Canada

Canada a introdus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza Ucrainei

141
Canada a introdus sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice din Rusia din cauza situației din Ucraina.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. Canada a introdus sancțiuni împotriva a 114 ruși și 15 companii din cauza incidentului din strâmtoarea Kerci și reunificarea Crimeei cu Rusia, anunță Ministerul canadian al Afacerilor Externe.

În coordonare cu Uniunea Europeană și SUA, Canada a anunțat astăzi noi sancțiuni drept răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei în Marea Neagră și strâmtoarea Kerci, precum și pentru anexarea ilegală a Crimeei. Ministrul Afacerilor Externe, multstimata Chrystia Freeland anunță aceste sancțiuni în raport a 114 persoane fizice și 15 persoane juridice, în confirmitate cu legea care prevede măsurile economice speciale, se spune în declarația ministerului.

“Aceste sancțiuni reprezintă un răspuns la acțiunile militare ale Rusiei împotriva a trei nave ucraineie și capturarea a marinarilor ucraineni în Marea Neagră în noiembrie 2018... De asemenea, Canada introduce sancțiuni împotriva unui șir de persoane fizice și juridice care sunt responsabile de invazia ilegală și continuarea ocupației a Crimeei, precum și pentru destabilizarea Estului Ucrainei”, se mai adaugă în comunicatul MAE.

În noiembrie, grănicerii ruși au reținut un grup de marinari pentru forțarea frontierei rusești în apropierea strâmtorii Kerci.

141
Tagurile:
Sancțiuni, Canada
Tematic
Polonia: nu am cerut SUA sancțiuni împotriva Nord Stream-2
Trump dă undă verde pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei
Sancțiuni? Economia Rusiei o va depăşi pe cea a Germaniei până în 2020 - raport

Загрузка...