu contribuie la stabilizarea regională. Dar este foarte important să împiedicăm ca evenimentele să evolueze într-un scenariu foarte violent. Prin urmare, se depune un efort susţinut de către Cvartetul [pentru Orientul Mijlociu] ... pentru a împiedica noi atacuri”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, reprezentanți speciali ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu al mediatorilor internaționali - Rusia, Statele Unite, UE și ONU - au discutat despre organizarea unei întruniri privind soluționarea conflictului palestinian-israelian.

Ciocniri violente au izbucnit în perioada 7-10 mai între palestinieni și poliția israeliană, ducând la cel mai grav conflict din ultimii ani. Revoltele au început simultan în două zone ale Ierusalimului de Est: lângă Muntele Templului și în cartierul Sheikh Jarrah, unde mai multe familii arabe au fost evacuate prin decizia instanței israeliene.

Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a deteriorat în ultima săptămână, în contextul unor schimburi de atacuri cu rachete.

52
Tagurile:
Israel, Rusia

Загрузка...
Vaccinare

42% dintre ruși nu doresc se vaccineze anti-Covid-19 „în nicio circumstanță”

59
Un sondaj din Rusia dezvăluie că peste două cincimi (42%) dintre cetățenii ruşi nu intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19 „în nicio circumstanță”, ceea ce ar putea explica de ce programul de inoculare a dat rezultate slabe în ţară.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. Condus de centrul de cercetare al companiei de recrutare Superjob, sondajul a relevat, de asemenea, că unul din cinci (20%) ruși nevaccinați ar accepta să se vaccineze dacă acest lucru le-ar permite să călătorească în străinătate. Sondajul vine după anunțul Greciei că va fi dispusă să accepte turiștii vaccinați cu Sputnik V.

Rezultatele arată că 18% dintre rușii care încă nu au fost injectaţi intenționează să se vaccineze chiar și fără alte stimulente. Însă aproximativ 42% au spus că nu vor deloc să se vaccineze, chiar dacă aceasta ar fi condiţia pentru a efectua o călătorie în altă țară, iar 20% au spus că este dificil să decidă, potrivit RT.

Rezultatele acestui sondaj ar putea explica motivul pentru care campania de vaccinare în Rusia a început lent. La sfârșitul lunii aprilie, vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că peste 11,1 milioane de persoane au primit prima doză a unui vaccin Covid-19, fiind până acum 6,8 milioane de persoane vaccinate complet.

Autoritățile țării nu publică în mod regulat date, dar cele mai recente cifre agregate de pe site-ul neoficial gogov sugerează că cifra actuală a persoanelor care au primit ambele doze este acum de aproximativ 9,8 milioane.

Rusia a aprobat trei vaccinuri interne Covid-19, Sputnik V fiind cel mai cunoscut. Vaccinul a fost înregistrat până acum în 66 de țări, trecând recent testele în Ecuador.

59
Tagurile:
Ruși, Vaccinare

Загрузка...